Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tänään hammaslääkäriin ja pelottanut ihan pirusti jo koko viikon. Alkaa oikein huimaamaan ja menee vatsa sekaisin kun aihetta ajattelee. Kuinka moni teistä pelkää hammaslääkäriin menoa ja miksi? Itselläni ei ole edes mitään syytä pelätä koska ei ole ennen porattu, joten en voi tietää mitä se on.

Kommentit (7)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31142
Liittynyt16.3.2005

Itse pelkään eräästä tuskallisesta hoitokokemuksesta huolimatta eniten niitä laskuja, joita hammaslääkäreillä on tapana kirjoittaa palveluksistaan. Kyllä raavaan miehen tulee hiemen kipua kestaa. Onneksi on purukalusto kunnossa, niin lompakkokin pysyy tyytyväisenä.

Pakoreaktion hallinnan taidosta on yleisestikkin etua, joten siihen kannattaa panostaa muutenkin. Kun oireet tunnistaa on vain tahdollaan päätettävä ettei anna sen hallita. Yllättävästi rentouttuminen on se lääke siihen.

Rentoutumista voi harjoitella mielinmäärin ilman tressiäkin. Tekniikoista on neuvoja netissä. Pääperiaate on jännittää koko keho ja laukaista jännitys lihaksisto kerrallaan, toistaen teemaan sopivaa mantraa. Lopulta mantran ajattelu rentouttaa.

Hammaslääkäriin lähtiessä voi ottaa särkylääkkeen ja kuntoilla itselleen "juoksijanhumala", joka vaatii puolentunnin verran hengästyttävää liikuntaa.

Mitään pelkoa ei ole vaikka monesti kipu on ollut lähes sietämätöntä, mutta se mitä ihmettelen on miksi jonkin ajan päästä (5-10 min.) huomaan jännittäväni koko keholla?

En pelkää.
Olen kertaalleen ottanut juurihoidot ilman puudutusta.
Elämä on kärsimystä.
Siihen on parasta totuttaa itsensä.
Ja onhan ne leegot sun muut maissihampaat pidettävä kunnossa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat