Seuraa 
Viestejä45973

Rikkaat ovat roistoja, sehän tiedetään. Johtajat, omistajat, sijoittajat jne. repivät rikkautensa työntekijöiden selkänahasta. Tämä on suurinpiirtein totta riippumatta siitä, minkä poliittisen linssin läpi sitä katsoo.

Vihaamme siis rikkaita tai ainakin suhtaudumme epäluuloisesti heihin, me köyhät paskiaiset, vaikkemme marxilaisia olekaan. Mutta miten pitäisi suhtautua lottovoittajaan? Sanokaamme, että vetäisen 3000000 lotosta ja päädyn rikkaaksi. Tuleeko minusta roisto ja muiden työstä hyötyjä?

Lottohan on kumminkin peli, jota pelataan vapaaehtoisesti ja perustuu puhtaaseen sattumaan. Kaikki pelaajat hyväksyvät peliin ryhtyessään pelin säännöt. Voitto on tietysti muitten rahaa, mutta reilua sellaista. Moni varmaan köyhtyy ja tuhoaa itsensä lototessaan kaikki rahansa, mutta kukaan ei pakota häntä siihen.

Jos siis nyt voitan lotossa, mitä kansa minusta ajattelee? Miten tämä asia järkeillään? Kuulunko automaattisesti rikkaiden kusipäitten klaaniin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (18)

Itse en ole rikkaita vastaan sinällään, vaan sitä usein varallisuuden kasvaessa kovenevaa oikeistolaista ja liberalistista elämänasennetta vastaan. Pitäisi päästä 0-veroihin ja kaikki yhteiskunnan peruspalvelut ja tuet pitäisi poistaa ja siirtyä itsepalvelu/itsemaksuyhteiskuntaan jossa heikot jäävä oman onnensa nojaan. Usein nimenomaan mitä varakkaampi sen kateellisempi, ja nimenomaan kaikkein köyhimmille eli työttömille ja erityisesti toimeentulotuen saajille.
Ihan sama onko onnea ollut ja varakkuutta saatu lotossa tai jollain muulla tavalla kunhan ihmisestä ei tule kusipäätä, jolta ei löydy empaattisuutta pätkääkään muita kohtaan kuin korkeintaan perhettä ja läheisiä. Ollilat ja Wahlroosit ym. ovat kusipäitä nimenomaan sen takia että he koittavat puheissaan ja missioissaan heikentää tavallisten ihmisten ja pienituloisten asemaa, esim. työehtoja ym. heikentämällä, vain jotta ison rahan omistajilla menisi entistä paremmin ja rikastuisivat entistä enemmän. Jos tahtoo saada on pakko antaa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42727
mutker
Mutta miten pitäisi suhtautua lottovoittajaan? Sanokaamme, että vetäisen 3000000 lotosta ja päädyn rikkaaksi. Tuleeko minusta roisto ja muiden työstä hyötyjä?Jos ajattelet sijoittamisen olevan automaattisesti väärin, roistoutesi riippuu siitä mitä teet rahoilla. Jos sijoitat ne niin, että saat osinkoa tai korkoa, sitten olet riistäjä. Jonkun työpanoksella se korko maksetaan, ei raha luonnostaan lisäänny pankkien holveissa. Jos taas pistät kaiken sileäksi ja elät leveästi, silloin omatuntosi on siltä osin puhdas.

Voitto on tietysti muitten rahaa, mutta reilua sellaista.Niin, voitto kerätään vapaaehtoisilta pelaajilta tietyillä säännöillä. Siinä mielessä se ei vastaa osinkotuloja.

Jos siis nyt voitan lotossa, mitä kansa minusta ajattelee? Miten tämä asia järkeillään? Kuulunko automaattisesti rikkaiden kusipäitten klaaniin?

Kansa nyt ei järkeile mitään. Lottovoittajan maine lienee vielä pahempi kuin yrittämällä rikastuneen, kun mokoma tuurihaukka on saanut rahansa "ilmaiseksi".

Eikä tuokaan ole kovin mielekäs ajatus, että sijoittaminen on automaattisesti väärin. Ellei sijoitusmarkkinoita ole, kukaan ei perusta yrityksiä ja yhteiskunta ei voi toimia. Neuvostoliitto oli klassinen esimerkki, luonnovaroiltaan mittaamattoman rikas valtio, joka kuitenkin oli persaukinen tyrannia. Toisaalta vapaa markkinatalous johtaa sekin massojen kurjuuteen, koska työstä ei tarvitse maksa mitään, kun ihmiset pakotetan siihen elääkseen. Tuossa välillä on joku optimaalinen tapa jakaa työn tuotto sijoitetun pääoman ja työpanoksen välillä.

Voisihan lotovoiton sijoittaa eettisesti. Suomalaisten yritysten osakkeisiin sijoittamalla luot työpaikkoja Suomeen. Sijoittamalla voit edistää myös ympäristö- tai muuten hyväksi katsomaasi liiketoimintaa. Suuri sijoittaja (miljoonia tai kymmeniä miljoonia euroja) voi säädellä myös tuottoa, minkä sijoituksiltaan haluaa. Tyytymällä vähän pienempään prosenttiin voi edesauttaa työpaikkojen ja inhimillisemmän työympäristön säilymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Toisaalta vapaa markkinatalous johtaa sekin massojen kurjuuteen, koska työstä ei tarvitse maksa mitään, kun ihmiset pakotetan siihen elääkseen.

Eikös se Tehy juuri sanonut ettei Suomessa ole työpakkoa? Todellisuudessahan Suomessa on käytännössä työpakkovelvoite työttömillä, jos haluavat elää. Orjapalkkatyöllä moni joutuu työskentelemään työharjoittelun tai työvoimakoulutuksen nimikkeellä ja vaihtoehtoa ei ole jos haluaa elossa pysyä. Kyllähän ennen vanhaan orjatkin saivat katon päänsä päälle ja ruokaa, työttömyyskorvauksella pakkotyöllistettynä asema on suunnilleen sama.

Lottoilu on moraalisesti heikolla pohjalla. Toisaalta sen voi mieltää niin saa resursseja toteuttaa sen mihin rikkailla on varaa. Siis jotain hyvää.

Toisaalta se on helppo tie hankkia riikaiden statusvälineistö ilman taitoa hyödyntää sitä tehokkasti ja sen arvolle sopivasti. Varat vain kuluvat kalliiden tuontitavaroiden hankintaan ja ylläpitoon.

Kellään äkkirikkaalla ei pysy mopo tumpussa, eikä edes tumput mukana.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42727
Ulmas
Eikös se Tehy juuri sanonut ettei Suomessa ole työpakkoa?Tuo työpakko nyt on hyväuskoisten pompottelua. Sellaisesta on helppo kenen tahansa laistaa tekeytymällä sairaaksi tai hidastelemalla pakkotyössä niin, että muunkin henkilökunnan toiminta heikkenee.

Todellisuudessahan Suomessa on käytännössä työpakkovelvoite työttömillä, jos haluavat elää.Keskiluokkaisella tavalla, niin kuin useimmat haluavat. Kyllä sossu maksaa kunnalta vuokratun slummimurjun ja sen verran että elää, jos ei työ kiinnosta. Ja jos ei ymmärrä ostaa vähillä avustuksillaan ruokaa, kunta korjaa omaan piikkiinsä nääntyneen sairaalaan ja ruokkii taas jalkeille.

Orjapalkkatyöllä moni joutuu työskentelemään työharjoittelun tai työvoimakoulutuksen nimikkeellä ja vaihtoehtoa ei ole jos haluaa elossa pysyä.Ei noita töitä tehdä elossapysymiseksi, vaan hyväksytyn kansalaisen tunteen ja elintason saamiseksi. Kyllä tuolla kaupunkien surkeissa ghetoissa on syrjäytynyttä jengiä, joka ei eläissään ole työpäivää tehnyt.

työttömyyskorvauksella pakkotyöllistettynä asema on suunnilleen sama.

Toimeentulotuki maksaa jos työttömyysrahat evätään. Silloin ei tosin saa olla omaisuutta, mutta se nyt on hyvin kohtuullista, että köyhä pidetään kyllä hengissä yhteiskunna varoilla, mutta omaisuutta kartutetaan sitten omilla töillä.

tietää
Lottoilu on moraalisesti heikolla pohjalla. Toisaalta sen voi mieltää niin saa resursseja toteuttaa sen mihin rikkailla on varaa. Siis jotain hyvää.

Toisaalta se on helppo tie hankkia riikaiden statusvälineistö ilman taitoa hyödyntää sitä tehokkasti ja sen arvolle sopivasti. Varat vain kuluvat kalliiden tuontitavaroiden hankintaan ja ylläpitoon.

Kellään äkkirikkaalla ei pysy mopo tumpussa, eikä edes tumput mukana.


Onhan sitä toisaalta myös moni omaisuutensa perinyt tuhlannut sen. Sijoituspalveluja saa rikastunut helpolla ja monasti köyhyydessä elänyt ymmärtää paremmin mitä mikin maksaa ja on tarkka rahan käytössä ettei putoa uudelleen pohjalle. "Arvolle sopivasti" on mielestäni puhtaasti elitistinen väite, rikkaina syntyneet eivät ole yleisesti sen parempia tai arvokkaampia kuluttajia tai omaisuuden säilyttäjiä kuin itse rikastuneet muka nousukkaat, tai vaikka lottovoittajat ym.

Erään "lottovoittajan" tarina:
Mummu lottosi ja käydessään kioskilla sai lottokoneesta viikon oikean rivin. Sotki sen omaksi lottokuitikseen ja tarkasti lehdestä sen voitokseen. Riemusta täristen soitteli valikoidut tuttunsa ja lupaili osuuksia sinne tänne. Lähin mummututtava sitten tuli kylään voittolappua katsomaan. Tunnisti lapun vääräksi ja kertoi totuuden hirveästi pettyneelle mummulle joka tunsi häpeää vouhkaamisestaan ja turhista lupauksistaan. Käänsi selkänsä niille, joita oli voitollaan kosiskellut ja vihoitteli heille vuosien ajan.

Neutroni
Todellisuudessahan Suomessa on käytännössä työpakkovelvoite työttömillä, jos haluavat elää.

Keskiluokkaisella tavalla, niin kuin useimmat haluavat. Kyllä sossu maksaa kunnalta vuokratun slummimurjun ja sen verran että elää, jos ei työ kiinnosta. Ja jos ei ymmärrä ostaa vähillä avustuksillaan ruokaa, kunta korjaa omaan piikkiinsä nääntyneen sairaalaan ja ruokkii taas jalkeille.

Homma ei mene aivan noin. Kun ensimmäisen kerran kieltäydyt töistä tai koulutuspaikasta toimeentulotuen perusosaa lasketaan 20%. Toistamiseen ja se lasketaan 40%. Kukaan ei tule toimeen muutamaa kuukautta kauemmin toimeentulotuen perusosalla avo/aviopari 310-yksinäinen 370 euroa, josta on vähennetty vielä 40%. Tämän lisäksi tiedän sossun sanoneen suoraan että koko toimeentulotuki voidaan lakkauttaa jos tahallaan on menemättä määrättyyn työ/koulutuspaikkaan toistuvasti. Kukaan ei siis voi jäädä Suomessa laakereillen lepäämään terveenä ja antaa sossun maksaa asuminen ja minimitoimeentulo. Eli käytännössä sinut voidaan pakkotyöllistää, vaihtoehtona kadulle joutuminen ja nälkäkuolema. Alkoholisteille tilanne on toinen, mutta he eivät olekaan terveitä.

Neutroni
Orjapalkkatyöllä moni joutuu työskentelemään työharjoittelun tai työvoimakoulutuksen nimikkeellä ja vaihtoehtoa ei ole jos haluaa elossa pysyä.

Ei noita töitä tehdä elossapysymiseksi, vaan hyväksytyn kansalaisen tunteen ja elintason saamiseksi. Kyllä tuolla kaupunkien surkeissa ghetoissa on syrjäytynyttä jengiä, joka ei eläissään ole työpäivää tehnyt.

Noita pakkotyöharjoitteluja ja kursseja käydään pitkälti nimenomaan pakon edessä, ei minkään hyväksytyksi tulemisen ja syrjäytymisen ym. ehkäisyn takia joita työhallinto ym. keksivät. Elintaso niillä ei juurikaan nouse suhteessa työttömänä oloon, korkeintaan 8 euroa päivässä ylläpitokorvausta josta suurin osa menee työmatkakuluihin. Kukaan terve ei noihin ghettoihin voi jäädä jos työkkäri määrää työharjoitteluun/koulutukseen, se ei ole omassa päätöksessä jos haluaa minimitoimeentulon säilyttää.

Neutroni
työttömyyskorvauksella pakkotyöllistettynä asema on suunnilleen sama.

Toimeentulotuki maksaa jos työttömyysrahat evätään. Silloin ei tosin saa olla omaisuutta, mutta se nyt on hyvin kohtuullista, että köyhä pidetään kyllä hengissä yhteiskunna varoilla, mutta omaisuutta kartutetaan sitten omilla töillä.

Höpö, höpö, kun toimeentulotuesta pudotetaan 20% ja toisen kerran jälkeen 40% niin tällä summalla ei elä, ja kuten sanoin asumisen tukeminenkin lähtee pidemmän kieltäytymisrumban jälkeen. Kyllähän sitä saattaa alkoholismiin, huumeisiin tai mielenterveysongelmiin vedoten saada itsensä ajan kanssa työkyvyttömän kirjoihin, mutta terveenä laiskana työstäkieltäytyjänä yhteiskunta ei sinusta pitkään huolehdi. Eli Suomessa on työpakko.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42727
Ulmas

Noita pakkotyöharjoitteluja ja kursseja käydään pitkälti nimenomaan pakon edessä, ei minkään hyväksytyksi tulemisen ja syrjäytymisen ym. ehkäisyn takia joita työhallinto ym. keksivät. Elintaso niillä ei juurikaan nouse suhteessa työttömänä oloon, korkeintaan 8 euroa päivässä ylläpitokorvausta josta suurin osa menee työmatkakuluihin. Kukaan terve ei noihin ghettoihin voi jäädä jos työkkäri määrää työharjoitteluun/koulutukseen, se ei ole omassa päätöksessä jos haluaa minimitoimeentulon säilyttää.

No terve ja terve. Tietysti sitä voidaan miettiä, onko sellainen ihminen mieleltään terve, joka haluaa tarkoituksella syrjäyttää itsensä yhteiskunnasta. Sairaan paperit saa kyllä helposti, ei se ole ongelma. Menee muutaman kerran kännissä kuin käki noihin työpaikkoihin, riehuu vähän sossun kontorilla ja ehkä vielä tekee sen verrna keikkaa, että saa ehdollisen linnatuomion, niin sen jälkeen ei kukaan kysele töihin ja sossu maksaa kaiken. Toimii ainakin pienemmillä paikoilla, tuollaiset majoitetaan paikallisiin puliukkokortteleihin (kunnan vuokra-asunnoista surkeimpiin) tai hajasijoitetaan kunna omistamiin vanhoihin ja inhimillisessä mittakaavassa täysin asumiskelvottomiin talonröttelöihin ympäri maaseutua. Yksi tuollainen "asunto" oli kerran naapurissamme, siihen sjoitettiin juuri "tervettä" porukkaa, jolla oli hieman toimintakyvyn rippeitä että pystyvät asumaan siinä. Siitä ne lähtivät kuka hautaan, kuka kerrostaloon kun ei pystynyt pitämään huolta itsestään ja taisi joku linnaankin lähteä. Olen kyllä noitakin tapauksia sivusta sen verran seuraillut, että ihan turha on tulla ruikuttamaan työtä vieroksuvien ihmisten nälkäkuolemista Suomessa.

Neutroni
Ulmas

Noita pakkotyöharjoitteluja ja kursseja käydään pitkälti nimenomaan pakon edessä, ei minkään hyväksytyksi tulemisen ja syrjäytymisen ym. ehkäisyn takia joita työhallinto ym. keksivät. Elintaso niillä ei juurikaan nouse suhteessa työttömänä oloon, korkeintaan 8 euroa päivässä ylläpitokorvausta josta suurin osa menee työmatkakuluihin. Kukaan terve ei noihin ghettoihin voi jäädä jos työkkäri määrää työharjoitteluun/koulutukseen, se ei ole omassa päätöksessä jos haluaa minimitoimeentulon säilyttää.No terve ja terve. Tietysti sitä voidaan miettiä, onko sellainen ihminen mieleltään terve, joka haluaa tarkoituksella syrjäyttää itsensä yhteiskunnasta. Sairaan paperit saa kyllä helposti, ei se ole ongelma. Menee muutaman kerran kännissä kuin käki noihin työpaikkoihin, riehuu vähän sossun kontorilla ja ehkä vielä tekee sen verrna keikkaa, että saa ehdollisen linnatuomion, niin sen jälkeen ei kukaan kysele töihin ja sossu maksaa kaiken. Toimii ainakin pienemmillä paikoilla, tuollaiset majoitetaan paikallisiin puliukkokortteleihin (kunnan vuokra-asunnoista surkeimpiin) tai hajasijoitetaan kunna omistamiin vanhoihin ja inhimillisessä mittakaavassa täysin asumiskelvottomiin talonröttelöihin ympäri maaseutua. Yksi tuollainen "asunto" oli kerran naapurissamme, siihen sjoitettiin juuri "tervettä" porukkaa, jolla oli hieman toimintakyvyn rippeitä että pystyvät asumaan siinä. Siitä ne lähtivät kuka hautaan, kuka kerrostaloon kun ei pystynyt pitämään huolta itsestään ja taisi joku linnaankin lähteä. Olen kyllä noitakin tapauksia sivusta sen verran seuraillut, että ihan turha on tulla ruikuttamaan työtä vieroksuvien ihmisten nälkäkuolemista Suomessa.

Itse en menisi sanomaan että ihminen joka ei esim. mene minimipalkkaorjaduuniin olisi sairas. Lähes jokainen taas ottaisi kohtuullisesti palkatun duunin vastaan, ja suurin osa tuntemistani työttömistä on juuri näitä, jotka eivät tee ihan mitä vain 7 euron orjatyötuntipalkan osapäiväistä siivoojanhommaa tai toriapulaisen duunia tai ekotorien romunhajotusta, koska tuet laskee samassa suhteessa kun työtuloja tulee, eli tulos on plus miinus nolla, joskus miinuksella. Mutta hieman paremmin palkattu lähes mikä tahansa työ, varsinkin kokopäivätyö josta jää enemmän käteen kuin työttömyys/toimeentulotukikorvauksista kelpaisi, sitä vain ei tahdo löytyä. Toisaalta onko työn vieroksuminenkaan sairaus josta pitäisi kostaa tappamalla kylmään tai nälkään, jos sen tekee terveenä ilman alkoholia, huumeita, rikoksia, mielenterveysongelmia? Kyllähän tässä yhteiskunnassa moni muukin loisii toisten kustannuksella. Kansalaispalkka olisi hyvä juttu juuri sen takia että tuloloukut poistuisivat ja jokainen tunti työtä toisi aina lisätuloja. Se pieni joukko joka haluaisi "loisia" tekisi niin, mutta suurin osa ei takuulla halua elää loppuelämäänsä 310-370 eurolla kuussa jos mahdollisuuksia muuhun on. Itse asiassa tuolla summalla elävät ovat jopa yhteiskunnan hyväntekijöitä, muille jää enemmän kiintiötä tuhota ympäristöä kulutuksellaan. Työtönhän on syrjäytynyt yhteiskunnasta vain työhallinnon ym. mukaan, normi työtön elää aivan tavallista elämää jossa vain ansiotyö puuttuu ja rahaa on niukalti käytössä, suurin osa kun ihmisistä ei kuitenkaan karta työttömiä ystäviään, vaikka moraalille vaarallisia monien mielestä tuntuvat olevan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42727
Ulmas

Itse en menisi sanomaan että ihminen joka ei esim. mene minimipalkkaorjaduuniin olisi sairas. Lähes jokainen taas ottaisi kohtuullisesti palkatun duunin vastaan, ja suurin osa tuntemistani työttömistä on juuri näitä, jotka eivät tee ihan mitä vain 7 euron orjatyötuntipalkan osapäiväistä siivoojanhommaa tai toriapulaisen duunia tai ekotorien romunhajotusta, koska tuet laskee samassa suhteessa kun työtuloja tulee, eli tulos on plus miinus nolla, joskus miinuksella. Mutta hieman paremmin palkattu lähes mikä tahansa työ, varsinkin kokopäivätyö josta jää enemmän käteen kuin työttömyys/toimeentulotukikorvauksista kelpaisi, sitä vain ei tahdo löytyä.Totta kai, nuo juuri ovat niitä, jotka haluavat kykyjensä mukaan pysytellä yhteiskunnan menossa mukana. Tuo porukka kärsii suunnattomasti nyt muodissa olevasta sosiaaliturvan marginaalisen väärinkäytön estämisestä hinnalla millä hyvänsä.

Kansalaispalkka olisi hyvä juttu juuri sen takia että tuloloukut poistuisivat ja jokainen tunti työtä toisi aina lisätuloja. Se pieni joukko joka haluaisi "loisia" tekisi niin, mutta suurin osa ei takuulla halua elää loppuelämäänsä 310-370 eurolla kuussa jos mahdollisuuksia muuhun on.

Tästäkin olemme samaa mieltä.

Mutta kyllä systeemi silti mahdolistaa loisimisen niille, jotka sitä jostain syystä haluavat. Enkä minä sitä vastusta, koska sellaisen aineksen määrä on niin pieni, ettei sillä ole mitään todellista vaikutusta kansantalouteen. Enemmän tuollainen työttömien pompotus tarkoituksena muka estää väärinkäytöksiä tuottaa haittaa vääristämällä työmarkkinoita. Taitaa todellisuudessa tarkoituksena olla vain polkea työntekijöiden asemaa antamalla firmoille mahdollisuus palkata ilmaiseksi työläisiä hanttihommiin.

mutker

Jos siis nyt voitan lotossa, mitä kansa minusta ajattelee? Miten tämä asia järkeillään? Kuulunko automaattisesti rikkaiden kusipäitten klaaniin?

Et sen enempää kuin aiemminkaan. Tosin lottoaminen itsessään on materiakeskeisen yhteiskunnan, sen arvojen ja toimijoiden tukemista.
Tämä kertoo siitä, että rikkaat eivät ole mielestäsi kusipäitä, koska haluat olla yksi heistä. Rikkaat kuspäät kun tienaavat rahaa sinulle epäedullisella voittosuhteella, samaan tapaan kuin kasinoillakin.

Eli lottokuponkia täyttäessäsi olet liittynyt klaaniin, voittaminen päin vastoin tekee siitä vain järkevää.

Neutroni
Enemmän tuollainen työttömien pompotus tarkoituksena muka estää väärinkäytöksiä tuottaa haittaa vääristämällä työmarkkinoita. Taitaa todellisuudessa tarkoituksena olla vain polkea työntekijöiden asemaa antamalla firmoille mahdollisuus palkata ilmaiseksi työläisiä hanttihommiin.

Olen samaa mieltä että kyseessä on pohjimmiltaan juuri halu huonontaa työntekijöiden asemaa pitämällä työttömien orjapalkkareserviä joka tekee ns. paskahommat puoli-ilmaiseksi. Normaalistihan ne tehtäisiin normaalina työnä jos kaiken maailman temppuharjoittelut ja työllistämiset poistettaisiin. Nythän valtiolta/työhallinnolta kuluu paljon rahaa kepuliyrittäjien järjestämiin kursseihin ja toiset taas käyttävät hyväksi orjatyöllistettyjä ja työkkäriä joka vielä maksaa työllistämisestä. Varsinkin kursseihin kuuluvat pitkät työharjoittelujaksot ovat suoranaista orjuutta, jossa tehdään lähes täysipäiväistä työtä ja yleensä sitä firman paskamaisinta hommaa työttömyyskorvauksella + 8 euron ylläpitokorvauksella, ja erittäin usein näistä harjoittelupaikoista ei ole työttömälle mitään hyötyä, säästetään ainoastaan kurssin hinnassa kun kurssitettavat ovat muualla vähintään 6 viikkoa/kurssi.

Tässä on puhuttu nyt paljon muustakin kuin lottovoitosta. Mutta lottovoitothan on yleensä siinä yhden miljoonan euron luokkaa, mikä rahamääränä ei itse asiassa ole hirveän suuri. Ei siinä pääse ökyrikkaaksi. Lukekaa vaikka aiheesta kirjoitettu kirja (jonka nimeä en nyt muista). Yleensä lottovoittajat maksavat asuntovelkansa pois tai ostavat isomman asunnon, vähän paremman auton ja kaikenlaista muuta tarpeellista tavaraa, esim. vaatteita ja harrastuksiin liittyvää tavaraa. Elämä sinänsä jatkuu suht kuten ennenkin. En tiedä, mitä kadehdittavaa siinä olisi. Tai "rikkaiden" elämässä yleensä.

Jokaisella pyörii mielessä haavekuvia lottovoitoin suomista etuuksista ja uusista elämyksistä, sekä tietenkin sosiaalisesta arvonoususta. Unelmat olisivat heti käden ulottuvilla.

Todellisuus:
Sukulais-tuttavuussuhteet joutuvat puntariin kun ennen postikorttien välityksellä tutut alkavat tulla jo kylään kun on mahdollisuus päästä osingolle, jota sitten enemmän tai vähemmän suoraan pyydetään. Kieltäytyminen aloittaa elinikäiset riidat, jotka saisi loppumaan rahalla, mutta se on alentavaa.

Haalitaan outoja tavaroita, joiden ylläpitokustannuksille ei olla suotu ajatustakaan. Toimitusajat venyvät, jos yleensä saa sitä mitä on tilannut.

Ensihuuman jälkeen tavaroiden rasvainen hinta alkaa jurppimaan ja niistä eroonpääsy ei olekkaan niin helppoa, kun niitä uusien alta pitäisi saada pois.

Syödään, juodaan ja matkustetaan itsensä uuvuksiin, paikkoihin jotka eivät vastaakkaan mainosten luomaa mielikuvaa. Kaikki on vain kalliimpaa kuin turistiluokassa ja seura on koppavaa vaurasta väkeä, minkä tapakulttuuria ei tunne ja loukkaa heitä tahtomattaan.

Maailmalla ei voi noin vain esittäytyä rikkaaksi, ilman turvamiehiä, koska joku voi keksiä helpon tavan rikastua kitnappaamalla ja vaatimalla lunnaita. Se että pitäisi näyttää perusturistilta, ei houkuta, koska saa senmukaista palvelua.

Moni tuon rumban läpikäynyt tajuaa liian myöhään että olisi saanut saman normaalituloilla ilman että herättää kateutta tai tuntee pelkoja omaisuutensa puolesta, tai joutumatta riitoihin rahan vuoksi.

gamma
Tässä on puhuttu nyt paljon muustakin kuin lottovoitosta. Mutta lottovoitothan on yleensä siinä yhden miljoonan euron luokkaa, mikä rahamääränä ei itse asiassa ole hirveän suuri. Ei siinä pääse ökyrikkaaksi. Lukekaa vaikka aiheesta kirjoitettu kirja (jonka nimeä en nyt muista). Yleensä lottovoittajat maksavat asuntovelkansa pois tai ostavat isomman asunnon, vähän paremman auton ja kaikenlaista muuta tarpeellista tavaraa, esim. vaatteita ja harrastuksiin liittyvää tavaraa. Elämä sinänsä jatkuu suht kuten ennenkin. En tiedä, mitä kadehdittavaa siinä olisi. Tai "rikkaiden" elämässä yleensä.

Joo ei miljoona euroa tai pari miljoonaa ole enää mikään suuri raha, kuten 6 miljoonaa markkaa oli aikanaan. Asuntojen hinnatkin kun on nousseet huimasti ja lottovoiton saa aika helposti tuhlattua. Katsoo vaikka Kimi Räikkösen omistamia autoja ja huviveneitä, niin näkee ettei miljoonalla-parilla eurolla paljon saa. Räikkösen ökypaattikin maksoi muistaakseni 3 miljoonaa euroa, siis 18 miljoonaa markkaa!!! Markka-aikana tuon hintaluokan veneitä ei paljon näkynyt, vaan ökyveneetkin maksoivat muutamia miljoonia markkoja. Tuntuu että markka on suoraan käännetty euroksi luksustuotteiden (ja suuren osan muistakin) hinnoissa.
Saman näkee kun katsoo rikkaiden optiomiljonäärien, sijoittajien, urheilijoiden ja tähtien tuloja, kun ennen tienattiin miljoona markkaa vuodessa niin nyt vähintään miljoona euroa. Ainoastaan rahvaan palkat eivät ole nousseet samaa tahtia kuin yritysjohtajien, poliitikkojen ja urheilu-viihdetähtien.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42727
gamma
Yleensä lottovoittajat maksavat asuntovelkansa pois tai ostavat isomman asunnon, vähän paremman auton ja kaikenlaista muuta tarpeellista tavaraa, esim. vaatteita ja harrastuksiin liittyvää tavaraa. Elämä sinänsä jatkuu suht kuten ennenkin. En tiedä, mitä kadehdittavaa siinä olisi. Tai "rikkaiden" elämässä yleensä.

Varmaan selkein mahdollisuus muuttaa elämää olisi se, että tuollainen miljoona euroa mahdollistaisi helposti keskiluokkaisen elintason säilyttämisen koroilla elämällä. Joskaan ei se varmaan olisi sekään psyykkisesti herkkua pitemmän päälle. Ja kun olisi vuoden pari ollut pois työelämästä, paluukin olisi hyvin vaikeaa, kun toisaalta ammattitaito olisi ruostunut, ja toisaalta ei kuitenkaan olisi taloudellista motivaatiota tehdä niitä ikävämpiä rutiinijuttuja, joita jokaiseen työhän väistämättä kuuluu.

Ihminenhän on loppujen lopuksi todella typerä olento. Kun hänellä on vähän rahaa, hän valittaa että sitä pitäisi saada lisää vaikkei edes olisi puutetta perustarpeista. Kun hän sitten saa sitä lisää, alkaa kulutusjuhla mutta sittenkään ei olla onnellisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat