Seuraa 
Viestejä45973

Joillain tuntuu olevan hirveän tärkeää mitä ihmiset ovat vastanneet johonkin kyselyyn ja uskovat että vastaajat ovat ehdottoman rehellisiä. Itse vastailen melkein aina piruuttani väärin gallupeihin paitsi jos nyt on joku tärkeä aihe johon haluan vaikuttaa. Äänestämisessä virallisissa vaaleissa, kuten eduskuntavaaleissa, en sikaile, mutta netissä kyllä.

...tätäkin on vähän tyhmää kysyä, sama jos kysyisi että valehteletko.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

En vastaa aina oikein, joskus ei ole sellaista vaihtoehtoa mihin vastaisi. Mutta noissa tapauksissa kirjoitan ja kerron sen. Ja joskus vastaan väärin piruuttani, mutta kerron sen että piruilen. Mutta yleensä vastaan niin kuin pitääkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
.
Seuraa 
Viestejä847
Asimov

...tätäkin on vähän tyhmää kysyä, sama jos kysyisi että valehteletko.

Vastasin en, valehtelinko?

Mihin on maailma menossa, ihmiset valehtelevat gallupeissa ja vieläpä myöntävät asian...

Missä on se rehellinen kansa?

Yritän vastata rehellisesti.
Toisinaan vaihtoehdot ovat taas sellaisia ettei täysin samaa mieltä ole minkään vaihtoehdon kanssa mutta silloin valitsen sen mikä kuvastaa eniten omaa ajatusmaailmaani.

Melkein (?) puolet valehtelee. Mielenkiintoista. Muistakaapa tämä kun teette galluppeja. Gallupissa muuten kysytään yleensä että kumpi vaihtoehto on vastaajan mielestä parempi, ei luetella kaikkia vaihtoehtoja. Jos vaihtoehdot eivät miellytä, voi jättää vastaamatta. Teen niin usein, ei kukaan tule ampumaan vaikka jätän ääneni käyttämättä. Minusta on turha rutista vaihtoehtojen puutteesta, paitsi jos se johtuu kysymyksen asettajan älykkyystasosta tai laiskuudesta. Sitähän te kuitenkin vihjailette, myöntäkää pois.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

rehellisesti, senhetkisen mielipiteeni mukaan. Johonkin yksityiskohtaan liittyvä mielipidehän voi muuttua päivässäkin, jos vaikkapa sattumoisin syntynyt oma kokemukseni tai luotettavaksi mieltämäni uusi informaatio sitä muokkaa. Olen huomannut, että aika usein mielipide jostain asiasta kääntyy huonon kokemuksen myötä negatiiviseen suuntaan kun taas valmiiksi kehnoa käsitykstä on vaikea kokemuksinkaan muuttaa. Huono kello siis kuuluu paitsi kauas niin myös pitkään.

Asimov
Melkein (?) puolet valehtelee. Mielenkiintoista.

Voidaanko nyt juuri tässä gallupissa luottaa siihen, että ihmiset vastaavat totuudenmukaisesti?

Paljon riippuu kysymyksen asettelusta, vaihtoehdoista. Jos aihe on tyhjänpäiväinen, niin vastaan mitä sattuu. Varsinkin jos puuttu kohdat: "EOS "(en osaa sanoa) tai "Ei mielipidettä asiasta". Kuten tuossa aikaisemmin kirjoittettiin, niin jompi kumpi noista kohdista pitäisi aina olla mukana.

Kuten täällä on jo esille nostettukin, riippuu vaihtoehtojen sisällöstä.
Noinhan niitä gallupejakin tehdään ja sitten suurena totuutena esitellään kuinka niin ja niin moni kannattaa (uskoo, milloin mitäkin) sitä ja sitä tai juuri kukaan ei tätä eikä tätä.
Kyllä näihin Tiede-palstan "kyselyihin" vastaan rehellisesti tai sitten jätän vastaamatta jos sopivaa vaihtoehtoa ei ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat