Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sivustolta http://ozonewatch.gsfc.nasa.gov/index.html väitetään löytyvän kuvat otsoniaukosta viimeisten 7 päivän ajalta. Kuitenkin uusin kuva on päivätty 2.11.2007 eikä mitään selitystä asialle sivulta löydy. Historiasivulta löytyy kyllä täsmällisesti päivittäiset kuvat monelta aiemmalta vuodelta...

What's up?

-OT

Kommentit (4)

Ei aavistusta, mutta koko termi "otsoniaukko" on täysin perseestä, kun mitään aukkoa ei kerran ole. Otsonia on kyllä Etelämantereen yllä. Toki vähemmän kun muualla, mutta on kuitenkin.

JayD
Seuraa 
Viestejä830
Liittynyt28.9.2007

Kun otsikko sivuaa aihetta niin jatketaan juttua täällä.

Kun tuolla ilmastonmuutosketjussa aina käytetään esimerkkinä otsonikatoa sekä kuinka GP ja muut järjestöt pelastivat maapallon siltä, joten nytkin heitä on syytä uskoa tässä AGW teoriassa, niin heräsipä vaan ajatus.

Kuinka otsonin määrä on vaihdellut napa-alueilla ennen satelliittimittauksia? Onko satelliittiaikaa edeltävältä ajalta otsonin määrästä napa-alueilla ylipäänsä mitään tietoa, vai keksittiinkö sopivasti "otsonikato ihmisen toiminnan seurauksena" kun tuli mittausdataa o3:n vähyydestä navoilla? (Ikäänkuin suurena kenraaliharjoituksena.) Koska sehän, näin jälkeenpäin katsottuna etenkin, on helposti uskoteltavissa massoille kun tiede ei muutakaan vaihtoehtoa tunne (silloin ei ainakaan muita teorioita muistaakseni viljelty).
En väitä etteikö CFC päästöt voisi vaikuttaa otsonin määrään mutta mikä on niiden merkitys ns. otsoniaukon synnylle? Etenkin jos se "otsoniaukko" on ollut siellä AINA?

Voinhan olla täysin väärässäkin, mutta toivoisin omaa mieltä askarrutaneeseen aiheeseen lisävalaistusta.

________________________

Yksi tyhmä kysyy enemmän kuin tuhat viisasta ehtii vastata.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6894
Liittynyt8.11.2007

Toisekseen. Napa-alueilla saakin olla otsoniaukot. Siellä sitä otsonikerrosta ei "tarvita" mihinkään, kun aurinko paistaa sen verran alhaalta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat