Seuraa 
Viestejä4922

Uutisia katsellessani tiedän että edessä on vakava kriisi: Alkon lakko. Olen elämäni aikana kokenut sen kolmesti. Ensimmäisestä selvisin kotipolttoisella, toisen aikana olin Torniossa opiskelemassa norjaa ja hitsausta ja päinvastoin, kuin typerät suomalaiset ei tarvinnut jonottaa Haparandassa oli hyvä käydä Kalixin Systembolakissa vähän matkan päässä.

Nyt asiaan: Hallituksen olisi välittömästi ryhdyttävä toimiin tämän mahdollisen työtaistelutoimenpiteen haittavaikutusten estämiseksi Oppia voi ottaa porvarihallituksen aikaansaamasta uudenlaisesta työmarkkinakulttuurista, missä työntekijää tosiaan pystytään lainkin voimalla kyykyttää TEHY- lain mukaan. Viinan myynti on sallittava kaikille, ainakin venäläisille ja virolaisille kauppiaille, tulee halvemmaksi, kuin kuskaamista suomalaisten satojentuhansien alkkikksien kuskaaminen ulkomaille lääkitystä saamaan.

Henkilökohtaisesti minua ei asia koske. Baarikaappini olen varannut Bushin hallituksen takia jopa ydinsotaa varten, tulisipa Amerikassa vaalit, niin ehkä, järkevämpi pressa, hernekeittopurkeillekin tilaa. Onhan minulla sentään perhe, hiin heidänkin täytyy jotain syödä.

Ottaako hallitus vastuuta jopa kymmenien-, ehkä satojentuhansien suomalaisten kuolemasta, jollei säädä pakkolakia ohi työehtosopimuskäytännön pakolliseen suojelutyöhön.

ALKOKAISET, SANOUTUKAA IRTI!

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
lierik

Ottaako hallitus vastuuta jopa kymmenien-, ehkä satojentuhansien suomalaisten kuolemasta, jollei säädä pakkolakia ohi työehtosopimuskäytännön pakolliseen suojelutyöhön.

ALKOKAISET, SANOUTUKAA IRTI!

Ei tarvitse hallituksen puuttua tähän, kun osa Alkoista on nytkin auki. Eivät halua haitata muiden ihmisten elämää kohtuuttomasti lakollaan. Lakko on lisäksi määräaikainen.

Suomalainen kestää melkein mitä vaan, mutta jos keppanan ja lenkkimakkaran valmistus lopetetaan, niin silloin alkaa kapina.

Juuh...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Joo, niinpä tuli toveri käymään, oli Euromarketin Alko ollut auki, taisin vihjata siitä. Oli Tapio pullo mukana humps!

Tarokkikortit ennustivat, että Tiede-palsta palaa vielä menneisyyteen ja päästään keskustelemaan taas.

Lierikki Riikonen

Tämäkö nyt on sitten se VIINALAKKO jota ihmiset mulle niin usein suosittelee. Oudon tuntusta. Heh! Hauskan huomion tässä just teen, asiat etenevät luonnollista kulkutietään. Viimeksi vastattujen ketjujen listalla ekana on Lierikin "Alkon lakko uhkaa!" ja sen alla "Kilju" ketju.

Tuskin tuohon nyt kukaan kuolee vaikka ei viinaa saisikaan.
Saahan kaupoista kuitenkin kepua jos sitä alkoholin paskaa on elimistöön saatava.

olli-san
Seuraa 
Viestejä419
Syfilis
Pitäs käydä punkkua ostamassa, mitä luulette onko Jyväskylän prismassa pitkät jonot?

Tähän aikaan tuskin vielä on. Illalla varmaan on jonkinlaiset, tuskin kuitenkaan mitenkään aivan hirveät.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

prepersonalkomputeriaanisena aikana, Alkon myyjien lakkoillessa kännihulinat kyllä selvästi vähenivät - ainakin pienillä paikkakunnilla. Toki jotkut valmistivat silloinkin omia viinaksia/viiniksiä. Ymmärtääkseni kotitekoisten ihmistä väkevämpien litkujen tuottamiseen kuluu kuitenkin sen verran aikaa, ettei niiden yty näy kylänraitilla tai keskustan kaduilla aivan ensimmäisinä lakkopäivinä. Suuren osan elämästäni olen inhonnut alkoholia (ja olisin saanut inhota koko elämäni ajan), joten saatoin jopa riemuita siitä, että pitkäripainen on kiinni. Tokihan lakko haittaa myös silloin tällöin juomistaan nauttivien kohtuukäyttäjien arkea ainakin, jos he eivät ole huomanneet varautua työtaisteluun riittäviä varastoja vaikkapa lakon ajaksi sattuvien juhlien varalle hankkien.
Löytyykö mistään päteviä tutkimuksia siitä, miten alkoholihaitoiksi miellettyjen tapahtumien määrä käyttäytyy Alkon lakon aikana?

Eipä tuosta niin haittaakaan ole, ainakaan kun tietää täällä Alkon olevan auki esimiesvoimin. Tosin pääasiassa iltapäivisin. Täällä Alkon sivuilla auki olevat myymälät paikkakunnittain. Isommissa paikoissa muodostuu varmaankin jonoja. Meillä ei, kun on niin pieni kaupunki. Tai no mitä nyt sitten hamstraavat mahdollista TEHY:n irtisanoitumista silmällä pitäen http://www.alko.fi/fi/4520B18282A18935C ... nt&src=2,1

Sitten jos Alkon esimiehet päättävät ryhtyä lakkoon tulee muutamille ihmisryhmille todella hätä. Eilen soitti eräs syrjäytynyt mies hätäisenä, että "Mitäs nyt tehdään, viinakaupat on kiinni". Rauhoittelin vain, että on ne auki, ja kerroin aukioloajat. Oli varsin tyytyväinen tietoon, ja lähti hankintamatkalle

olli-san
Seuraa 
Viestejä419

Onneksi Jumbon alko on auki, voi käydä ostamassa punaviiniä pullon tai kaksi, kunhan töistä pääsee. Eipä tällä lakolla kyllä hirveesti vaikutusta ole.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
tietää
Pahus menee viikko valmisteluun että "lakosta selviää"

Eikä mene, on niitä tietoja jo nuoruudessani saanut, en tosin tiedä onko kaikkia enää saatavilla, hienoistokokit voivat seuraavilla aineilla liekittää sitä tarvitsevat ruuatkin:

1. Eau de gologne, kolina, kohtuullisen iso pullo, lähes puhdasta pirtua.

2. Illodin suuvesi, Illukka,jos ei jaksa tai pysty ravistamaan pienestä reiästä, kaula katkeaa vaikka kun napauttaa sitä kiveen.'

3. Oksalakka, puli, pirtu erottuu siitä, kun siihen sekoittaa suolaa ja ravistaa sitä polvien välissä samalla hokien mantraa, jotta rytmi pysyy: "Rakastaako Jeesus meitä, no rakastaapa tietenkin." Lakkalimppi jää pohjalle, näitä ihmeteltiin pentuna jokirannassa tulvien jälkeen.

4. Vihreä Mennen partavesi, henki haisee hyvälle aamullakin ja röyhtäykset kanssa.

5. Mentholisprii apteekista, sitä voi imeä mehupilleillä, kannattaa varoa vähän niiden sulamista aineeseen, vaikka ei kai se suuremmein haittaa, elintarvikepolymeeri.

6.Tenttu, nykyisin Sinol, voi juoda suoraan pullosta, hyvä ottaa vatsan suojelemiseksi vesiryyppy päälle.

7? Tätä en nyt saa mieleeni, siinä oli kuitenkin eetteriä, sai apteekista pikkupulloissa, sopivan kokoisia, sen kun ryyppäsi ja sammui pakkasella hankeen, niin kuulemma sopivasti heräsi, ettei paleltunut kuoliaaksi.

Lierikki Riikonen

!985 lakon aikana soittelin tanssiyhtyeessä ja päätimme poikien kanssa tehdä bisnestä viemällä Ruotsin puolelta ostamamme pari Renatu-koria itärajalle myyntiin. Laskeskelimme, että Itä-Lappi kituu viinan puutteessa ja kirkas viina on kovankin hinnan arvoinen.

No tauoilla sitten haimme potentiaalisia ostajaehdokkaita. Olivat kuitenkin ihan mukavassa tanssilavatunnelmassa; nenä ja silmät punoittivat ja lapikas tärähteli jenkan kakkosiskulla lattiaan kuin vain riehakkaalta metsien mieheltä tapahtuu. Kauppa ei oikein käynyt.
Asia selvisi kun eräs totesi ihmettelyymme: "Ei täällä ennenkhään ole valtion viinojen varassa oltu"
Tulomatkalla täytyi sitten yrittää paikata huono bisnes satsaamalla tuote itseemme. Vielä pirua jäi ylikin.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
lierik

4. Vihreä Mennen partavesi, henki haisee hyvälle aamullakin ja röyhtäykset kanssa.

Mutta maistuu suussa kaamealle. Aamulla ja vielä illallakin. Eikä maku lähde kuin kulumalla.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

lierik
tietää
Pahus menee viikko valmisteluun että "lakosta selviää"Eikä mene, on niitä tietoja jo nuoruudessani saanut, en tosin tiedä onko kaikkia enää saatavilla, hienoistokokit voivat seuraavilla aineilla liekittää sitä tarvitsevat ruuatkin:

6.Tenttu, nykyisin Sinol, voi juoda suoraan pullosta, hyvä ottaa vatsan suojelemiseksi vesiryyppy päälle.


Ovat pilanneet hyvän korvikkeen. Mitälie isopropanoolia ovat siihen sekoittaneet. Maku ei ole entisensä. Dieettiruokien liekittelyyn oivaa ainetta kyllä.

Vierailija

Ehdottomasti vaatisin pakkolakia koskemaan alkon myyjiä, mutku olen itsekin lakossa...

Toope
Seuraa 
Viestejä29052
w00x
Eipä hätää täällä ja lähellä olevat alkot on auki

Hgissä on se eduskuntatalon viereinen (yllättäen!) myymälä auki. Kävelin siitä neljän aikaan ohi ja ovella oli 20-metrinen jono. Tuli vaan mieleen, että mitä ne ulkomailla meistä taas ajattelevat, kun näkevät suomalaisten jonottavan pakkasessa viinaa.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Kuule ei ne mitää ajattele, hurrit (:p) hyökki tornion alkoon että piti pistää heti kiinni Eikai se viuna niin kallista sielä oo! nyt ei täälä saa misthää juomaa ;( ihmiset kriisissä. että kiitosta vaan ;((((

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat