Seuraa 
Viestejä29006

Mulla on ollut lemmikkirobotti jo killistä lähtien. Kun ei voi ottaa elävää lemmikkiä, niin piti rakennella sähköllä toimiva. Se on vaan aina palasina kun sitä pitää jatkuvasti kehitellä. AVR vaan aivoina ja loput romuista askarreltu. Ruma mutta toimii niin kuin pitääkin. Voimansiirto pitäisi tehdä fiksummin että ei söisi sähköä niin rutosti.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Saisiko piirustukset? voisin korjata mahdolliset epäkohdat. Ja moni vuotias olit kun rakensit sen?

Vierailija

Ei ole piirustuksia. Ei ole myöskään epäkohtia. On vain ominaisuuksia.
Varmaan kymmenen vanhana aloin suunnittelemaan kun alkoi leekopalikat kyrsiin. Eihän se valmiiksi koskaan tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Robotit edustaa tietyltä osin vanhentunutta tekniikkaa.

Perinteisesti ohjelma pyörii robotin kevyessä prosessorissa. Tehoa on vähän ja ohjelma on selvitettävissä, jos robotti tulee kaapatuksi. Sen jälkeen niiden heikot kohdat tunnetaan.

Nykyään ohjelma voi pyöriä esim toisessa maanosassa olevassa keskuskoneessa, ja pelkkä I/O rajapinta siirretään langattomasti netbotille. Siirtotie voi olla esim maankuoren infraääni, pinta-aalto, ultraääni ilmassa tai näiden yhdistelmä.

Keskuskone antaa jokaiselle systeemissä olevalle -jopa miljoonille- netboteille tarvittaessa supertietokoneen miettimiskyvyn, mikä voi olla tarpeen tietyissä päätöksentekotilanteissa. Lisäksi kokonaisuus on halpa, joten netbotteja voidaan tehdä enemmän.

Jos Iran ei luovu ydinpommistaan, niin sen maan miehittävät ja tuhoavat kävelevät, lentävät, ajavat, uivat, sukeltavat ja paikoillaan kikkivät netbotit.

Alla olevaa oon väsäilly. Materiaalit on hommattu pääosin roskiksesta, ic:t ja servot sun muuta sellasta on tullut ihan kaupasta ostettua.

Lithium
Alla olevaa oon väsäilly. Materiaalit on hommattu pääosin roskiksesta, ic:t ja servot sun muuta sellasta on tullut ihan kaupasta ostettua.

kiva vois itekin alkaa tekee mutta kun en tiedä noista yhtään mitään, paljon tarvii rahaa? käytättekö hydrauliikkaa tai sähkömoottorii, mistä saa kaukoohjaukseen tarvittavat välineet ja miten voi liittää moottoriin? miten pystyn yhdistää tietokoneen, älliä löytyy kyllä äo 146 ja murkku ikä meneillään joten vielä nousee, mutta en oo jaksanu oikeen lueskella ohjelmoinnista yms.

Jos ei tehdä pyörillä tai telaketjuilla kulkevaa mallia, niin yleensä yhdistellään servotekniikkaa ja mekaniikkaa halutulla tavalla, riippuen hieman siitä miten "siistin" kävelyn haluaa toteuttaa. Usein myös pyritään siihen, että robotti olisi autonominen ja osaisi hieman tulkita ympäristöään ja liikehtiä sen perusteella. Kauko-ohjausta näkee lähinnä robottisodissa, joissa mikään ei korvaa ihmistä tilanteen arvioinnissa. Ostin kerran roboteista kertovan kirja, maailman sivu on duunattu toinen toistaan näyttävämpiä luomuksia:) Opiskeluaikoina meinattiin kaverin kanssa kyhätä baarimestarirobotti bilekäyttöön, mikä olisi tehtaillut drinkkejä laseihin, mutta rahat ei riittäneet osien hommaamiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat