Kasvit ja mikroaaltokuumennettu vesi
Kasvit ja mikroaaltokuumennettu vesi
klo 19:34 | 18.11.2007
Tyttö teki kokeen jossa kasteli kasveja mikroaaltouunissa kuumennetulla vedellä ja toisia kasveja hellalla kuumennetulla vedellä. Lopputulos oli, että mikrovedellä kastellut kasvit kuolivat nopeasti.
Tuossapa koe jonka joku kokeellisen tieteen ystävä voi helposti toistaa. Itse en kyllä usko mikroaaltoveden tappavuuteen ilman lisätodisteita...
Sivut
En usko tuohon hetkeäkään.
Se että se julkaistaan yhden kokeen perusteella, ei vakuuta ketään.
Muistui mieleen se eräs hiilikaupunkin muuttanut nainen, jonka kukka kuoli kun hän avasi ikkuna. Samoissa oloissa kasvanut lapsi ei ollut nähnyt vihreää kasvia kuin koulun kasvikirjassa.
Mikroaaltokuumennettulla vedellä kasteltu kukka oli leikattu pois.
En usko minakaan.
--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto
Minusta se ny ei ole mikhän ihme, jos kuumalla veellä kasteltu rönsy lopsahtaa. Reistakaappa kunnon ponua , näettä miten käypi.
http://www.youtube.com/user/ht1aslak
Ponua? Meillä täällä etelässä annetaan kukille tilkka konjakkia. Jos ei anna kyllä menevät surkian näköisiksi.
En malttanut olla piruilematta tuolla edellä, mutta jos tuo temppu pitää paikkansa, on se varmasti selvittämisen arvoinen asia. Piruilemalla se ei poistu.
Minä en osaa sanoa mitään järjellistä syytä sille, miksi mikrouunivesi olisi erilaista kuin hellavesi. Mutta olen ollut huomaavinani, että teevetenä mikrovesi käyttäytyisi eri tavoin: se muodostaa pieniä kuplia jotka näkyvät valkoisena vaahtona pinnalla ja tämä vaahto tarttuu kupin laitoihin ja teepussiin. Johtuisiko mahdollisesti epätasaisesta lämpenemisestä vai mistä.
Maljakkokasveista mikroaaltovedessä olevan maljakko on huomattavasti pienempi. Vaikuttaisikon veden hapettumiseen.
Purkkikasveista taas mikroaaltovesikasvia on kasteltu enemmän, olisikohan juuret mädäntyneet.
Kaksi kasvia ei koskaan ole identtisiä lähtökohdiltaan, joten koe pitäisi toistaa suuremmalla testiaineistolla.
Tosi tieteellinen testi. Saksiakin osattu käyttää - näkyy jopa kuvista. Varmaan tarkoitettu vitsiksi.
Päin vastoin, se johtuu pikemminkin tasaisesta lämpenemisestä. Mikrossa (ainakin hyvässä, ja keskimäärin) koko vesi lämpenee suunnilleen samalla vauhdilla ja teholla koko ajan.
Kattilassa vain pohjimmainen vesi lämpenee. Kattilassa syntyy siten monenlaisia vettä sekoittavia ilmiöitä; konvektiovirtauksia lämpötilaerojen vuoksi, sekä pohjalta nousevien höyrystyneiden kaasukuplien nousemista pintaan. Kun vesi liikkuu ja pyörteilee koko ajan runsaasti, kaasukuplat yhtyvät, kasvavat ja poistuvat nesteestä. Kaasu myös yleensä kertyy kupliksi jollekin pinnalle, kuten astian pohjaan ja reunoihin sekä toisiin kupliin. Niihin kuuma vesi pääsee veden liikkeen ansiosta.
Mikrossa taas veden ollessa liikkumatta, vesi jää "ylikriittiseen" tilaan, jossa se saattaa lämmetä yli kiehumispisteen höyrystymättä ja muodostamatta isoja poistuvia kuplia. Vesi on vähän kuin paineastiassa ihan omasta hydrostaattisesta paineestaan ja pintajännityksestään johtuen.
Kun sitten ylikuumenneen veden tila epävakautetaan heiluttelemalla tai tunkemalla kuppiin jotain ylimääräsitä tavaraa, pääsee lämpötilan voima valloilleen. Kuplat saavat muodostumisen mahdollisuuden ja pyörteily lisää kiehumisefektiä. Toisinaan tämä saattaa johtaa siihen, että ylikuumennut juoma kiehahtaa räjähdysmäisesti ihmisen naamalle kun kuppi otetaan pois mikrosta. Sen tähden suositellaan että juomia mikrossa lämmitettäessä laitettaisiin metallilusikka kuppiin, jotta se rikkoisi pintajännitystä, antaisi kuplille muodostumispintaa ja myös johtaisi ylimääräistä lämpöä pois vedestä.
Tuo otsikon linkki kuvineen nyt on puhdasta huuhaata. Veikkaan vitsiä minäkin.
Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.
Minä osaan. Vedessä on aina "epäpuhtauksia" ja elämääkin (paitsi tislatussa). Voipi olettaa, että mikro hajottelee joitain kivennäisiä yhdeksi sun toiseksi. Mitäpä vedessä mahtaakan olla kuumennuksen jälkeen jos se on otettu arseeniesiintymän läheltä. Varmuuden vuoksi onkin viisainta pystellä oluessa ja koskiksessa, mutta huom. niitä ei kannata pistää mikroon.
Yksi kuva ja pieni koe ei kuitenkaan todista yhtään mitään. Ei ole myöskään näyttöä mikronkäyttäjien lisääntyneestä kuolleisuudesta.
Niin. Mikro lienee turvallisin tapa lämmittää ruokaa, koska siinä syntyy kaikkein vähiten karsinogeenisiä yhdisteitä joita kaikenlainen paistaminen ja ruskistaminen aiheuttaa. Rasvaakaan ei tarvita. Tosin nämä myrkyt valitettavatsi usein ovat yhteydessä ruoan maukkuuteen...
Mikro on myös perin energiatehokas.
Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.
Mutta eihän mikroon saa laittaa metallia. Se kipinöi. Miten tuo lusikkahomma sopii yhteen tämän kanssa?
Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...
Saa sinne laittaa. Ei pikku kipinöinti mitään haittaa. Kipinöinti syntyy vain pyörrevirtojen purkatumisesta ja on vain hauskaa katseltavaa.
Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.
Tämä veden ylikuohuminen voi toimia vain aivan puhtaalla, eli käytännössä tislatulla vedellä. Jossain MythBusterin jaksossa tuota testailtiin ja saatiin toimimaan vain tislatulla vedellä.
Mikro kannattaa muuten välillä pestä - pala saippuaa ja täysi teho päälle ja odottamaan
Nyt ei ole sitä ongelmaa ainakaan, uuden mikron myötä. Ainakin kauppias näin vakuutti, ja kokeellisesti olen ite huomannut, että ei pinet metalliesineet ainakaan mitään vaikutusta aiheuta. En tiedä sitten miten sitä tekniikkaa on sitten kehitetty.
Porasin mikron kanteen reiän.
Laitoin putken siitä läpi, kulhon uuniin.
Mikro täydelle teholle, ja sitten vaikka mitä lirutin sisään!
Kenkäplankkia, leivinjauhetta, suolahappoa... Jeah! Ei tapahtunut juuri mitään...
Laita nyt vaan mikroon se pala saippuaa. Muutenkin mikro on hyvä puhdistaa välillä.
Sivut