Seuraa 
Viestejä45973

vapaasana.net
http://www.vapaasana.net/

Miltä mieltä olette saitista ja sen sisällöstä?

"Esim Jokelan murhasta:
Jokelan koulujoukkomurhan ideologia
su, 2007-11-11 22:12 — Heli Parkkinen

Jokelan koulusurmaaja Pekka-Eric Auvinen oli omaksunut aatteensa linkolalaisesta kansallissosialismista antikapitalismeineen höystettynä nietzscheläisellä yli-ihmisasenteella ja järjestelmänvastaisella vallankumousromantiikalla. Hänet ajoi tähän mitä ilmeisimmin tarve asettua koulukiusaajiensa ja ”heitä tukevan järjestelmän” yläpuolelle.

Auvinen oli 18-vuotias abiturientti. Vaikka koulukiusatuilla on usein hyvin väkivaltaisia kostofantasioita, kovin harva yrittääkään toteuttaa niitä. Nyt lisävaikuttimena oli Auvisen linkolalainen kansallissosialismi, jolla hän löysi umpikujaansa pelastustien – ”suuren uroteon”. Ympäristön ahdasmielinen suhtautuminen erilaisiin ajatuksiin sekin eristää ihmisiä muista ja helpottaa tietä yksin kehiteltyihin johtopäätöksiin, jotka eivät kestäisi valistuneen analyyttistä liberaalia kritiikkiä.

Yleensä vasta lähempänä 30 vuoden ikää nuorten mustavalkoinen elämänasenne alkaa väistyä relativistisemman käsityksen tieltä, jossa ymmärretään paremmin erilaisia näkökantoja ja tiedostetaan oman ymmärryksen vajavaisuus. Nuorten miesten korkea testosteronitaso ja pätemisentarve vielä korostavat tätä ilmiötä, etenkin, jos taustalla on heikko naismenestys, mikä kannustaa suurempaan riskinottoon. Ihminen on näet historiallisesti polygyyninen laji, jossa suurin osa miehistä ei ole päässyt lisääntymään, joten umpikujassa suuretkin riskit saattavat kannattaa.

Auvisen kaltaisten itseään yli-inhimillisenä teoreetikkona pitävien älykkäiden yksilöiden ”loogiset johtopäätelmät” ovat heidän tietämättään useimmiten geeniemme määräämiä, ei tarkalta suunnaltaan mutta luonteeltaan. Tietysti itsemurha on aina geenien näkökulmasta ”vahinko”, yleensä hyödyllisten geenien tahaton sivuvaikutus.

Lokakuun vallankumous ja kansallissosialismin kapitalisminvastaisuus

Auvinen ajoitti ampumiset Venäjän ”lokakuun vallankumouksen” 90-vuotispäivään 7.11.07. Vallankumousromantiikasta kertoo myös hänen oma tekstinsä:
"- - human race is not worth fighting for or saving - - Long live the revolution - - revolution against the system".

Auvisen linkit marxilaiseen sosialismiin jäävät silti epäselviksi. Hän oli omaksunut vallankumousromantiikan lisäksi hyvin laajalti linkolalaista kansallissosialismia kuten vihan, jonka kohteina olivat ihmiskunta, kapitalismi, ”kulutusyhteiskunta”, ”kasvun ideologia”, ”raaka kilpailu”, ”massaviihde”, ”median ylivalta”, EU ym.

Auvinen myös kirjoitti apokalyptisesti maailman tuhoutumisesta ympäristökatastrofissa kuten hänen hysteeriseksi luonnehdittu kunnallispoliitikkoäitinsäkin omissa julistuksissaan.

Kansallissosialismin perua lienee myös hänen nietzscheläinen yli-ihmisasenteensa:
"No mercy for the scum of the earth! HUMANITY IS OVERRATED! - - SURVIVAL OF THE FITTEST".

Suomen heikon historianopetuksen tason vuoksi harva tietääkään, miten eksplisiittisen kapitalisminvastaista, antiliberaalia ja sosialistista kansallissosialismi oli. Tosin samantapaiset liberalismin ja kapitalismin, markkinatalouden, vapaakaupan, kosmopoliittisuuden ja suvaitsevaisuuden vastaiset ajatukset olivat jo ennen ensimmäistä maailmansotaa Saksan valtiollinenkin ideologia ja maailmansodan osasyy.

Nietzscheläinen yli-ihmisasenne koulukiusatun defenssinä

Todellisempi syy yli-ihmisasenteeseen lienee se, että jotta Auvinen olisi kestänyt koulukiusausta murtumatta täysin, hänen piti ajatella olevansa kiusaajia parempi. Kun hän alkoi yhä enemmän eristyä ja syyttää koulua, rehtoria, yhteiskuntaa, ”järjestelmää” kohtalostaan, hänen piti ajatella olevansa kaiken sen yläpuolella, jottei hän kokisi itseään häviäjäksi.

Ympäristöapokalyptismiä oman ylevämmyytensä pönkittimenä käyttävät monet muutkin, joiden muuten pitäisi kokea itsensä ”häviäjiksi raa’assa kilpailuyhteiskunnassamme”. Ihmiselle on tarve edes jotenkin kokea olevansa ”paremmin pärjänneitä” tai ”arvostetumpia” parempi.

Aivan kuten kettutytöt aikanaan stigmatisoivat eläinsuojelun puolestapuhujat, Auvisen toimet voivat haitata ympäristön puolesta toimivien asiaa.

Nietzsche itse ei yhdessäkään tekstissään kehottanut vihaan tai ääritekoihin.

Suomi on johtava koulusurmamaa

Suomi onkin 2000-luvulla ollut maailman johtava maa kouluammuskelusurmissa suhteessa väkilukuun. Kakkosena on Saksa, josta Auvinen imi paljon vaikutteita. USA:ssa vastaavien kuolemien määrä on ollut kymmenesosa Suomen luvusta. Toivottavasti suomalaiset vaikutteet eivät leviä Yhdysvaltoihin.

Tietysti oikeasti otos on liian pieni tuollaisiin johtopäätöksiin, mutta nuo ovat sentään tilastojen tukemia päätelmiä päinvastoin kuin suomalaisten viestimien antama kuva. On myös hieman outoa, ettei Yhdysvaltojen yksilönvastainen ahdasmielisyys ole aiheuttanut enempää tuonkaltaisia kuolemia.

Tällä vuosituhannella on kuollut väkivaltaisesti (ottamatta huomioon Beslanin koulukaappausta) 64 koululaista Yhdysvalloissa, 18 Saksassa, 9 Japanissa, 9 Suomessa, 8 Kiinassa, 6 Thaimaassa, 3 Argentiinassa, 2 Alankomaissa ja 1 Kanadassa.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sc ... ed_attacks

Miten estää tällaiset koulusurmat?

Vaikeuttamalla aseenkantoluvan saantia tai ranskalaistyylisellä määräyksellä säilyttää aseita ampumakerhoilla saatetaan vähentää tämäntapaista rikollisuutta, mutta millään keinolla sitä ei poisteta.

Mm. liikenne, päihteet, koulukiusaaminen, suvaitsemattomuus ja mielenterveysongelmat ovat nuorille paljon suurempi vaara kuin koulusurmaajat. Niihin kannattaa lapsista välittävien aikuisten ensisijaisesti kiinnittää huomionsa. Yritys poistaa kaikki mahdollisuudet rikollisuuteen tai muihin ikäviin lopputuloksiin juuri tukee tällaisten avoimen yhteiskunnan vastustajien tavoitteita ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Koulukiusaamiseen tulisi kyllä puuttua ankarammin mutta lähinnä aivan muista syistä kuin tällaisten harvinaisten tapahtumien vähentämiseksi.

Erittäin hälyttäviä ovat pääministerin pohdinnat Internetin keskustelupalstojen kieltämisestä valvotuimpia lukuunottamatta. Toivottavasti kyse on vain väärinkäsityksestä."

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

"Auvisen kaltaisten itseään yli-inhimillisenä teoreetikkona pitävien älykkäiden yksilöiden ”loogiset johtopäätelmät” ovat heidän tietämättään useimmiten geeniemme määräämiä, ei tarkalta suunnaltaan mutta luonteeltaan. Tietysti itsemurha on aina geenien näkökulmasta ”vahinko”, yleensä hyödyllisten geenien tahaton sivuvaikutus."

Toope
Seuraa 
Viestejä30731
Neonomide
"Auvisen kaltaisten itseään yli-inhimillisenä teoreetikkona pitävien älykkäiden yksilöiden ”loogiset johtopäätelmät” ovat heidän tietämättään useimmiten geeniemme määräämiä, ei tarkalta suunnaltaan mutta luonteeltaan. Tietysti itsemurha on aina geenien näkökulmasta ”vahinko”, yleensä hyödyllisten geenien tahaton sivuvaikutus."Ei tuo ole niin älytön väite, miltä se aluksi kuulostaa. Sivuston perinteisen näkemyksen mukaan ihmisessä vaikuttaa enemmän hänen geeninsä kuin kulttuurinsa, sitä tuo lähinnä tarkoittaa. Näin lienee myös häiriintyneiden, sinänsä ehkäpä älykkäiden, joukkomurhaajien kohdalla.

nebo9900
Suomi onkin 2000-luvulla ollut maailman johtava maa kouluammuskelusurmissa suhteessa väkilukuun.Suomenkin media muistaa paljon paremmin USA:ssa tapahtuneet koulusurmat kuin esim. paljon lähempänä Saksassa tapahtuneet vastaavat tapaukset (koska nehän eivät kerro yhteiskunnan tilasta. )

nebo9900
Erittäin hälyttäviä ovat pääministerin pohdinnat Internetin keskustelupalstojen kieltämisestä valvotuimpia lukuunottamatta. Toivottavasti kyse on vain väärinkäsityksestä.

Mitä nuo pohdinnat muuten ovat? En ole huomannut. Tiedän kyllä, että nyt on käynnissä eräs mielenkiintoinen oikeusprosessi juuri sananvapauteen liittyen.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mirab
Seuraa 
Viestejä3017
Toope
Suomenkin media muistaa paljon paremmin USA:ssa tapahtuneet koulusurmat kuin esim. paljon lähempänä Saksassa tapahtuneet vastaavat tapaukset (koska nehän eivät kerro yhteiskunnan tilasta. )

Kyllähän ne jotain kertoo yhteiskunnista. Vaikea on sanoa tarkkaan mitä. Vähän durkheimilaisittain voisi todeta, että koulusurmat näyttävät keskittyvän protestanttisiin maihin ja alueisiin, ei katolisiin. Sitten siellä näyttää olevan maita joilla on militaristinen menneisyys.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat