Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten suuri osa tämän palstan kävijöistä on joskus ollut koulukiusattuna..?
Mikä mielestäsi aiheutti sen omalla kohdallasi ?

Sivut

Kommentit (44)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Mistä johtuu, että sekä tähän säikeeseen että "valehtelija" - voi oallistua rekisteröitymättä? Leikkiikö joku serverin suojausten kanssa?

Ounastelen hankaluuksia, ellei asiaan puututa.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

Tiedevitsit kiertoon -osioon voi latoa tekstiä ilman kirjautumista

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Onpas surkeaa luettavaa tuo äänestys. Kukaan ei ole tähän mennessä säästynyt kiusaamiselta, käytännössä kaikkia on jotenkin rääkätty. Rohkeaa on myöntää olleensa suorittavana osapuolena. Kuinka moni edes tietää kuuluneensa siihen ryhmään? Taitaa useimmille olla vain leikkiä, jonka vahingollisuutta ei edes tiedosta. Varmaan koulukiusaajillakin on omat kiusaajansa.

Edit: Tiedustelin asiaa tyttäreltä, joka on akuutissa iässä asian suhteen. Kertoi olleensa molempia. Harvoin kuitenkin kiusaajana, joskus kakkosella sanoi. Huomasin että kokemukset ovat hyvin subjektiivisia ja aste-eroisia eri henkilöillä.

Lierikki Riikonen

Mä äänestin itteni kiusaajana, mut siis on muakin kiusattu, about suhteessa 5/2 (kiusattu/kiusannu). Ei se ollut tietoista mun osalta ainakaan, oli vaan niin tylsää et jotain tekemistä piti keksiä, tai sit se sorsiminen tapahtu vaan sen takia et se oli mahdollista. Lapset osaa olla julmempia kuin aikuiset.

Mua kiusattiin mun paskoista kuteista ja liimatukasta ja finneistä.

Joskus vaan sen takia että en kuulunut joukkoon. Yleensä kiusaajat oli muutaman vuoden vanhempia ja ainakin päätä pidempiä.

Senkin takia sitä joskus alkoi kiusaamaan, koska se oli aina aika hulvatonta menoa kun sai jonkun menettämään malttinsa, "jännää ja hauskaa". Sai juosta pimeenä raivoavaa tyyppiä karkuun ku eka vähän ärvyytti...

Kiusaaminen johtuu ymmärryksen puutteesta, se on rodun sisäistä rasismia, erittäin kapea-alaista suvaitsevaisuutta.

Kaikista inhottavinta on henkinen kiusaaminen. Minua joskus koulussa kiusattiin niin, että aina sanoivat jotain ilkeää, tai olivat epäreiluja. Syrjintääkin harrastivat. Eivät olleet ilkeitä kovin pahalla tasolla, mutta kun sitä jatkui n. 4 vuotta, niin ei se ollut kivaa.

Niin...sanotaan että lapset ovat viattomia mutta kyllä ainakin omien kokemuksieni mukaan lapset voivat olla toisilleen todella julmia. Itse en ollut ihmeemmin kiusattu mutta sivusta seuranneena jälkeenpäin ihmettelen.

Ja jännä juttu oli yläasteajoissa se, että tytöt olivat pahimpia kiusaamisessaan, ei fyysistesti mutta henkisesti. Tai sitten verbaalinen puoli oli taidokkaampaa tytöillä loukkausten keksimisessä, pojat keskittyi enemmän fyysiseen kiusaamiseen

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Tuli mieleen nyt jo lukioikäisen poikani tapaus, josta tarhantäti aikoinaan informoi. Poika oli jotain 3v tieten. Oli sanonut jollekkin vielä pienemmälle että: "Sua ei tulla hakemaan tänään kotiin". Kaiketi vain ilkeyttään. Siitä oli noussut kohteella valtava poru. Taitaa olla lapselle pahimpia asioita mitä voi hetkellisesti kuvitella. Turvallisuudentunteeseen vaikuttaminen. Tunteekohan kiusaaja jonkinlaista vahvuutta, kun voi manipuloida toista niin voimakkaasti? Keinot ovat hallinnassa jo pienestä pitäen joillakin meistä. Paljon on porua herättänyt työpaikkakiusaaminen aikuisilla. Tuntuu että vielä pahempaa tapahtuu kuin lapsilla, keinot ovat erit.

Lierikki Riikonen

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Onhan tässä tiedevitsit kiertoon jutussa jotain rajoituksia, jollei ole kirjautunut:

Voit kirjoittaa
Voit vastata
Et voi muokata
Et voi poistaa
Et voi äänestää

Silleen.

Lierikki Riikonen

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Kovasti yrittivät muinoin, mutta nauroin niille mielessäni räkäisesti enkä oikeastaan välittänyt mokomasta. Onni oli, että yrittäjillä ei juuri järki päätä pakottanut, joten mitään sofistikoituneita metodeita eivät onnistuneet käyttämään ja luovuttivat sitten aikanaan kun mitään vaikutusta ei oikeastaan ollut.

En koskaan ole kokenut olevani koulukiusattu (ts. asia ei ole ollut ongelma)

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Olen kiusannut. Minua on kiusattu, näillä ei kuitenkaan uskoakseni juurikaan tekemistä toistensa kanssa. Syynä siihen, että kiusasin lopulta oli se, että henkilö ei ymmärtänyt selvää puhetta, hänestä ei pidetty porukassa. Yritettiin kyllä aluksi selvää puhetta.

Tässä siis puolustukseni.

Yhdeksän vuoden jokapäiväisen koulukiusauksen ja henkisen alistamisen jälkeen tulokset ovat vieläkin näkyvissä.
Olen kai itsekkin yrittänyt joskus käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kiusata toista ihmistä. Ongelma vain se, että niin alhaalta ravintoketjusta ei paljon toisia nokita.
Jos olen itselleni täysin rehellinen olisin luultavasti jossain vaiheessa liittynyt kiusaajiin jos olisin siihen saanut mahdollisuuden. Luultavasti tunteakseni oloni hiukan paremmaksi ja estääkseni itseäni kiusattavan.
Olin aika fiksu kakara ja myöhemmin kehittelin itselleni ihmeellisen ylemmyydentuntokompleksin, luultavasti jonkinlaisena suojautumismekanismina vaikka itseasiassa oloni oli kuin kilolla paskaa.
Jokaisella tuntuu olevan jonkilainen tai oikeastaan useampia murtumispisteitä
aina yhden hajotessa pudotaan hiukan alemmalle.
Sitä on ehkä vaikea tajuta, mutta näinkin harmittomalta tuntuvalla asialla saatetaan pilata jonkun elämä kokonaan tai ainakin pitkäksi aikaa.
Toisaalta kokemus vaikkakin vahingoitti myös toisaalta vahvisti, olen nykyään hyvin itsetietoinen ja tunnen itseni tarkkaan. Sosiaalinen puoli on kyllä nykyäänkin vielä ongelmallinen, mutta kaikkea ei voi saada.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat