Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Elikkä jos vihamiehen haluaa ottaa päiviltä niin eikö päälleajo selvänä tai humalassa ole helpoimmat tavat toteuttaa tuo? Tuomiot on älyttömän lievät ja yleensä vielä päälleajettu syyllistetään jos sattuu jäämään henkiin. Olen aina ihmetellyt varsinkin autolla humalassa ajavien pieniä tuomioita, tosin ihmisen vahingoittaminen yleensäkin on vähemmän rangaistavaa Suomessa kuin omaisuusrikokset ja kunnianloukkaukset. Huumerikostenkin kovat tuomiot tuntuvat johtuvan enemmän siitä että huumeiden käyttäjät tekevät enemmän omaisuusrikoksia ja se pitää estää ennakkoon, kuin siitä että huumeidenmyyjä saa ihmiset käyttämään terveydelle haitallisia aineita ja on mukana tuhoamassa ihmiselämiä.
Yleensäkin ihmishengen pienempi arvo kuin omaisuuden, oikeudessa tuntuu ihmeelliseltä, varsinkin kun omaisuus on aina korvattavissa, ihmishenki taas ei. No laitkin tehdään rikkaiden ehdoilla kuten kaikki yhteiskunnassa, ja varakkaat joutuvat harvemmin väkivaltarikosten uhreiksi. Kun joku katkaisee tahallaan käden irtipoikki toiselta niin korvaus on usein pienempi kuin kunnialoukkauksesta saatava.

Kommentit (4)

Ulmas
Kun joku katkaisee tahallaan käden irtipoikki toiselta niin korvaus on usein pienempi kuin kunnialoukkauksesta saatava.

Heheh... Annapa yksikin esimerkki. Suomesta siis.

Torg
Ulmas
Kun joku katkaisee tahallaan käden irtipoikki toiselta niin korvaus on usein pienempi kuin kunnialoukkauksesta saatava.

Heheh... Annapa yksikin esimerkki. Suomesta siis.

Melkein tilanne tuli Esko Ahon tapauksessa useita vuosia sitten, jossa hän vaati 100 000 markkaa kunnianloukkauksesta. No tässä tapauksessa järki voitti, vaikka monet olivat varmoja että toisin käy. Jos juttu olisi ollut vähänkin vahvemmalla pohjalla niin takuulla olisi saanut korvauksen. Usein ruumiinvamman tuottamisesta saa Suomessa minimaalisen vähän korvausta, vaikka vamma haittaisi elämää loppuiän. Ja sekin on väärin että tuomiossa otetaan huomioon kuinka paljon vammautunut ammatissaan menettää, mielestäni jokaisen terveys on aivan yhtä tärkeä oli hyvässä ammatissa tai ei ja samasta vammasta pitäisi saada samansuuruinen korvaus asemasta huolimatta.

Ihan se ja sama jääkö kiinni.

Henkiolento, kuten ihminen, EI OTA sitä riskiä, että joutuisi helvettiin miljardeiksi vuosiksi.

Se on pitkä aika.

Jos ei ole varma sen olemassaolosta, niin ei ole muurahaisetkaan varmoja yhtään mistään. Kannattaa toimia vaistojensa varassa siinä tapauksessa.

Eikös Esko Aho saanutkin sen 100 000 mk, samoin jotkin muut hiihtopomot? Se oli aivan käsittämätöntä. Eikä asia edes suoraan liittynyt näihin tyyppeihin. Muutamaa vuotta myöhemmin sitten paljastui koko doping-paska.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat