Seuraa 
Viestejä45973

Kuumeessa tai sairaana tuntuu, ettei mikään ruoka maistu. Varsinkaan kiinteä suolainen. Täytyy väkisellä syödä banaaneja ja juoda mehukeittoja, että jaksaa jotenkin.

Onko jotain erityistä, mitä olette keksineet syödäksenne sairaana?

Jugurtin sekaan sekoitettu mysli on aika hyvä, mutta kaikkeen kyllästyy...

Kananmunat/liha/kala/makkara/jalosteet ei maistu. Taitaa olla tuttu tilanne kaikille. Mikä avuksi?

 • ylös 15
 • alas 17

Kommentit (12)

Onko sitä pakko syödä sairaana? Paastoaa päivän tai pari, kunhan muistaa vaan juoda hyvin.

 • ylös 18
 • alas 46

Tulee heikotus.

Ja on nälkä, muttei tee mitään mieli. Ei saa oikein nukuttua, kun energia on loppu...

 • ylös 39
 • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Totta, ruoka ei sairaana juuri maistu joten enimmäkseen sitä tulee juotua. Vihreää teetä + hunajaa, Finrexiniä tms. lämpöisiä juomia. Sekä tietysti vettä.

Tietysti niihin syömisiin ja juomisiin vaikuttaa vähän myös se sairauden laatu. Onko flunssaa, vatsatautia, vai mitä kyseessä.

Jos syödä täytyy, niin mustikkasoppaa, jogurttia, ja hedelmiä (esim. mandariineja) tai muuta yksinkertaista ja helposti pureskeltavaa ruokaa. Ehkäpä jotain keittoruokaakin voi hiukan mennä, mutta kiinteää ruokaa ei juurikaan. Ja vatsataudissa kannattaa välttää kaikkea mikä saattaa vähänkin ärsyttää vatsaa, muuten tulee kaikki takaisin.

Sairaana tulisi tietysti levätä mahdollisimman paljon, uni vie osittain myös nälän tunteen. Toki jossain vaiheessa se tulee raja vastaan unen tarpeessakin, ja ainakin itselläni selkäkin kipeytyy kun liian kauan makoilee.

Jos olet kipeänä, niin pikaisia paranemisia.

PS. Sairastamisen parhaita puolia on se hetki, kun huomaa taudin väistyvän ja alkaa tuntea itsensä taas terveemmäksi. Silloin on sudennälkä ja ruokakin maistuu taas entistä paremmalle.

 • ylös 25
 • alas 0

Oli pari kk sitten vatsatauti, joka laukaisi refluksitaudin. Juuripa noita join ja söin. Banaania ja gefiluskeittoja sekä vettä, vettä..... 2 kertaa piti käydä tiputuksessa.

Painoa lähti tuon viikon aikana 5 kg, joka ei ole tullut takaisin.

Viikko sitten iski totaalinen flunssa, joka nukutti, kuin leijonia. 20/24h.

Yksin asuvana tuli hätä, että miten selvitä? Löysin S-marketista Gainomax bodarijuomaa ja jotain proteiini/hiilihydraattimehua. Edelllisen juomisen jälkeen nukuin aina monta tuntia.

Taitais olla paras olla pakkasessa ternimaitoa.....

Nyt jo kunnossa, mutta tulevaisuutta mietin.

 • ylös 7
 • alas 19

Sairaana juuri pitäisi syödä runsaasti terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Ellei halua ehdoin tahdoin pitkittää sairautta. Maistui tai ei. Ei saa olla kuin pikkuvauva.

 • ylös 23
 • alas 42
Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Pari vuotta sitten olin todella sairas. Yhteen vuorokauteen en päässyt sängystä keittiöön, kun olin kuumeessa, eikä voimia ollut. Seuraavana päivänä laitoin kuumaa viinimarjamehua. Olin vain vieläkin niin heikkona, että ei oikein koordinaatio pelannut. Niinpä kulautin vahingossa melkotavalla tulikuumaa mehua kurkkuuni. Aiettä teki kipeää. Poltin varmaan jotain tuolta kurkusta, kun syöminen sattui vielä muutaman viikon jälkeenkin. Eipä ollut mitään kylmää siinä lähellä, millä lievittää. Yksin asuvalle ei sairastuminen ole todellakaan herkkua.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

 • ylös 27
 • alas 13
Sairaana juuri pitäisi syödä runsaasti terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Ellei halua ehdoin tahdoin pitkittää sairautta. Maistui tai ei. Ei saa olla kuin pikkuvauva.


Ei onnistu esim. vatsataudissa. Kuumetaudissa voi syödä vaikka väkipakolla.

Yksin asuvalle ei sairastuminen ole todellakaan herkkua.

Ei ole. Kun pyörtyy pari kertaa, eikä löydä veskistä sänkyyn on pakko soittaa apua.

Lisäys: SAMAEL onkin supermies

Leuka
Ei onnistu esim. vatsataudissa. Kuumetaudissa voi syödä vaikka väkipakolla.Vatsataudissakin onnistuu oksenteluvaiheen jälkeen, siis toipumisvaiheessa viimeistään. Kuumetaudissa kannattaa tosiaan syödä ravitsevasti vaikka ei tekisi mielikään, vai millä valoenergialla sen kehon pitäisi jaksaa vielä muun lisäksi haldata immuunivasteen aiheuttama lisärasitus? Vedä jotain lihalientä vaan posket lommolla, siis jos haluat olla tosi pitkään kipeänä.

Lisäys: SAMAEL onkin supermies

Näin on, mutta edes supermies ei halua kärsiä turhaan. Siinä ei ole mitään jalostavaa tai hienoa.

Toipumisvaihe on eri, kuin sairastamisvaihe. Toipumisvaiheessa sitä jo huojuu lähimpään kauppaan ostamaan banaaneja.

Mutta mikä olisi sellainen hyvä reservi kaapinperukalle, jolla selviäisi esim. reilun viikon rajusta taudista yksin?

 • ylös 13
 • alas 3

Nesteet ja suolat ovat tärkeimmät. Sokeriakin tarvitaan, muttei se ole niin tärkeää, jos ruokahalut on poissa.
Vi-siblin kuitua saa, jossa on sokerit ja suolat . Se pitää vatsan toimivana. Agiocur- rakeet ovat myös hyviä. Kamomillatee lievittää kipua ja rauhoittaa. Mustikkakeitto on helppoa juoda. Sitä voi tehdä vaikka termariin, kuten muitakin, ettei tarvitse nousta niitä tekemään. Vedenkeittimen voi tuoda sängynviereen, kuten vettäkin.

Lääkkeitä varten olisi hyvä olla jokin annostelusysteemi ettei ota liikaa tai liian vähän kuumehorteissaan.

 • ylös 10
 • alas 1

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat