Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Älylliseen suunnitteluun uskovat eivät siis usko, että ihminen on polveutunut eläimistä. Mikä on kreationistien kanta ihmisrotuihin? Onko niitä heidän mielestään olemassa? Jos niitä on, niin luotiinko mustat ja valkoiset erikseen ID -teorian mukaan? Minkä värisiä olivat Aatami ja Eeva? Miten heistä syntyi eriväristen ihmisten suku, jos mitään evoluutiota ei tapahtunut? Vastatkaa kreationistit ja muutkin.

Hietanen: Mää ole vissi ahvena ku mul on köyry harttia.. Mää ole hiilest tehty ahvena.. Mää ihmettelen kauhiast.

Sivut

Kommentit (36)

Ja jos tarjotaan rappeutumista rotujen erilaisuuden selittämiseksi, mikä on se järjestys? Missä järjestyksessä ihonvärit yms. "rodulliset" ominaisuudet rappeutuivat geneettisestä perimästä aiheuttaen niiden monimuotoisuuden?

Eritoten YEC (eli nuoren maan) kreationisteilla on melko fantastinen näkemys. Heidän mukaansa ihmiskunta Grönlannin eskimoista Australian aboriginaaleihin on Nooan ja hänen kolmen poikansa (+vaimot) jälkeläisiä ja ihmiskunnan monenkirjavuus on syntynyt noin 4000 vuodessa.

man
Eritoten YEC (eli nuoren maan) kreationisteilla on melko fantastinen näkemys. Heidän mukaansa ihmiskunta Grönlannin eskimoista Australian aboriginaaleihin on Nooan ja hänen kolmen poikansa (+vaimot) jälkeläisiä ja ihmiskunnan monenkirjavuus on syntynyt noin 4000 vuodessa.

sukurutsattu on ja urakalla.

Miksi tätä kreationismituubaa tulee joka torvesta, eikö nyt ole mitään parempaa tekemistä, kuin kinata tämmöisestä asiasta ,jota ei voida todistaa puoleen eikä toiseen.
Niin, vielä voiskos joku näyttää toteen 1.kuka/mikä on Jumala ? 2.Missä se Jumala on/on ollut ? 3.Mitä se Jumala tekee/on tehnyt ?
Siitä vaan todistelemaan ..
Uskontotiede/teologia ne ovat tieteistä empiirisimmät.

Uteliaisuuttani vain haluaisin tietää, mitä kreationistit ajattelevat ihmisroduista, koska heillä tuntuu olevan selitys kaikkeen muuhunkin.

Noh, kyllähän se on selvää, että Intelligent Design on täyttä kuraa. Niin sanoi jopa tiede.fi, kun oli aiemmin päivällä maissa:
"Database error: ID = false, connect failed"

En ole vieläkään saanut vastausta siihen, mikä siis on kreationistien teoria ihmisrotujen synnystä. Onko kreationismin eri suuntauksilla erilainen käsitys ihmisen kehityksestä?

"Anders" kirjoitti viime syksynä keskustelussa:
"Nykyään elävät ihmiset ovat niin äärimmäisen pienen populaation (aikoinaan mentiin läpi todella kapeasta pullonkaulasta) jälkeläisiä, että nykybiologien mukaan geneettiset erot eivät riitä rotuluokitteluun. Ihmiskunta ei ole muuttunut oleellisesti sitten sen jälkeen kun jokunen hurja Afrikasta lähti muualle."

Onko edelleen vallalla käsitys, että olemma kaikki mitokondrio-Eevan (joka eli arviolta 200 000 vuotta sitten) jälkeläisiä?

Pitäisi kai kysyä biologeilta, mikä on vallitseva tieteellinen näkemys rotujen olemassaolosta.

AaJii
Seuraa 
Viestejä1385
Liittynyt19.11.2007
Skep
...mikä on vallitseva tieteellinen näkemys rotujen olemassaolosta.

Se on sikäli kuin minä biologina tiedän se, että maailman ihmisten väliset
geneettiset erot ovat niin pieniä, ettei ole syytä puhua erillisistä roduista.

Mielenkiintoisintahan mitä viimeaikaisten tutkimusten mukaan on selvinnyt
on, että suurimmat erot eri ihmisryhmien välillä ovat - Afrikassa!
Eli siellä, jonka väestön rasismiin taipuvaiset yhäkin leimaavat vain
samaksi massaksi! Mutta se on erittäin loogista ja sopii siihen kuvaan
mikä meillä on ihmisen syntyhistoriasta: nykyihminen kehittyi juuri Afrikassa,
on siis elänyt siellä kauimmin joten geneettiset erot ovat siellä ehtineet
kehittyä suuremmiksi.

- O sancta simplicitas!

Mietin mitä uudet kreationistit ajattelevat vähemmistöistä, homoista he eivät ainakaan pidä. Entä latinot ja mustat? Alexandra Pelosin dokumentissa esiintyneet olivat enimmäkseen valkoisia amerikkalaisia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat