Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pohjois Amerikan unioni ja amero.

Heh. Se tulee ja vauhdilla mutta kukaan ei oikeen tiedä mistä ja koska. Amerikkalaiset itse eivät tiedä koko asiasta mitään. Hassua.

http://www.youtube.com/watch?v=T74VA3xU0EA

http://en.wikipedia.org/wiki/Amero

http://spp.gov/

Kommentit (1)

Eurohan tuli lähinnä dollarin kilpailijaksi. Pohjois-Amerikka ei mielestäni tarvitse ameroa euron kilpailijaksi, koska voisihan esim. Kanada ja kumppanit siirtyä käyttämään Yhdysvaltojen dollaria. Silloin tosin ei olisi niin selvää, missä mennään. Amero-valuutta olisi selkeä irtiotto vanhasta dollarista. Siinä olisi tilaisuus myös vahvistaa nykyään heikentynyttä dollaria. Mutta hiukan keinotekoiselta vaikuttaa. Jos dollari ei pysy nipussa, niin miten sitten joku amero? Kritiikkiä ameroa vastaan ainakin riittää. Esimerkiksi Yhdysvaltojen talous on omaa luokkaansa suhteessa alueen pienempiin maihin, joten Yhdysvallat pääsisi liian määräävään asemaan. Sinällään dollari on käytössä joissakin pienissä valtioissa.

Ehkä tässä on takana vain se, että jotkut rahakkaat tahot koittavat matkia Eurooppaa säästöjen toivossa Pohjois-Amerikan sinänsä suurella alueella mutta täysin erilaisessa tilanteessa valtioiden kokosuhteiden osalta. Koska mitään hirveän suurta painetta tällaiselle ameron Pohjois-Amerikan liitolle ei ole kuten eurolle oli, niin siitä johtuu "tietämättömyys". Asia on siis liikkunut rahajohtajien mielissä, muttei ole edennyt vielä kansan keskuudessa.

Voihan takana olla myös, että Pohjois-Amerikka tosiaan liittoutuu enemmän jatkossa. Erilaisia kauppasopimuksia on ollut ennen ja uusia varmaan taas tulee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat