Sota kehittää yhteiskuntaa
Sota kehittää yhteiskuntaa
klo 15:30 | 24.11.2007
Ei olisi haittaa suomelle sodasta jos ei vihollinen tätä maata miehittäisi.
Olisi etu ja puhdistaisi ilmapiiriä.
Ei olisi haittaa suomelle sodasta jos ei vihollinen tätä maata miehittäisi.
Olisi etu ja puhdistaisi ilmapiiriä.
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Sivut
No kertokaa nyt mielipiteet.
http://twitter.com/aimo666
Sinusta vai trolliaiheestasi?
Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris
Eihän sellaisesta sodasta paljoa haittaa olisikaan Suomelle, jossa vihollinen ei miehittäisi maata.
Paitsi kauppasodasta, informaatiosodasta, jne... Sota ei rakenna vaan estää tai hajoittaa.
Sodat merkitsevät usein teknis/tieteellistä loikkaa, mutta sosiaalinen hinta on hirveä.
Seurausta on myös hyvin positiivishenkinen jälleenrakennustyö, jossa karsitaan pois turhaa painolastia, joka vaivaa rauhan vallitessa, kuten nyt.
Nyt on tavallista että törmää idioottimaiseen paperinpyöritykseen, jolla ei ole toiminnallista funktiota.
Noh, kyllähän esimerkiksi toisessa maailmansodassa tietokoneet ja atomipommit pääpiirteissään kehitettiin. Todennäköisesti (tai lähes varmasti) olisi molemmat kehitetty jossain vaiheessa, mutta ilman sotia meillä ei välttämättä olisi vieläkään niin edistyneitä tietokoneita tai ydinvoimaloita kuin meillä nyt on.
Toisaalta WW2:ssa kuoli iso määrä porukkaa, ja kauheuksia muistellaan vieläkin. Siinä onkin miettimistä, oliko hyvä vai huono asia.
Jos ei olisi sodan aikaansaamaa tekniikkaa, niin emmehän edes osaisi haaveilla kaikista nykytekniikan saavutuksista. Ei kaikki edes ole tarpeellistakaan.
Kyllä ihminen pärjäisi vähemmälläkin tekniikalla.
Tekniikan kehitys luo vain maailmaan kiireen ja kaiken turhan informatiokulun.
Miksi meidän pitää tietää kaikenmaailman asioista , joita tapahtuu jossakin maapallon toisessa kolkassa?
Uutisetkin on melkein kaikki negatiivisia.
Sodasta ei ole koskaan hyötyä!
Tosin kyllä tekniikka kehittyy sotien myötä nopeammin kuin muuten.
Kyllä hyötyä olisi.
http://twitter.com/aimo666
Sodassa toki välttämättömyyden pakosta keksitään kaikenlaisia uusia tapoja tehostaa ihmisten tappamista. Tämä on totta.
Mutta toisaalta sodassa hukataan valtavat määrät materiaalisia ja inhimillisiä resursseja, jotka toisin käytettyinä olisivat huomattavan paljon hyödyllisempiä yhteiskunnille.
Eli ei, sota ei kehitä yhteiskuntaa tai tekniikkaa, vaikka päällisin puolin voisi siltä näyttää.
Sota kehittaa yhteiskuntaa samalla tavalla kuin paiseruttotartunta kehittaa ihmista.
--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto
Lähettäiskö sitte sotimaan johonkinpäin? Olisko ehdotuksia?
Sotaa ei voida oikeuttaa sillä, että tekniikka kehittyy. Kyllä ihmiset ovat ennenkin osanneet elää. Eikä tekniikan kehitys ole itsetarkoitus. Tietenkin kerrostalot pitää uusia aina välillä, mutta voidaan ne räjäyttää hallitusti ilman sotaakin maantasalle. Jos jokin sivilisaatio pyyhkäistään maailman kartalta, niin ainakaan se sivilisaatio ei kehitä enää yhtään mitään. Ihmiset pysyvät kehityksen kärjessä myös pyrkimällä olemaan ajan tasalla.
Mutta luulenpa, että tulevaisuudessa ihmiskunta joutuu kohtaamaan toisenlaisia haasteita. Kun ympäristö tuhoutuu, niin ihmiset joutuvat "taistelemaan" selviytyäkseen. Siinä sitä tekniikka kehittyy rauhanomaisesti. Toisaalta jos mitään ei tehdä ennen kuin on liian myöhäistä, resurssisotia tai vähintään kiistelyä kyllä tulee. Kun puhdas vesi alkaa loppua paikkojen aavikoituessa, sadat miljoonat ihmiset lähtevät vaeltamaan muualle.
Veden tärkeyttä on vaikea ymmärtää. Mutta mitä perinteinen suomalaismies sanoisi, jos kaupasta loppuisi olut? Kyllä siinä olisi tiukka paikka, ja oluttahan olisi jostain lähdettävä tiedustelemaan. Mutta afrikkalaisilla ja muillakin ei ole kyse pelkästä oluen puutteesta. Kaikilla heillä ei ole kohta enää mitään juotavaa ja nykyäänkin monilla on pulaa puhtaasta juomavedestä. Heidän on säännösteltävä vähiä likavesiään, koska ihminen ei selviä juomatta paria päivää kauempaa. Sitten he vaeltavat ja toivovat myös avustuksia länsimailta.
Meillä vettä tulee sentään hanasta. Mutta jossain Meksiko Cityssä tai Californiassakaan ei välttämättä jossain vaiheessa enää hanastakaan tule vettä, kun kuivuus leviää.
No onse Tiedemies nu ihan oikejassa.
Sota on semmonen värkki joka murtaa ja tuhoaa yhteiskunnan luutunheita järjestelmiä, joita ny muuten ei saaha nurin menemhän.
Siis kannatamma sottaa,,
Koska alotethan hyökkäys ?
Ittääkohen ei kannatte hyökätä, mutta pohojanlahen yli ruothin, niillä son lenkkiki parempaa ku meillä, se Falukorvi.
http://www.youtube.com/user/ht1aslak
Ontuva vertaus.
tottakai sota kehittää yhteiskuntaa, ainakin teknisesti. Totaalisen sodan aikanahan koko kansakunnan voimavarat voidaan keskittää nopeasti ja tehokkaasti mihin tarvitaan esim. Manhattan, sodissa voidaan saada teknologiaa vihollisilta esim. USA sai Saksan raketti-insinöörit ja kehittyi johtavaksi avaruusmahdiksi ja Rooma sai muinoin pöllittyä paljon erilaisia keksintöjä vierailta mailta.
Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri
mun mielestä ihan hauska vertaus.
Bakteeri siis iskee kehoon, kuluttaa hurhaa vauhtia kehon energiavarastoja tuottaakseen lisää tuhokalustoa. Kehon oma immuniteettijärjestelmään kuluu myös resursseja sen yrittäessä tuhota bakteeri. Bakteerin ja immuniteettijärjestelmän taiston aikana kehon muut toiminnot ovat lamaantuneet, motoriikka, ruokahalu .. eikä oppiminenkaan tahdo maistua. Lopulta mustasurma voittaa koska se on ovelampi kuin immuniteettitsydeemit ja tappaa kehon, jolloin myös itse kuolee.. ellei kerkeä laajentamaan sotaa muille maille
Hyökkäyssota Ruotsia vastaan kehittäisi Suomea valtavasti. Suomi voisi yli kaksinkertaistaa pinta-alansa ja väestönsä sekä nousta alueelliseksi suurvallaksi. Kun tähän vielä yhdistettäisiin ydinase, niin ulkopolitiikka alkaisi olla järjestyksessä. Ruotsin suomalaistaminen kieleltään ja kulttuuriltaan antaisi valtavasti potkua suomalaiselle kulttuurille.
No, parempikin analogiakin loytyy...
Mutta en puutu siihen, voitte itse tutustua tarkemmin:
Kertomus Tri. Alexandre Yersin:ista ja Yersinia Pestis -paiserutto bakteerista, jonka leviamis- ja vaikutustavan Tri. Yersin selvitti.
Suosittelen, jos jostain loytyy.
Analogia on parempi kuin moni kuvitteleekaan...
--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto
Länsimaisen demokratian kehittymiseen jatkuvalla sotimisella oli ratkaisevan tärkeä merkitys.
Tuliaseiden kehitys johti sodankäynnin vallankumoukseen, joka lopetti vuosisatoja jatkuneen paimentolais- ja maanviljelijäkansojen välisen sodankäynnin ja teki sodasta kehittyneiden kansojen yksinoikeuden.
Samalla sodankäynnistä tuli hyvin kallista, jota oli mahdollista rahoittaa vain tehokkaalla ja raskaalla verotuksella. Tähän suostuminen edellytti vastavuoroisesti vallanjakamista rahvaan kanssa > imperialismi ja demokratia ovat kulkeneet käsikädessä tavalla jota emme hakuaisi myöntää.
Vastaavasti esimerkiksi arabimaat olivat rauhallisia, samalla pysähtyneistä alueita ottomaanien alaisuudessa. Tehokasta verotusta sotien rahoittamiseksi ei tarvittu, eikä alueelle kehittynyt demokratiaakaan.
Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.
Sivut