Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

pysyykö nuotti paikallaan vakka universumi miten muuttuis..
ei meinaan vaikka mitä tapahtuisi sama ääni voisi toistua...
iso big bang tai mikä vaan siis

vai onko se suhteellista ?

Kommentit (4)

Jos on liikettä, niin nuotin taajuus muuttuu. Joten nuotti on suhteellisuusteorian alainen, jolloin taas on itsestään selvää että nuotti ei koskaan pysy ennallaan. Riippuu katsos valitusta tarkkailijasta, mikä nuotti soi.

Tarpeeksi nopeasti kohti vaikka basistia liikkuva kuulija kuulee korkean, moniviivaisen c:n, kunnes menee yliäänien puolelle. Tosin nyt tuli itselle kysymys: Jos tarpeeksi korkea nuotti rikkoo lasia, niin hajoittaako kohti tuleva paloauto talosi ikkunat, jos se liikkuisi tarpeeksi nopeasti, vai pitäisikö sen liikkua yliäänennopeudella saavuttaakseen riittävän doppler-ilmiön ja siten hajoittaa ikkunasi äänivallin iskuaallolla, mutta vasta mentyään ohi?

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
Harrastelija-Ajattelija
Tosin nyt tuli itselle kysymys: Jos tarpeeksi korkea nuotti rikkoo lasia, niin hajoittaako kohti tuleva paloauto talosi ikkunat, jos se liikkuisi tarpeeksi nopeasti, vai pitäisikö sen liikkua yliäänennopeudella saavuttaakseen riittävän doppler-ilmiön ja siten hajoittaa ikkunasi äänivallin iskuaallolla, mutta vasta mentyään ohi?

Miksi yliäänennopeudella? Vähempikin riittää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat