Seuraa 
Viestejä1399
Liittynyt19.6.2005

Kokemuksia Gps laitteista? Näiden hintahaarukka on melkoinen. Minkälainen kannattaisi ostaa? Onko olemassa laitteita joihin saa kartan muualtakin kuin Euroopasta / USAsta?

Jos lähettäisin onnettoman lahjan saajan vaikkapa Kolumpialaisille vuorille tai Saharaan niin selviytyisikö?

Esimerkiksi jos koneessa on vaikkapa SD-muistikortille paikka, voiko siihen ladata netistä / ostaa muun maailman karttoja?

Kertokaapa kokeneemmat.

Kommentit (7)

Finlandes
Kokemuksia Gps laitteista? Näiden hintahaarukka on melkoinen. Minkälainen kannattaisi ostaa? Onko olemassa laitteita joihin saa kartan muualtakin kuin Euroopasta / USAsta?.

En omista, olen kokeillut kolmea laitetta, niistä TomTom on ollut käytettävyydeltään paras. Jos ei erillislaitetta hanki, niin ottaisin Nokian systeemin, se niiden GPS-kännykkä tuntui toimivalta.

Näihin navigaattorihin käy yleensä vain laitevalmistajan omat maksulliset kartat. Tarjonta ei tosiaankaan ole mitenkään valtaisia ja esim. Etelä-Amerikan karttoja on heikosti saatavilla.

Parhaiten karttoja taitaa löytyä Garmineihin. Se on ollut niin pitkään markkinoilla, että sen ympärille on muodostunut alan harrastajien joukko, jotka ovat tehneet ja kokoajan tekevät siihen karttoja. Nämä ovat usein ilmaisia. Garmin on myös niitä ainoita naveja johon saa ostettua kaupallisia Venäjän karttoja. Itse olen käyttänyt Garmineita tuolta vuodesta 1996 ja tyytyväinen olen niihin ollut. Mallivalikoima heillä on laaja, navigaattoreita löytyy niin auto- maasto- meri- kuin ilmakäyttöönkin.

Laatu maksaa ja kustantaa. Pelkkä näytön koko ja luettavuus eri valaistusolosuhteissa merkitsee paljon. Laitteen kannettavuus ja energiantarve ja maastokelpoisuus merkitsevät myös.
Kallis mutta laajakäyttöinen olisi roiskeveden kestävä läppäri kepsulisälaittein.

Finlandes
Kokemuksia Gps laitteista? Näiden hintahaarukka on melkoinen. Minkälainen kannattaisi ostaa? Onko olemassa laitteita joihin saa kartan muualtakin kuin Euroopasta / USAsta?

Yksinkertaisin ja halvin on joku BT-GPS -mokkula. Jos tällaisen hankkin, kannattaa varmistaa, että vastaanotin on SiRF III, joka on hyvinkin herkkä, ja toimii vaikkapa vyökotelossa mainiosti. Laite toimii älypuhelimien kanssa, kuten myös kannettavan koneen BT kautta.

Tuo GPS-paikkadata on standardoitu, ja se on lähinnä ohjelmasta kiinni, mitä karttaa on.

Esimerkiksi Goole-Earhtin saa toimimaan myös ulkopuolisen GPS-laitteen kautta.

Suosittelen että lukaset mikrobitin kirjottaman vertailujutun, siellä oli kaikki kohtuuhintaset GPS laitteet arvostelussa, en ny muista numeroa, joskus kesällä tuli se lehti. Jesh käteviähä noi GPS:t on, meillä on Volvossa semmonen, integroitu, oikein näppärä ^^ Lähtee lomalle niin ehdoton väline

Tilasin Englannista noin 45e:llä (+postit + muuta romua) halvimman GPS-mokkulan, mitä rahalla sai. Hyvin on pelannut toistaiseksi.
EI ole Sirffin piirisarjalla mutta autoilukäytössä aivan riittävän herkkä on ollut.
Nokian puhelinta käytän Tomtomin alustana ja näyttönä. Myös mielestäni toimiva ja kätevän kokoinen kuljettaa mukana. Puhelin siis Nokian e61.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat