Seuraa 
Viestejä45973

Laboratoriossa kasvatettu liha tulee, vegetaristit oletteko valmiita Tämä pitäisi olla ainakin eettistä? Itse olen jo vuosia odotellut että milloin ne älyää kasvattaa laboratoriossa lihaa ja muita eineksiä.

Researchers eye growing meat in a lab dish
http://washingtontimes.com/business/20050815-101639-7678r.htm

Sivut

Kommentit (33)

Mielenkiintoista, en kyl tiedä söisikö, vaik syönkin lihaa. Mieti nyt sellaista verisuonista mötkälettä, joka kasaa jossain lampun alla. Mut on kyl nykylihassakin miettimistä ihan tarpeeks. Se on vaan naamioitu niin hyvin pois alkuperästään et ihmiset ei kelaa mitä ne suuhun tunkee, mukaanlukien allekirjoittanut.

Joo, luin jo tuosta jostain suomeksikin - vaan nytpä ei taas linkkejä löydy? Sanoivat innokkaimmat utopistit, että yhdestä ainoasta solusta voidaan kasvattaa kaikki maailmassa syötävä liha. Hyvästi nälkä!

Labralihaa kasvatettaessa niitä kimpaleita täytyy idean isien mukaan heilutella ja ravistella, että siitä kasvaa kunnon lihaa, eikä mitään puuroa. Tätä en jummarra - olen ollut siinä uskossa, että lihas tekee työtä supistumalla, eikä suinkaan hyllymällä.

Nytpä kaikki bodaamaan hyllytellen lihaksia rytmikkäästi vuoron perään! Ja lähtee 1-2-3....
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4148164.stm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rudolf
Labralihaa kasvatettaessa niitä kimpaleita täytyy idean isien mukaan heilutella ja ravistella, että siitä kasvaa kunnon lihaa, eikä mitään puuroa. Tätä en jummarra - olen ollut siinä uskossa, että lihas tekee työtä supistumalla, eikä suinkaan hyllymällä.

Ilmeisesti siinä tukikudokset kehittyy paremmin, kun niille antaa kokoajan pientä työtä. Luulisi kyllä, että antamalla sille lihamöykylle suoraan sähköshokkihoitoa saataisiin vähintään sama tulos.

Samanlaisesti puille ja kasveille tulee tuulisessa paikassa vahvempi runko, kuin vastaaville tuulettomissa paikoissa.

Tuollainen lihaviljely saattaa kyllä romahduttaa lihakarjan määrän melko alhaiseksi. Ehkäpä luomuliha on tulevaisuudessa harvojen herkkua.

Rudolf
JLabralihaa kasvatettaessa niitä kimpaleita täytyy idean isien mukaan heilutella ja ravistella, että siitä kasvaa kunnon lihaa, eikä mitään puuroa. Tätä en jummarra -

Ravistelu parantaa varmaan aineenvaihduntaa, paikallaan olevassa möykyssä kaikki ravintoaineet eivät pääse kunnolla vaikuttamaan.

No ohhoh, alkaapa jo kuulostamaan aika sci-fi:ltä
Hassu ajatella että joku tiedemies siellä elektrosondien kanssa työpöydällä kasvattaa minulle pihvin lounaaksi. No kaipa se olisi eettisempää.
Mutta mitäs sitten tapahtuu maataloudelle? Siis jos tälläinen lihan valmistus tulisi aivan arkipäiväiseksi. Jospa teuraseläimet myydäänkiin kotieläimiksi pilttien leikkikavereiksi?

Etsipä aiempi juonne Ovatko lihapullapuut mahdollisia.

Siellä me valopäät jo kauan, kauan sitten maaiiskuussa haaveilimme puissa
( no, kasvatusaltaissa) kasvavista mehevistä kyljyksistä

Mummo
carneovori

coala
No ohhoh, alkaapa jo kuulostamaan aika sci-fi:ltä
Hassu ajatella että joku tiedemies siellä elektrosondien kanssa työpöydällä kasvattaa minulle pihvin lounaaksi. No kaipa se olisi eettisempää.
Mutta mitäs sitten tapahtuu maataloudelle? Siis jos tälläinen lihan valmistus tulisi aivan arkipäiväiseksi. Jospa teuraseläimet myydäänkiin kotieläimiksi pilttien leikkikavereiksi?

Tämä jos ja kun tulee toteutumaan, on se erittäin ekologista.

Mutta, tyhjästä on paha nyhjäistä. Mistä saadaan ja mitä käytetään ravintona näille soluille? Sokerivettä vai?

Seuraavaksi ihmisen perimää käsitellään niin, että hän kasvattaa itse ravintonaan käyttämän lihan. Tämä voi tapahtua kasvattamalla häneen "ylimääräisiä" raajoja tms. ulokkeita jotka hän sitten syö, tai kätevimmillään kasvattamalla mehukkaita "pihvejä" omassa vatsalaukussa!

Eikö voisi samantien bakteerien avulla kasvattaa jotain proteiinimassaa jonka voisi sitten maustaa pihvin makuiseksi. Miksi pitää olla oikeita lihassäikeitä? Yäk.

Rudolf
Labralihaa kasvatettaessa niitä kimpaleita täytyy idean isien mukaan heilutella ja ravistella, että siitä kasvaa kunnon lihaa, eikä mitään puuroa. Tätä en jummarra - olen ollut siinä uskossa, että lihas tekee työtä supistumalla, eikä suinkaan hyllymällä.

Sama täällä. Olenkin ajatellut, että labralihaan voisi virittää jonkinlaisen Abtronicin. Mielikuva on kyllä aika inhottava - kasa lihasta värähtelemässä ja sykkimässä petrimaljassa.

Kukaan ei tykkää jos lihassa on läskiä, joten siihen pitäisi virittää myös SaunaBelt.

SaunaBelt sulattaa kohdealueelta läskin pois kuin oikea sauna, ja kaikkihan tietävät että me suomalaiset olemmekin maailman laihin kansa!

Asimov
Mutta, tyhjästä on paha nyhjäistä. Mistä saadaan ja mitä käytetään ravintona näille soluille? Sokerivettä vai?

Vettä, aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita.

Asimov
coala

Mutta mitäs sitten tapahtuu maataloudelle? Siis jos tälläinen lihan valmistus tulisi aivan arkipäiväiseksi. Jospa teuraseläimet myydäänkiin kotieläimiksi pilttien leikkikavereiksi?



Mutta, tyhjästä on paha nyhjäistä. Mistä saadaan ja mitä käytetään ravintona näille soluille? Sokerivettä vai?

Eiköhän sitä ravintoliuosta saa aikaiseksi jauhamalla ylimääräiseksi jääneet teuraseläimet sopivaksi mössöksi.

nm
Asimov
Mutta, tyhjästä on paha nyhjäistä. Mistä saadaan ja mitä käytetään ravintona näille soluille? Sokerivettä vai?



Vettä, aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita.

Miten tuotetaan (muut kuin vesi)? Synteettisesti?

SAMAEL
nm
Asimov
Mutta, tyhjästä on paha nyhjäistä. Mistä saadaan ja mitä käytetään ravintona näille soluille? Sokerivettä vai?



Vettä, aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita.



Miten tuotetaan (muut kuin vesi)? Synteettisesti?

Aminohappoja saadaan kasviproteiineista entsyymien avulla, myös muut aineet saadaan kasveista, hivenaineita voidaan valmistaa helposti myös synteettisesti.

Kyseessähän tulee olemaan tuhannet tonnit näitä valmisteita jos teollinen tuotanto pääsee käyntiin. On varmasti vähän taloudellisempaa syöttää petrimaljapihviä kuin että eläin söisi ja paskoisi suurimman osan ulos. Keinoliha ei varmaankana myös piere eikä röyhtäile metaania, joka on 20 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

Jos tämä jonkun mielestä on ikävää tai etovaa, niin menkääpä navettaan ja sitten teurastamoon. Kyllä minusta eläimen käyttö lihaksi on aika epäeettistä. Tulevat sukupolvet halveksuvat meitä barbaareiksi.

jaakkoj
Seuraa 
Viestejä76
Asimov
Kyseessähän tulee olemaan tuhannet tonnit näitä valmisteita jos teollinen tuotanto pääsee käyntiin. On varmasti vähän taloudellisempaa syöttää petrimaljapihviä kuin että eläin söisi ja paskoisi suurimman osan ulos. Keinoliha ei varmaankana myös piere eikä röyhtäile metaania, joka on 20 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi.

Jos tämä jonkun mielestä on ikävää tai etovaa, niin menkääpä navettaan ja sitten teurastamoon. Kyllä minusta eläimen käyttö lihaksi on aika epäeettistä. Tulevat sukupolvet halveksuvat meitä barbaareiksi.

Huhhuh. Asimov on aikaansa edellä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat