Seuraa 
Viestejä45973

Tämä aiheuttaa tällähetkellä keskustelua tiedemaailmassa.

http://arxiv.org/pdf/0711.0770

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

derz
Seuraa 
Viestejä2470

Aika huonosti noteerattu teoria näillä foorumeilla ottaen huomioon sen, että kyseinen teoria yhdistää kaikki tunnetut vuorovaikutukset (kyllä, myös gravitaation!) "E8-symmetrialla"(?) ja ennustaa siinä sivussa muutaman uuden hiukkasen.

Vapaata suomennosta kyseisestä paperista:
"E8 rikkoutuu G2 ja F4 ryhmiksi, jotka taas rikkoutuvat SU(3) (vahvaksi ydivoimaksi), SU(2) x U(1) (sähköheikoksi voimaksi), SO(3,1) (gravitaatioksi), Higgsin kentäksi sekä kolmeksi (uusien?) fermionejen (ainehiukkasten) sukupolveksi."

En ymmärrä teorian matematiikasta paskan vertaa, mutta aika lupaavalta kuulostaa noin niin kuin harrastelijan näkökulmasta.

Tässä on siis varteenotettava kandidaatti oikeaksi Kaiken Teoriaksi.

http://www.youtube.com/watch?v=-xHw9zcCvRQ

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Meinaa varmaan hukkua kaiken informaatiohälyn alle...

Ei kyllä oma pätevyys riitä tuon arvioimiseen missään määrin, mutta ainakin siinä lähtökohdat vaikuttavat järkeviltä, noin suurinpiirtein: nykyiset teoriat ovat about oikeassa, laajennetaan niitä, mutta mahdollisimman pienin lisäolettamin. Teoria on kumminkin ilmeisesti kehitysasteella ja puutteellinen vielä?

Jospa joku asiaa enemmän ymmärtävä kommentoi ehtiessään.

EDIT: Wikipediassa kritiikkiäkin jo:

http://en.wikipedia.org/wiki/An_Excepti ... Everything

Teoriassa puutteita yms...

EDIT2:

Dunno, vaikuttaa mielenkiintoiselta tarkastelun lähtökohdan vaihtamiselta, joka ei välttämättä anna oikeita vastauksia, mutta joka voi kuitenkin osoittautua jossain määrin hyödylliseksi. Äh, ei minusta ole tämän arvioijaksi jos professoritkin puhuvat keskenään ristiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat