Seuraa 
Viestejä34
Liittynyt26.10.2007

Haluasitko matkustaa ajassa? Jos haluaisit niin miksi? Jos et haluaisi niin miksi et?

Mikään ei ole mahdotonta, toiset asiat on vain mahdollisempia kuin toiset.

Sivut

Kommentit (34)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Eikös kaikki matkusta ajassa eteenpäin, hitaasti ja varmasti, päivä kerrallaan?

Menneisyydessä olisi kiva käydä, mutta asumaan en sinne jäisi. Tulevaisuudessakin olisi veikeää käydä, katsomassa miten hommat toimivat. Toisaalta saattaisi olla olo kuin apinalla supermarketissa: mitään ei osaa tehdä ja mihinkään ei saa koskea.

Onneksi on spefi.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Tulevaisuuteen ehdottomasti. Ois hauskaa käydä vilkaisemassa että tuleeko tästä ihmiskunnan räpläämisestä nyt yhtään mitään vai kannattaako jäädä kotiin viskipullon kanssa odottamassa maailmanloppua.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

No ihan heti ensimmäisenä kävisin voittamassa lotossa. Sitten rupeaisin tutkimusmatkailijaksi. Luottaisin siihen, etten aiheuta aikaparadokseja, koska olen saanut haltuuni aikakoneen ja se on itsessäänkin paradoksi. Tekisin mitä tahansa menneisyydessä, niin nykyisyys olisi tämänlainen, koska toimin menneisyydessä, niinkuin toimin. Jos olisin väärässä, niin voivoi maailmankaikkeus parka

Kävisin noutamassa pari trilobiittiä akvaarioon ja tietysti mittaisin isolla kuumemittarilla tyrannosauruksen ruumiinlämmön. Saataisiinpa vastaus siihenkin pulmaan. Roomassa vierailu olisi aivan ehdoton huippuhetki. Juttelisin neandertaalien kanssa. Ehkä ottaisin pari mammutinpoikasta kyytiin. Olisi kyllä lysti, jos olisi itsellä kesyjä mammutteja. Kun olisin seikkaillut menneisyydessä kyllikseni, lähtisin tulevaisuuteen. Se kyllä pelottaisi vähän. Jos sieltä löytyykin pelkkä ydintalvi. Silloin matkustaisin niin kauas, että uusi älykäs laji olisi putkahtanut maailmaan. Kertoisin, kuinka tyhmiä me oltiin, kun kävi niin köpelösti. Jos ei olisikaan ydintalvi tai muu kammottava asia siellä, niin hämmästelisin tulevaisuuden maailmaa, tai palaisin pettyneenä kotiin. Ihan tylsiä ihmisiä olivat siellä he.

Varovainen pitäisi olla, ettei satu onnettomuuksia. Keskiajalla saattaa sairastua ruttoon tai saada nuolen päähänsä. Pitäisi hommata oikeat vaatteet, jotka sopisivat siihen aikakauteen. Dupondit ovat loistava esimerkki sulautumisesta väestöön

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Heti äänestettyäni "tulevaisuuteen" niin päähäni juolahti ajatus siitä, että olisi oikeastaan aika mukava joutua menneisyyteen johonkin kuparikaudelle, elää esimerkiksi joidenkin alkuasukkaiden kanssa. Eipä ainakaan jäisi tylsyydenpulaa, päivät taitaisi kulua metsästäessä tai muuta tähdellistä tehdessä. Eri asia onkin, selviytyisinkö niin kauan että oppisin ylipäätänsä metsästämään, vaikka joku heimo ottaisi muukalaisen avosylin vastaan. Niin, ja mielummin ei sinne kuumimpaan afrikkaan, sademetsään tai ihan kylmimpään siperiaan.

Jos olisi mahdollisuus aikamatkailuun, tutkisin ensiksi Suomen esihistoriaa ja palaisin aikaan 500-1000 jkr. Tämä aika Suomessa on todella "pimeä" tietoa ei ole saatavilla tai sitä peitellään. Toiseksi matkustaisin kaukasiaan ja antaisin pikku-Stalinille tikkukaramellin ja toisin hänet Suomeen. Jospa sitten osaisi pitää näpit erossa Suomesta ja suomalaiskansoista. Saman tempun voisi tehdä pikku Adolfille Itävallassa, jonka antaisin päästä opiskemaan, ettei päätyisi I maailmansodan juoksuhautoihin häiriköitymään. Millainen olisi maailma näiden toimien jälkeen?

Katoin eilen leffan The man from earth. Siinä vähän liippas aiheesta nimittäin päähenkilö oli cro-magnon ihminen joka oli kuolematon, tai ainakin selviytynyt kivikaudelta nykypäivään historianopettajaksi. Oli viihdyttävä.

Menneisyyten en matkustaisi, yksikin virhe teko ja maailma saattaa olla ihan erilainen. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa käydä olisi aika siistiä jos ydintalvi löytyisi, tuollaiset hirveydet kiehtoo jotenkin.

Parempi nauttia näistä "tavallisista" asioista kun ne ovat niinkuin tyrkyllä koko ajan. Itseasiassa nämä neljä ulottuvuutta on se suurempi haaste kun pääsee vertailemaan johonkin muuhun.

No riippuu hiukka millä tavalla matkustaa ajassa. Vastasin "En osaa sanoa" ajatellen, että tarkoitetaan sitä, että mennään sinne ja ei tulla takasin. Tietysti jos voisi käydä kaikkialla niin kävisin toki menneisyydessä ja tulevaisuudessa vilkasemassa.

Aikakone olis siitä mielenkiintoinen laite, että vois vaikkapa kävästä tulevaisuudesta noutamassa sen aikasen sivilisaation vempeleitä nykyaikaan ja sitten ihmiskunta oppis niistä ja tulevaisuus oliskin entistä kehittyneempi :D. Käväsee vuoden 10 000 ala-asteen oppikirjat niin niistä opittas jo valtavasti :D

peippo
Menneisyyten en matkustaisi, yksikin virhe teko ja maailma saattaa olla ihan erilainen. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa käydä olisi aika siistiä jos ydintalvi löytyisi, tuollaiset hirveydet kiehtoo jotenkin.

Tostakin tuli jännä ajatus mieleen. Millä tapaa tämä järjestelmä muka toimis... Jos matkaisit menneisyyteen ja tekisit jotain mikä vaikkapa viivyttäis omaa syntymääsi 0,1 nanosekunnilla, niin olisitkin syntynyt myöhemmin ja kaikki tapahtumat elämässä olisi tapahtunut hieman jäljessä etkä voisi olla matkannut aikakoneella menneisyyteen viivyttämään omaa syntymääsi sillä hetkellä millä sen muka teit O_o ...

Paradoksit ei ole kivoja, eikä riskit siitä, että T-Rex syö välipalaksi tai joutuisi kelttien suolakaivokseen orjaksi.

Mutta jokin turvallinen "menneisyyskamera" olisi jotain uskomattoman hienoa.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28196
Liittynyt13.5.2005

Jos pääsis esim 50 vuotta ajassa eteenpäin, vois käydä tiedepalstalla esittämässä dorkaa ureantia-tyyliin. Menneisyyteen olis kiva mnnä useampi miljoona vuotta dinoja katselemaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Caratta
Toiseksi matkustaisin kaukasiaan ja antaisin pikku-Stalinille tikkukaramellin ja toisin hänet Suomeen. Jospa sitten osaisi pitää näpit erossa Suomesta ja suomalaiskansoista. Saman tempun voisi tehdä pikku Adolfille Itävallassa, jonka antaisin päästä opiskemaan, ettei päätyisi I maailmansodan juoksuhautoihin häiriköitymään. Millainen olisi maailma näiden toimien jälkeen?

Ihmiset eivät olisi vieläkään ymmärtäneet kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä? Hyvä ajatus kuitenkin, ja olisi mukavaa, jos asia voitaisiin hoksata ilman kymmenien miljoonien ihmishenkien menetystä. Olihan se Kansainliitto jo 1.MS:n jälkeen, mutta eipä se tainnut juuri suurta menestystä saada. Neukut erotettiin talvisodan takia, ja Japani oli "tehnyt omat johtopäätöksensä" jo aiemmin Kiinaan hyökättyään.

olli-san
Seuraa 
Viestejä419
Liittynyt28.1.2007

Dinoja ja muita esihistoriallisia petoja voisin mennä ihailemaan. Miksei voisi myös tulevaisuudessa käydä katsomassa millaisia eläimiä löytyy esim. 100 milj. vuoden päästä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat