Seuraa 
Viestejä45973

MM-kisojen viimeisenä päivänä koettiin kaksi merkillistä arvokisafinaalia, joissa kummassakaan erikseen ei ehkä olisi mitään merkillistä.

Vaan kun miesten korkeushyppyfinaalia käytiin yhtä aikaa naisten keihään heiton finaalin kanssa, niin herää kysymys, että oliko ns. painovoimassa jotakin merkillistä kisan aikana?

Korkeushyppääjät epäonnistuivat toinen toisensa perään ja naiset taas äityivät parantamaan keihäänheiton ennätyksiään oikein porukalla.

Molemmissa lajeissa toki hyötyisi, jos olisi heikompi painovoima, mutta toisaalta lajit ovat sikäli erilaisia, että korkeushypyssä hyppääjä käyttää omaa energiaansa, saadakseen itsensä korkealle ja keihäänheitossa taas käytetään energiaa, että saataisiin keihäs pitkälle.

Juuri tässä ja nyt ajateltuna, voisi ajatella, että painovoiman sekoillessa, se vaikuttaa enemmän suoritukseen sotkevasti korkeushypyssä ja keihäänheitossahan se toisi helposti metri tolkulla lisää pituutta heittoon.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Huomatkaa, että useat naiset pyrkivät saamaan ensimmäisellä heitolla tuloksen keskittymällä tekniikkaan, jolloin voimaa ei pyritä käyttämään niin paljon, eikä silloin myöskään odoteta ennätysheittoa. Enntystä jahdataan yleensä ottamalla riski ja panostamalla voimaan, jolloin tekniikka yleensä kärsii.

Kuitenkin useat onnistuivat juuri ensimmäisellä heitollaan parantamaan kauden parastaan paljon ja syntyihän se maailmanennätyskin vissiin ennätysnaisen ensimmäisellä heitolla.

Korkeushyppy taas on niin tekinen laji ja tarkka juuri askelmitan suhteen, että pienikin painovoiman sekoilu sotkee hypyn helposti

Painovoimahan on sekoillut ennenkin, kuten esim. 1968, jolloin Bob Beamon paransi omaa pituushyppyennätystään luvuista 833 uusiksi maailmanennätysluvuiksi 890.

;):)

Tätä voi selvittää kokeella. Aina samalla energialla ammutaan
kuula ylöspäin. Laser mittaa korkeuden. Jos korkeus vaihtelee
huomattavasti joinakin hetkinä, painovoima on sekoillut.
Olettaen että tykki ja mittarit toimivat aina moitteetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Aika loukkaava väite "energia on pila". Toiset ovat treenanneet 8000 tuntia ja uhmanneet antidopingtyöryhmää onnistuneesti, toiset ovat pelänneet samaa työryhmää liikaa ja treenanneet 8000 tuntia. Ja sinä annat kaiken kunnian painon voimalle.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Teiniä katsoessa huomaa, että maanantaiaamusin painovoima on paljon vahvempaa kuin perjantai-iltaisin.

Mummo

en nyt muista mistä olen lukenut, mutta painovoiman vakio saadaan mittaustulosten keskiarvona, eli mittaukset heittelevät hieman ja painovoiman oikean määrän oletetaan olevan jossain tuon keskiarvon lähellä, koska tulosten vaihteluiden oletetaan johtuvan mittausvirheistä. Mutta eihän sitä voi varmasti tietää. Ehkä painovoima vaihtelee oikeasti.

öö sdiiis öö viälläks tääl puhutan roskaa...

1 jos painovoima sekoilis ni sen määrä olisi niiiiiin pieni ettei sen pitäisi näkyä ( Tai tuntua ihan pilkunnussijoiden iloksi ) PISTE

Dodeskaden
http://www.fosar-bludorf.com/archiv/rocca_eng.htm

tässä lisää hupia. Kyseisessä paikassa väitetään esineiden vierivän ylämäkeen. Ei kylläkään liity suoranaisesti siihen kysymykseen onko painovoiman kosminen vakio todella vakio.

Nämä lienevät siis niitä paikkoja, joissa silmä tekee tepposet. Alamäki siis näyttää ylämäeltä, koska horisonttia ei näy ja ympäröivän maiseman muoto (vuoristo) rakentaa optisen harhan ylämäestä.

Tottakai painovoima vaihtelee.

Jos olit Aasiassa merellä tsunamin syntymisen aikaan, nin et varmasti pystynyt hyppäämään yhtä korkealle kuin normaalisti, koska meri nousi normaalia nopeammin poispäin maapallon keskipisteestä.

;):)

Kun painovoima johtuu siitä että maan pinta liikkuu poispäin maapallon keskipisteestä, jolloin me emme ylös hypätessämme putoakkaan alaspäin, vaan maan pinta ottaakin meidät kiinni,

niin silloin maan atomit laajenevat sitä nopeammin mitä enemmän maata kohti tulee energia-aaltoja.

Auringonpilkkumaksimin aikaan maahan ei tule niin paljon energia-aaltoja kuin normaalisti ja näin esim. Bob Beamon paransi omaa ennätystään vuonna 1968 833:sta 890:een.

Tuo ennätys rikottiin vasta maakisessa Pituushypyn MM-finaalissa vuonna 1991. Itse Mike Powell totesi kisan jälkeen, että aivan kuin olisi ollut taikaa ilmassa ja olihan sitä, kun lähes kaikki kilpailijat paransivat kauden parhaitaan ja ennätyksiään samalla kun Powell ja Lewis tykittivät 870-895.

Ja yllätys yllätys, auringonpilkkumaksimin läheisyydessä.

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat