Seuraa 
Viestejä45973

eli kun ei osaa hitsata...
eikä viitsi perhettään räjäyttää...
tai ei jaksa ja kysymys onkin vain
teoreettinen... niin...

voiko kirkastusta tehdän kylmällä.. ?

eli kuten yhdessä topikissa
puhuttiin tehtiin siellä kiljua...
17% tai jotain...

oletusarvo olisi tämä 17%
laittasin sen kylmään...
ja antaisin jäätyä suurimman osan...

onko tämä moska mikä jäätyy 17%
ja se mikä ei jäädy heti myöskin 17% ?

pohdinta lähti siitä että
kerran pakastimesta juotu kossu
maistui miedolle lopuksi...
(sulaneena loppu)
olinko tullut vaan känniin vai
onko jotain tekoa sillä pakastamisella. ?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

Kyllä periaatteessa kilju väkevöityy, kun sitä jäädyttää. Jääkimpaleet on lähes puhdasta vettä ja jäljelle jäävä neste sisältää valtaosan alkoholista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

epäilin itsekkin tätä
enen mutta kun kossua maistelin olin "varma"
tai vaan kännissä että se sulanut loppu ei ollut 38%

periaatteessahan alkoholilla
on korkempi jäätymispiste joten
eikös tämä ole "mahdollista"

mutta mihin asti...

JuurikinNiin
Ei mihinkään, alkoholi sekoittuu kaikissa suhteissa homogeenisesti veteen.

Jätkä sano homo.

Tein empiirisen kokeen, jonka tulos oli ennakkoaavistukseni kaltainen:
1/4 tenttua ja 3/4 vettä astiaan ja se pakastimeen yöksi. Tulos:
Jäähileestä erottunut neste ei syttynyt palamaan. Sen määrä oli liki sama kuin tentun. Se kiehuu eri äänellä kuin tenttu pudotettaessa sitä kuumalle liedelle.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Olen tehnyt lukuisia empiirisiä kokeita alkoholilla. Kun sitä tarpeeksi juo, niin ei pala hiki, kusi, oksennus eikä ruikulipaska aamulla. Muita eriteitä ei tule. Ihminen on mainio biosuodatin. Eettisten ja fysiologisten syiden vuoksi ei vaan sovellu katalysaattoreiksi autoihin. Ulkopuolelle.

Lierikki Riikonen

Miksi se pitäisi kirkastaa?
Samalle se sameana maistuu. Hiivasta saa vielä proteiinia
On urbaani legenga, että kilju sekoittaa vatsan.
Kun antaa käydä loppuun enimmät hiivat painuu pohjalle.
Ja on myös viininkirkasteita (bentoniittia)
Väitän että oikein tehtynä kilju kon parempaa kuin pontikka.
Maustettuna jopa parempaa kuin Alkon litkut.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=24400

Onko kiljulla mitään virallista nimeä?
"Kilju" kuullostaa slangi/huumorisanalta.
Vitsi alkaa loppua jo.

Moose
Seuraa 
Viestejä203

Google sanoo

Se väkevöityy jonkun verran, mutta jäätynyt osa ei todellakaan ole pelkkää vettä. Saahan kaupastakin ice beeriä.

kW MW GW - kWh MWh GWh - µ º • ø ¼ ¾ ¹ ² ³

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Onhnan sitä alkoholia pakkasella väkevöitetty: Sahataan metrin pätkä ratakiskoa ja asennetaan se loivaan kulmaan, ,sitten sopivalla -25 C:n pakkasella lirutellaan ohut noro pisaroittain - vesi jäätyy ja alkoholi jää.

Laitonta tuo kuitenkin on: Sekä ratakiskon pätkän sahaaminen, että viunaksien väkevöiminen.

Jos ihan pakko on kokeilla, niin käytöstä poistettuja pistoraiteita on niitäkin siellä täällä

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
kabus
Onko kiljulla mitään virallista nimeä?
"Kilju" kuullostaa slangi/huumorisanalta.
Vitsi alkaa loppua jo.

Anteeksi ketjun sotkeminen, mutta tässä lisää vitsiä:

Opettaja: "Tämä on koulu! Luuletteko, että täällä saa kiljua niin paljon kuin sielu sietää?!"

Oppilas: "Ei tietenkään. Eihän täällä saa kuin maitoa ja sitäkin ruokalasta."

Jatkakaa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Volitans
Onhnan sitä alkoholia pakkasella väkevöitetty: Sahataan metrin pätkä ratakiskoa ja asennetaan se loivaan kulmaan, ,sitten sopivalla -25 C:n pakkasella lirutellaan ohut noro pisaroittain - vesi jäätyy ja alkoholi jää.

Laitonta tuo kuitenkin on: Sekä ratakiskon pätkän sahaaminen, että viunaksien väkevöiminen.

Jos ihan pakko on kokeilla, niin käytöstä poistettuja pistoraiteita on niitäkin siellä täällä

Nii just ja samalla laskee ranskanleivän läpi marinolia ni se muuttuu juotavaksi!

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Volitans
Onhnan sitä alkoholia pakkasella väkevöitetty: Sahataan metrin pätkä ratakiskoa ja asennetaan se loivaan kulmaan, ,sitten sopivalla -25 C:n pakkasella lirutellaan ohut noro pisaroittain - vesi jäätyy ja alkoholi jää.

Laitonta tuo kuitenkin on: Sekä ratakiskon pätkän sahaaminen, että viunaksien väkevöiminen.

Jos ihan pakko on kokeilla, niin käytöstä poistettuja pistoraiteita on niitäkin siellä täällä


Minä jättäisin ratahallintokeskuksen välineet niiden omaan käyttöön ja suuntaisin sosiaalihallituksen kiinteistölle. Sen peltikatolle jonne liruttelisin sinolia ja astia rännin alle. Olisi sitten täyden palvelun talo se.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
JuurikinNiin
Volitans
Onhnan sitä alkoholia pakkasella väkevöitetty: Sahataan metrin pätkä ratakiskoa ja asennetaan se loivaan kulmaan, ,sitten sopivalla -25 C:n pakkasella lirutellaan ohut noro pisaroittain - vesi jäätyy ja alkoholi jää.

Laitonta tuo kuitenkin on: Sekä ratakiskon pätkän sahaaminen, että viunaksien väkevöiminen.

Jos ihan pakko on kokeilla, niin käytöstä poistettuja pistoraiteita on niitäkin siellä täällä




Nii just ja samalla laskee ranskanleivän läpi marinolia ni se muuttuu juotavaksi!

Tässä on sellainen ero, että tuo esittämäni menetelmä toimii, kun sinun esittämäsi ei.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
tietää

Minä jättäisin ratahallintokeskuksen välineet niiden omaan käyttöön ja suuntaisin sosiaalihallituksen kiinteistölle. Sen peltikatolle jonne liruttelisin sinolia ja astia rännin alle. Olisi sitten täyden palvelun talo se.

Ratakiskon idea on tietenkin siinä, että siinä on paljon kylmää massaa, joten se ei lämpene liikaa. Mutta onnistuuhan tuo peltikatollakin, kunhan vaan vaihtaa paikkaa välillä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37971
Volitans
Onhnan sitä alkoholia pakkasella väkevöitetty: Sahataan metrin pätkä ratakiskoa ja asennetaan se loivaan kulmaan, ,sitten sopivalla -25 C:n pakkasella lirutellaan ohut noro pisaroittain - vesi jäätyy ja alkoholi jää.

Laitonta tuo kuitenkin on: Sekä ratakiskon pätkän sahaaminen, että viunaksien väkevöiminen.

Jos ihan pakko on kokeilla, niin käytöstä poistettuja pistoraiteita on niitäkin siellä täällä

Kannattaa hankkia rautakaupasta U-profiilia. Voi tosiaan käydä kalliiksi, jos rälläköi radalta metrin pätkän kiskoa. Mutta kyllä tuo menetelmä menee enemmän urbaalilegendan pariin. Ei se siitä merkittävästi väkevöidy, eikä myöskään sinolin denaturointi häviä (sitä tuolla tavalla on kanssa poistettu).

Ei alkoholia voi tehokkaasti erotella jäädyttämällä. Mutta tislata voi yksinkertaisilla laitteilla matalassakin lämmössä. Joskus näin nettisivun sellaisesta systeemistä. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavanlainen. Sellainen tavallinen käymissaavi täytetään osittain rankilla. Rankin pinnan yläpuolelle asetetaan pienempi astia. Astian kansi painetaan notkolle niin, että sille tiivistyvä neste valuu keskelle ja putoaa kattilaan. Koko systeemi pannaana lämmitetyn lattian tai matalatehoisen lämmityselementin päälle. Muutaman viikon kuluessa alkoholia haihtuu nesteestä, tiivistyy kanteen ja valuu kattilaan. Ei tuolla tavalla kunnon pontikkaa saa, mutta muistaakseni se taisi olla jotain suomalaisen viinan luokkaa, 35 %:n tietämissä.

Ja muoviämpäristä, kupariputkenpätkista, kumitulpista, vedenkeittimestä, pihasorasta ja ilmastointiteipistä saa ilman monimutkaisa työkaluja tehtyä aparaatin, joka tuottaa hyvää 80 %:sta. Varmaan idean keksii jokainen, jonka käsityötaidot riittävät tuollaisen toteuttamiseen.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Neutroni

Kannattaa hankkia rautakaupasta U-profiilia. Voi tosiaan käydä kalliiksi, jos rälläköi radalta metrin pätkän kiskoa. Mutta kyllä tuo menetelmä menee enemmän urbaalilegendan pariin. Ei se siitä merkittävästi väkevöidy, eikä myöskään sinolin denaturointi häviä (sitä tuolla tavalla on kanssa poistettu).

Ei merkittävästi ei, mutta vähän kuitenkin. Ja tämähän on näissä "harrastuksissa" aina merkittävä saavutus. Katsotaanhan autonkin virityksen onnistuneen, jos tehot eivät putoa yli 10 prosenttia

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37971
Volitans

Ei merkittävästi ei, mutta vähän kuitenkin. Ja tämähän on näissä "harrastuksissa" aina merkittävä saavutus. Katsotaanhan autonkin virityksen onnistuneen, jos tehot eivät putoa yli 10 prosenttia

No tietysti jos tuolta kantilta ajattelee. Harrastuksessa tosiaan matka on usein tärkeämpi kuin päämäärä. Mutta kun kerran tottuu kunnon 80 volttiseen, on vaikea palata alemmille portaille.

Vierailija

omena:

eli kun ei osaa hitsata...
eikä viitsi perhettään räjäyttää...
tai ei jaksa ja kysymys onkin vain
teoreettinen... niin...

voiko kirkastusta tehdän kylmällä.. ?

Onhan se alipainetislaus. Alipaineessa kiehumispisteet saadaan alas...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat