Seuraa 
Viestejä45973

Juttelin kaverin kanssa tänään lämpökameroista ja heräsi kysymys, että toimivatko ne veden alla eri tavalla vai toimivatko lainkaan(edellyttäen tietysti vedenkestävyyttä).

Nehän havaitsevat käsittääkseni lämpösäteilyn ainoastaan kiinteistä aineista yli absoluuttisen nollapisteen(-273C).
Kaasujen lämpöjä ne eivät mittaa eivätkä ilmeisesti nesteidenkään(?).

Onko kellään kokemusta tai/ja antaa tarkempaa tietoa?

Ps.Lienee joillekin hölmö kysymys mutta pistimpähän kuitenkin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Lämpösäteily pysähtyy kaikkiin esteisiin vielä herkemmin kuin valo. Eli ei voi vedessä mitata. Sillä saa vain lähimpänä olevan pinnan lämmön.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Paul M
Lämpösäteily pysähtyy kaikkiin esteisiin vielä herkemmin kuin valo. Eli ei voi vedessä mitata. Sillä saa vain lähimpänä olevan pinnan lämmön.

Ilma/vesi rajapinta toimii rajana (vai toimiiko? Kyllahan nuo valon taittumisen lait koskevat yhta lailla myos IR:aa), entas jos kamera on vedenpinnan alla?
(Rajapinta on lasi/vesi)

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Joskus 1930-luvulla senaikainen infrapunaguru R.V. Jones kehitteli infrapuna-antureita, joilla oli tarkoitus havaita lentokoneita ja sukellusveneitä. Kaveri totesi, että ei etene infrapuna vedessä, ja veden pinta näyttää mustalta. Periaatteessa sukellusveneen voisi havaita sen ollessa pinnalla, ja saksalaiset sitten haksahtivat maalaamaan veneensä infrapunaa absoboivalla maalilla, joka näytti mustalta infrapunassa ja harmaalta näkyvässä valossa.
Tutka oli jo käytössä, mutta sitä ei tietenkään maailmalla kailotettu.
Samainen kaveri sotki sitten myös saksalaisten radionavigointiverkkoja, kun kyllästyi infrapunatouhuihin.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Lämpökameralla pystytään luomaan kohteen lämpökuva lämpötila ja mittaamaan kohteen lämpötila jos tunnetaan mitattavan aineen emissioarvo, sillä kohde lähettää säteilyä sitä voimakkaammin, mitä suurempi sen lämpötila on. Okay, ja tähän löytyy sitte kans kaikkee hyvää lisätietookin... Turha tästä on väitellä, Wikipediassa se totuus lukee kuten aina: http://fi.wikipedium.org/wiki/L%C3%A4mp%C3%B6kamera

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat