Seuraa 
Viestejä45973

Löysin tällaisen kämppäni seinältä. Lieköhän tullut kiinasta tilattujen nettiostosten mukana. Vai osaako joku tunnistaa?

http://allyoucanupload.webshots.com/v/2 ... 3557573311

Kun yritin ottaa kiinni, niin käyttäytyi kuin skorpioni, peruutti taaksepäin. Hämikset ja koppikset juoksee yleensä eteenpäin tai menee käppyrälle.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu, wikipedian kuva kirjaskorpionista näyttää aika samalta http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuva:Ar_1.jpg. Muistelisin hämärästi nähneeni suomessa jotain vastaavaa ja ihmetelleeni hetken. Mutta ei noita kovin usein vastaan tule verrattuna perus hämiksiin.

Mutta vois kertomasi mukaan olla maahanmuuttajakin?

Kirjaskorpionit viihtyvät kosteassa sisäilmassa, ja nykyään niille sopivia asuntoja on vähemmän kuin ennen. Se on kuitenkin edelleen melko yleinen suomalaisissa kodeissa. On tietysti mahdollista, että se tuli ostosten mukana, mutta todennäköisempää lienee, että se on ihan supisuomalainen yksilö.

Niillä on muuten erikoinen tapa tarttua isompiin hyönteisiin - jopa kärpäsiin ja saada niiltä ilmainen kyyti.

http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut ... 00031BFE76
http://www.uku.fi/~holopain/stt/sttkok.htm

Kuluvan vuosituhannen alussa tapasin just samanlaisen veijarin. Oli majoittunut firman vuokrakämpässä vessapaperirullan väliin. Juuri tortun vääntäneenä pönttöön, aloin kaapia paperia rullalta, kunnes tämä saksiniekka ilmestyi eteeni. Tapaaminen ei ollut kovinkaan miellyttävä, kunnes havaitsin olevani noin miljoona kertaa isompi tuota pientä könsikästä. Vessa sijaitsi suihkun kanssa samassa tilassa, eli tila oli hyvinkin kostea. Tulipa tuossa mieleeni, että jos en olisi huomannut tuota itikkaa paperilla ja olisin jatkanut toimenpidettä, olisi skorppari saattanut saada vaikka ilmaisen kyydin nivusviikunoissa telakalle Meri-Poriin ja sitä kautta Meksikonlahdelle. Mutta ei saanut kyytiä ei, vaan otin sen jemmaan. Semmoinen muistikuva on, että olis vielä tallessa jossain...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat