Seuraa 
Viestejä45973

Huomenta!
Kun nyt sattuu löytymään palstalta fiksuja meloninmittaajia, niin voisitteko ystävällisesti kertoa että
paljonko painaa 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä?
Tuossa muovipullon kyljessä kun on nerokkaasti kirjailtu ravintosisältö per 100g mutta kun ei ole kirjevaakoja yms tässä taloudessa.

Olen nyt viiden päivän kuluessa nauttinut sitä ruokalusikallisina veriarvojen kohottamiseen desilitran mutta ei mitään aavistusta tuosta ravintosisällön määrästä.

  • ylös 1
  • alas 4

Kommentit (3)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778

Ruokaöljyt painavat noin 90 g/desilitra. Ravinto-opillisiin tarkoituksiin tuo on varmaan riittävän tarkka arvo. Kannattaa huomata, että ruokaöljy on energiapitoisin käytössä olevista elintarvikkeista, sen ylenpalttinen käyttö saattaa aiheuttaa lihomista, ainakin jos ruokavalio on muuten rasvainen. Mutta jos syöt kovin rasvatonta ruokaa, sitten sen nauttiminen voi olla hyväksi, ihminen kun tarvitsee sitä rasvaakin.

Vaakani näytti 87 g, mutta tuota suuruusluokkaa se on.

Suurin riski sen mittailuun liittyen on sen liiallinen määrän tarkkailu, painottuen sen vähentämiseen. Hankitaan jopa sumuttimia pannun voiteluun. Seurauksella että rasvahappoja ei saada tarpeeksi ja sairastutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitokset Neutronille ja Tietää:lle!
Ylipainoa ei ole lainkaan. Lähinnä omaa ravintoympyrääni olen tässä yrittänyt parantaa entisestään terveellisempään suuntaan, lisäämällä proteiinien ja hyvien rasvojen saantia sekä vastaavasti vähentämällä ns. tyhjiä hiilareita yms valkoisista jauhoista mössättyjä elintarvikkeita.

Turvotus on näin vähentynyt silmin nähden, ei ole nälkä kokoajan ja jaksan vielä iltaisin liikkuakin ihan eri tavalla. Ihokin näyttää voivan paremmin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat