Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Keskitytään nyt siihen, että ne pakolaiset ovat jo täällä.

Maahanmuuttajien integroituminen näyttäisi olevan jotenkin ylivoimaisen vaikeaa nykyjärjestelmässä. Suuri joukko työkykyisiä maahanmuuttajia ja muuten vaan laiskoja suomalaisia seisoo tyhjänpanttina omissa lähiöissään miettien miten saisi päivänsä kulumaan. Esimerkiksi kotimaastaan haaveilevat ja pienempään elintasoon tottuneet sotapakolaiset Afrikasta ovat tilanteessa jossa ei juuri kannata vaivautua tekemään mitään hyödyllistä. Voisiko tätä ylimitoitettuna joutilaisuutena palavaa energiaa hyödyntää siten, että tilanne hyödyttää kaikkia osapuolia?

Ehdotukseni lyhykäisyydessään ilman yksityiskohtia on että perustetaan viranomaisjohtoisia rekrytointiyrityksiä ympäri suomea. Jokaisessa niistä perustetaan tehokkaita 4-20 hengen työryhmiä. Aluksi työnjohtajat ja nokkamiehet olisivat suomalaisia, mutta tilanteen edetessä valittaisiin joukosta kyvykkäimmät ja kielitaitoisimmat ottamaan ohjat käsiin. Ajatushan olisi että ryhmillä teetetään töitä, joihin ei välttämättä tarvita kolutusta ja yleisin tilaaja olisi kunta tai valtio, mutta myös yksityiseltä sektorilta otettaisiin tilauksia vastaan. Palkka olisi koulutusta vastaava kuten suomalaisilla koululaisilla kesätöissä. Työ olisi pätkätyöluontoista ja tavoite olisi päästä 30h/tvk. Kesällä kun koululaiset ja opiskelijat tulevat kesätöihin järjestetään vuokratyötekijöille koulutusta ja annetaan lomaa.

Ongelmia:
- mitkä ovat ne kepit ja porkkanat jolla saadaan ihmiset töihin?
- Onko tarpeeksi töitä tällaiselle organisaatiolle niin että suomalaisillekin riittää?
- Miten saadaan työstä motivoivaa?
- onko eettisesti oikein ”pakottaa” töihin?
- mistä saadaan työnantajien luottamus?
- Onko tämä taloudellisesti kannattavaa?
-
-

Kommentit (4)

Jos tukia saava ihminen saisi tehdä osa-aikatyötä tai muutaman päivän työviikkoa hyötymällä siitä edes sentin tunnilta, voisi tälläinen muutos nostaa työssäkäyvien määrää jo huomattavasti. Palkkojen lasku ei ainakaan auttaisi tilannetta, sillä silloin vain useammat eläisivät mielummin tuilla.
Antakaa tukia saavien tehdä töitä vaatimatta neljänkymmenen työtunnin viikkotahtia ja maksakaa töistä edes nimellistä palkkaa jonka työntekijä saa, niin tuskin on enää niin suurta ongelmaa jäljellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat