Seuraa 
Viestejä8643

YLEn arvion mukaan on maassamme 200 000 luvattomasti TV:tä katsovaa. Miten nuo roistot saisi käpälälautaan kirkonmäelle? Ideoita?

Olisiko oikein jotta me yhteiskunnan tukipilarit saisimme TV-passin, jolla saisi jotain alennuksia vaikka polttoaineista? Eli loisivat hylkiöt joutuisivat tankkaamaan ilman passia ja joka kerran saisivat kokea ylenpalttista halveksintaa kassahenkilön taholta ja myös muitten jonottajien taholta. Myös bensa-automaatin päälle voisi syttyä joko vihreä lamppu tai punainen lamppu sen mukaan oliko esittää TV-passi.

Tai olisiko meille jaossa vaikka YLE-tarra auton lasiin liimattavaksi. Siis jotain, millä voisimme osoittaa paremmuutemme noin isojen rahasummien vastineeksi limanuljaskoista erottuaksemme.

Vai saisimmeko etävaikuttajan liikenteeseen? Pääsisimme aina vihreillä ensin, jos toisesta suunnasta tulisi yhteiskunnan pohjasakka ilman etävaikuttajaa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (68)

Yksinkertaisesti, samalla tavalla kuin maksullisetkin kanavat.
Salataan lähetys, ja kortilla katsominen. Suurimmassa osassa boxeista kumminkin on kortinlukija.

Kuulostaa tosi reilulta idealta ajatellen meitä ihmisiä, jotka eivät maksa TV-lupaa, koska emme katso televisiota..

Ei luulisi nykyteknologialla olevan vaikeata laittaa digibokseihin jonkinlaista mekanismia paljastamaan missä huusholleissa telsua katotaan. Sitten jos tv-luvan maksu ja signaalin lähtöosoite eivät täsmää, niin ilkeät pahat tv-lupatarkastajat liikkeelle.
Tai että digiboksia ei saa ilman tv-maksu kuittia..?
Tai ehkä maailma vain tuhoutuu tämän traagisen tilanteen johdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
YLEn arvion mukaan on maassamme 200 000 luvattomasti TV:tä katsovaa...

Yhä harvempi katsoo... Hyvä että edes nämä luvattomat!

Paul M
YLEn arvion mukaan on maassamme 200 000 luvattomasti TV:tä katsovaa.

Taloutta. Eli luvattomia katsojia on luultavasti paljon enemmän. Hyvä että ihmiset eivät ole aivan vässyköitä.

Paul M
YLEn arvion mukaan on maassamme 200 000 luvattomasti TV:tä katsovaa. Miten nuo roistot saisi käpälälautaan kirkonmäelle? Ideoita?

Olisiko oikein jotta me yhteiskunnan tukipilarit saisimme TV-passin, jolla saisi jotain alennuksia vaikka polttoaineista? Eli loisivat hylkiöt joutuisivat tankkaamaan ilman passia ja joka kerran saisivat kokea ylenpalttista halveksintaa kassahenkilön taholta ja myös muitten jonottajien taholta. Myös bensa-automaatin päälle voisi syttyä joko vihreä lamppu tai punainen lamppu sen mukaan oliko esittää TV-passi.

Tai olisiko meille jaossa vaikka YLE-tarra auton lasiin liimattavaksi. Siis jotain, millä voisimme osoittaa paremmuutemme noin isojen rahasummien vastineeksi limanuljaskoista erottuaksemme.

Vai saisimmeko etävaikuttajan liikenteeseen? Pääsisimme aina vihreillä ensin, jos toisesta suunnasta tulisi yhteiskunnan pohjasakka ilman etävaikuttajaa.

Periaatteessa ihan hyvä idea jonkinlainen valvonta, mutta tuo autoiluun yhdistetty ei vain toimi. Kaikilla ei ole autoa, kaikki autolliset eivät edes itse tankkaa. Liikenteessä pitäisi sitten olla omat kaistat TV-lupalaisille, mikä taas sorsisi tv:tä täysin katsomattomia.

Carcaran idea maksukuitista boksia ostettaessa on kyllä hyvä, mutta ei vain toimi enää kun suurimmalla osalla jo boksit on. Ainakin niistä, jotka aikoivat katsoa telkkaria täysin digiaikana. Toki ideaa voisi soveltaa siten, että tulevaisuudessa boksin uusimisen yhteydessä pitäisi jokin todiste esittää.

Uutisissa sanottiin, että Junger tahtoisi maksullisten kanavien ostajalistat julkisiksi, että heiltä voitaisiin ainakin tarkistaa tv-lupa. Tämä ei saanut kannatusta ministeriöstä, mutta periaatteessa olisi minusta kannatettavaa. Jos on varaa maksaa monta kymppiä kuussa ylimääräisistä kanavista, niin varmasti on sitten varaa pulittaa tv-lupamaksukin.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Maksukanavat saavat rahansa, kun salaavat lähetykset. YLE voisi tehdä samoin, mutta, kun laissa on velvoite olla koko kansan kanava. Tässä mielessä on ihmeellistä, että maksua ylipäätään kerätään. Aivan turhaa työtä ja luonnonvarojen tuhlausta on autoiluttaa tv-lupatarkastajia mahdollisten luvatta katsojien perässä.

Ceanna
Jos on varaa maksaa monta kymppiä kuussa ylimääräisistä kanavista, niin varmasti on sitten varaa pulittaa tv-lupamaksukin.

Tässä ei välttämättä ole kyse rahan määrästä, vaan siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että valtion monopoliyhtiöllä ei ole mitään oikeutta kerätä mitään lisämaksua mistään sähkölaitteesta. Varsinkaan kun sitä hankkiessa on jo maksettu jo tulovero ja ALV.

Volitans
Tässä mielessä on ihmeellistä, että maksua ylipäätään kerätään. Aivan turhaa työtä ja luonnonvarojen tuhlausta on autoiluttaa tv-lupatarkastajia mahdollisten luvatta katsojien perässä.

YLE ylläpitää keinotekoista erityisasemaansa oman gestaponsa levittämän pelon avulla. Todellakin turhaa resurssien haaskausta.

SAMAEL
Ceanna
Jos on varaa maksaa monta kymppiä kuussa ylimääräisistä kanavista, niin varmasti on sitten varaa pulittaa tv-lupamaksukin.Tässä ei välttämättä ole kyse rahan määrästä, vaan siitä yksinkertaisesta tosiasiasta, että valtion monopoliyhtiöllä ei ole mitään oikeutta kerätä mitään lisämaksua mistään sähkölaitteesta. Varsinkaan kun sitä hankkiessa on jo maksettu jo tulovero ja ALV.

Pidän itse tv-lupamaksua samalla tavalla vanhentuneena kuin radiolupamaksu oli joskus. En ole koskaan kyllä kuullut suvun vanhempien jäsenien puhuvan sellaisesta maksusta, mutta muualta olen huhuja kuullut. Jos itse haluaisin ehdottomasti katsoa tv:tä, hankkisin tietokoneeseeni tv-kortin ja tuijottelisin kaapelista sen mitä saatavilla on. Se on sitä luvallista luvatonta katsomista, ellei ihan viime aikoina ole tullut joku lakimuutos, joka sallii tv-lupatarkastajien tonkia tietokoneenikin sisällön.

Kuinka ihmisten asiat voivat kiinnostaa noin paljon?

Ei voisi vähempää kiinnostaa, maksatteko vai ette lupianne.
Ei kuulu teille maksanko tv-luvan nähdäkseni Yksin Kotona 2 -elokuvan n. kahdettakymmenettä kertaa uusintana. Ei luulisi paljoa haittaavan, jos en sitä maksa.

Niin harvoin katselen tv:tä, etten todellakaan maksa minkäänlaisia lupia. Netti on pullollaan mielenkiintoisia dokumentteja, eikä suomen tv:ssä näytetä mitään kiinnostavaa, mitä en netistäkin löytäisi.

-Ihmeellistä kyttäämistä.

Täytyy olla todella sisällötön elämä, että jaksaa kitistä noin mitättömistä asioista. Tässä maailmassa on paljon suurempiakin huolia kuin naapureiden tv-luvat.

Joillain ihmisillä on ilmeisesti niin hyvin asiat, ettei löydä enää muuta valittamista.

-Säälittävää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42738

Koko vanhentuneesta lupamaksusta voitaisiin luopua, ja valtio voisi pyörittää Yleä (tai ostaa propaganda-aikaa kaupallisilta kanavilta, jos se katsottaisiin edullisemmaksi) tarpeelliseksi katsotussa laajuudessa verovaroin. TV:ttömät ovat niin pieni marginaaliryhmä, ettei ole mitenkään perusteltua väittää heidän kärsivän kohtuuttomasti sellaisen perustarpeen hoitamisesta verovaroilla. Tuetaanhan verovaroilla monenmoisten pikkuporukoidenkin huveja, eikä kukaan kysele, että onko oikein että musiikista kiinnostumaton maksaa musiikki- ja oopperataloja tai autoton moottoriteiden rakentamisesta.

Jaa onko se minun vika, että televisiosta näkyy kanavia, joita en viitsi edes katsoa. Masulliseksi vaan nuokin kanavat. Ja jos on pakko pitää jotain kanavaa kriisin varalta toiminnassa. Niin kyllähän kriisitilanteessa voidaan poistaa salaus kanavalta.

Ja kas kenenkään ei tarvitse maksaa ylimäärästä, jollei sitten tahdo katsoa jotain sontaa.

Neutroni
Tuetaanhan verovaroilla monenmoisten pikkuporukoidenkin huveja, eikä kukaan kysele, että onko oikein että musiikista kiinnostumaton maksaa musiikki- ja oopperataloja tai autoton moottoriteiden rakentamisesta.

Moni tuntemani autoton ostaa moottoritietä pitkin kuljetettuja elintarvikkeita, vaikka voisi myös boikotoida niitä. Tai kasvattaa itse.

Tämmöinen keskustelu johtaa kyllä loputtomaan riitaan, ja loppu olisi se, että poliitikot päättäisi harvemmista asioista. Kun kunnan vesi- tai sähkölaitos yksityistetään, niin ei tarvita sataa kallista poliitikkoa valvomaan tasapuolisuutta.

Ikävää myöskin että poliitikkojen aika menee tämmöiseen paskaan, eikä oikeaan kehittämiseen. Haluan mallin, että miten töissäkäyvä ihminen voisi olla yhteydessä lapsiinsa ja hoitoa tarvitseviin vanhempiinsa, ettei MOLEMPIEN tarvitse olla veronmaksajien ostamissa kiinteistöissä (ne maksaa ja tiet sinne, hoitoväki ei niinkään, jos katsotaan kansantalouden kokonaiskustannuksia).

Voisikos meille, joilla ei ole oikeasti telkkaria, saada jonkun todella hienon kortin? Olisi myös hienoa kun kassalla maksettuaan soisi fanfaarit ja näkyisi lasershow televisiottoman poistuessa paikalta.

Kun nämä kaikki hienoudet maksettaisiin televisioluvan maksajien kukkarosta, niin sallittakoon se ilo heille

ps. Vaikka 2 sentin alennus bensaan näille tv-luvan maksajille niin ovat tyytyväisiä (maksetaan tietysti lupamaksuissa). Itse käytän jotain kuudesta kortista mistä aina vähintään kaksi käy kyseiselle huoltoasemalle.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Alla olevassa linkissä voi katsella televisiolähetyksiä eri maista netissä.

http://wwitv.com/portal.htm

Vasemmassa reunassa ovat maitten nimet, joista klikkaamalla tulevat sieltä näkyvät asemat näkyviin ja oikeassa reunassa sitten on lajiteltu ohjelmatyypin mukaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Mutta sieltähän löytyy Yle News. Voisi olla tarpeen laittaa jokaiseen nettiliittymään 18e/kk lisää hintaa, joka tilitetään Ylelle. Kyllähän tuossa on niin paljon sisältöä, että kaikki iloisesti maksaisivat moisen pikkusumman.

Vaatisi tietty että toi tulisi suorana, miksei Yle ala jo hommiin asian suhteen?

Mikä estäisi YLEä ottamasta mainoksia ohjelmien väliin. Mainosajalla saisi varmasti rahaa tarpeeksi. Näkyy MTV3 ja Nelonen hyvin pärjäävän.

tavu
Mikä estäisi YLEä ottamasta mainoksia ohjelmien väliin. Mainosajalla saisi varmasti rahaa tarpeeksi. Näkyy MTV3 ja Nelonen hyvin pärjäävän.

Luulisin että asia liittyy jotenkin siihen, että valtio ei halua mitään monikansallisia yhtiötä sorkkimaan heidän sisältöään. Näitähän nähdään esim. nelosella ja maikkarilla tyyliin: "Iltalehden uutiset" yms. Arvostan Yleä enemmän kuin mainoskanavia muttei minua kirveelläkään saa televisiolupamaksua maksamaan.

(Uusi käyttäjä \o/)

Volitans
Aivan turhaa työtä ja luonnonvarojen tuhlausta on autoiluttaa tv-lupatarkastajia mahdollisten luvatta katsojien perässä.

Etenkin kun nykytekniikka on tehnyt seurannan mahdottomaksi. TV-viritin mahtuu USB-dongleen.

Greenlight
tavu
Mikä estäisi YLEä ottamasta mainoksia ohjelmien väliin. Mainosajalla saisi varmasti rahaa tarpeeksi. Näkyy MTV3 ja Nelonen hyvin pärjäävän.Luulisin että asia liittyy jotenkin siihen, että valtio ei halua mitään monikansallisia yhtiötä sorkkimaan heidän sisältöään. Näitähän nähdään esim. nelosella ja maikkarilla tyyliin: "Iltalehden uutiset" yms. Arvostan Yleä enemmän kuin mainoskanavia muttei minua kirveelläkään saa televisiolupamaksua maksamaan.

(Uusi käyttäjä \o/)

voisihan YLE moderoida mitä mainoksia haluaisi ottaa. Silti potentiaalisia mainostajia riittäisi varmasti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat