Seuraa 
Viestejä45973

porukka sellaisesta energian tuotosta jossa alumiinia laitetaan veteen gallium metallin kanssa, jolloin alumiini hapettuessaan sitoo veden happi atomit ja vapauttaa sen vetyatomit, joita käytetään energian tuotantoon.. mitä mieltä ideasta? gallium metalli kaiketi kerää itseensä alumiinioksidin, jolloin hapettuminen ei pääse estymään?

minua vain kiinnostaa se seikka, että paljonko tuolla saadaan energiaa tuotettua verraten siihe, paljonko vie energiaa tuottaa alumiini ja gallium metalli? tappiolle varmana jäädään

mutta tuollaisia toivon pilkahduksia pula ajan maailman lehdet lupailevat. että toivoa muka vielä olisi...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

"Tappiolle varmaan jäädään"

Älä, vai meinasitko että ikiliikkuja nyt sitten taas kerran keksittiin?

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

en vaan sitä, miten meille luodaan "toivoa" kertomalla pokalla lehdissä moisista keksinnöistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Galliumia ei muistaakseni saanu alepasta, joten se täytynee kaivaa jostain maan syövereistä ja puhdistaa jne sun muuta kaikkea hidasta ja kallista. Valitettavan monet kivat aineet ovat kohtuullisen kalliita, joten tästä syystä paperilla hyvältä näyttävien reaktioiden kaupallinen soveltaminen on jäänyt vähän heikonlaiseksi.

Gallium juttuja lähdin wikipediasta katselemaan ja kas kummaa sieltähän tuli ajatustasi tukeva kohta vastaan:

Aluminium is reactive enough to reduce water to hydrogen, being oxidized to aluminium oxide. However, the aluminium oxide forms a protective coat which prevents further reaction. When gallium is alloyed with aluminium, the coat does not form, thus the alloy can potentially provide a solid hydrogen source for transportation purposes, which would be more convenient than a pressurized hydrogen tank. Resmelting the resultant aluminum oxide and gallium mixture to metallic aluminum and gallium and reforming these into electrodes would constitute most of the energy input into the system, while electricity produced by a hydrogen fuel cell could constitute an energy output.[7][8]The thermodynamic efficiency of the aluminum smelting process is said to be approximately 50 percent.[citation needed] Therefore, at most no more than half the energy that goes into smelting aluminum could be recovered by a fuel cell.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gallium#Applications

eli ainakin puolet menee energiasta hukkaan, kuten menee kokonaisvaltaisesti myös biodieselin tuotannossakin. Bio ei ole sama asia kuin eko. Bio sävähtää nätisti ja kuulostaa pelastukselta, olematta sitä.

hysst. Ei saa sanoa noin. Jokuhan voi huomata totuuden. Monet yrittävät tietanata elantonsa tolla meinaan. Se, että saudi-ökyjen rahalähde kuivuu, ei varmaan jää harmittamaan ketään.

JaskaJuuso
alumiini hapettuessaan sitoo veden happi atomit ja vapauttaa sen vetyatomit, joita käytetään energian tuotantoon..

Sitä ei ole tarkoitettu energian tuotantoon vaan varastoimiseen, esim. liikennettä varten. Vähän sama periaate kuin sähköautoissa, paitsi että akut eivät tyhjenisi. Hukkaan menee energiaa molemmissa tapauksissa, mutta itse käyttö ei saastuta. Saasteita voidaan sitten paremmin kontrolloida isoissa tuotantolaitoksissa.

tavallaan energiaa ei kannata sitoa vety muotoon, koska se ei pysy minkään säiliön sisällä atomikokonsa takia. jokainen säilytysastia täten vuotaa

ennemmin se kannataa säilöä paineilmaksti tms? siinäkin on häviötä, mutta epäilen ettei sitä ainakaan kannata alumiini/gallium muotoon säilöä, niiden tuottaminen vaatii aika suurta prosessointia ja kaivostoimintaa eri vaiheineen.. joten sikäli unohtaisin hetimiten alu+galli ajatuksen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat