Seuraa 
Viestejä465

Kuinka tarkka ihmisen hajumuisti on? Siis, jos joku henkilö näyttäisi "just siltä, että se käyttää varmasti Axea" ja sama henkilö tuoksahtaisi siltä, että jotain dödöä on tulllut käytettyä, osaisiko havainnoija erottaa edes sen, onko kyse a) Axesta vai b) jostain muusta? Olettamuksena, että havainnoija olisi edes pari kertaa aiemmin tullut nähneeksi Axea suihkautettavan ja siinä samalla haistanut miltä se haisee.

Sama muiden hajusteiden kanssa.. erottavatko ihmiset oikeasti onko joku tullut läpytelleeksi kasvoille tuoksua siitä putelista, jossa on ferrarin logo vai siitä toisesta missä on jotain huiman paljon kalliimpaa hajustetta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

smarko
Seuraa 
Viestejä465

Haastattelija: Eli voiko tästä tulkita, että pidätte Axea vain massojen halpatuotteena?

smarko: Voi, vaikkei pitäisi. Satuinpa vain tuossa etäämmällä havainnoimaan kuinka eräs nainen suoritti omaa tulkintaansa eräästä häntä lähettyviltä olevasta miehestä. Hänen eleistään ja pienistä nenänliikkeistään näki, että hän veti hitaasti sisäänsä tuosta miehestä välittyvää hajua tehdäkseen todennäköisesti sen aistihavainnon pohjalta tarkempaa tulkintaa tuosta miehestä. En kumminkaan käynyt kysymässä miltä tuotteelta mies hänen mielestään haisi tai tuoksui.

H: Eli voiko tästä tulkita, että pidätte Axea vain massojen halpatuotteena?

s: Axen mainokset ovat sinänsä kerrassaan mainioita, eikä niiden kautta Axeen tule assosioituneeksi halpuuden tuntua, kuten voisi jäädä kahden euron budjetilla tehdystä mainoksesta. Ihan hupaisia ovat. Siitäkään, että Axelta on aiemmin tullut Suomen markkinoille uutta tuotetta suht tiheään tahtiin, ei myöskään voi suoraan todeta, että kyse on vain suurilla massoille tuputetusta tuotteesta. Uudistuminenhan on vain piristävää. Jos kyse olisi "aidosta" halpatuotteesta, tuote ei uudistuisi eikä varioituisi.

H: Kai nyt sentään itse käytätte jotain kallista merkkiä, erottuaksenne niistä muista - massaihmisistä?

s: Haastattelija on hyvä ja kaataa itselleen vaan. En ole tuonut asiaa esille vain sen vuoksi, että se olisi jossain merkittävässä määrin kytköksissä itseeni. Eikö nykyään voi enää mitään sanoa, ilman että heti ensimmäiseksi oletetaan kyse olevan jollakin tavoin itsekkäistä syistä? Axen valitsin esimerkiksi siksi, että sen mainonta on ainakin jossain vaiheessa tehonnut varsin hyvin, koska kyseistä dödöä on näyttänyt esiintyneen käytössä runsaassa määrin. Ja koska Axen hinta on selvästi halvempi kuin kalliimpien merkkien - niin, kallis on todellakin kalliimpi kuin halvempi - voinee olettaa, että halvempaa tuotetta myydään enemmän, eikö vain? Se käytänkö itse mitä tuotemerkkiä ei ole edes tarpeellista määritellä tämän esille ottamani asian kannalta, sillä kysehän on hajumuistista yleensä, sekä hajustetta käyttävän henkilön habituksen ja muiden havaittavien piirteiden vaikutuksesta tulkintaan hänen hajustevalinnastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat