Seuraa 
Viestejä45973

On tässä tullut mieleen ajatus, että eihän 160cm pitkän kiinalaisen ja 190cm pitkän meikäläisen keho voi mitenkään elää samassa rytmissä. Siis että eihän molemmille voi sopia vuorokausirytmi jossa valvotaan 16 ja nukutaan 8 tuntia. Isompi mies vaatii isomman rytmin. Esim. 30 tuntinen vuorokausi voisi olla meille melko sopiva.

Nykyäänhän rytmin tuollaiseksi muuttaminen olisi keinovalojen ja muiden avulla tavallaan jopa mahdollista. Työpäivää pidennettäisiin hieman, mutta se alkaisi joka päivä tunnin edellistä päivää myöhemmin. Enää ei tarvitse ihmisen herätä sian pierun aikaan ruokaa saalistamaan.

Mitä mieltä olette tieteilijät tästä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Työrytmissä pitäisi ottaa ainakin vuodenaika huomioon. Suomessa on talvisin aivan pimeää ja kylmää/ huono näkyvyys liikenteessä siihen aikaan, kun pitäisi nousta ylös. USA:n jossain osavaltiossa oli sääntö, että koulut eivät saa alkaa ennen yhdeksää, koska nuoret valvovat pitkään iltaisin. Minusta Suomessakin voisi työpaivä alkaa valoisuuden mukaan, keväällä siis työt alkaisi varhemmin, keskellä talvea saisi nukkua kauemmin.

Tuli mieleen, että unen tarve taisi olla sitä suurempi mitä pienempi eläin.

Mutta ihmisillä kaiken järjen mukaan iso ihminen tarvitsee enemmän unta, suuremman energian kulutuksen vuoksi kuin pieni ihminen.

Onhan unen tarpeet myös tietysti yksilöllisiäkin

Vuorokausirytmistä:
http://www.tieteenkuvalehti.com/Crossli ... 19&id=8580

Edit: korjasin äskeisen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat