Seuraa 
Viestejä45973

Haluaisin kysellä palstalaisilta itsemurhan moraalisista perusteista ja parhaista tavoista tehdä se. (Empiiriseen tietoon on vissiin turha pohjautua jos on tosissaan)

Omasta mielestäni itsemurha on oikeutettu siinä missä aborttikin, joka perustuu ihmisen oikeuteen päättää omasta kehostaan. Jos kiellämme ihmisiltä oikeuden tehdä itsemurhaa moraalisella ajatuksella, niin millä perusteella? Luulisi ihmisen olevan vastuussa omasta kehostaan ja elämästään. Tarvitseeko toisten ihmisten tunteita ottaa huomioon, sillä itsemurha juontaa juurensa omaan hengelliseen ahdinkoon.

Kuulemieni puheiden mukaan hukuttautuminen tuottaa valtavan " henkisen orgasmin" vime hetkeillä?

Omasta mielestäni itsemurha on moraalisesti täysin oikeutettua ja se täyttää moraalin opeista ainakin kantin kategorisen imperatiivin, joka on yleensä toimiva. Mitä mieltä muut ovat? Liikaa kysymyksiä? =)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Mielestäni itsemurhan tehneet sietäisi laittaa vankilaan muiden väkivaltarikollisten seuraan... saattaisivat ehkä oppia jotain.

Tuo oli ehkä typerin kommentti mitä asiaan voii saada. Jos seuraavaksi ihan filosofisia kantoja, aihe on kuitenkin aika kaukana virallisesta tieteestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa muistaa että mieleltään sairastunut henkilö näkee asiat vääristyneinä. Tälläinen ihminen on uhri eikä kykene päätöksentekoon.

Vierailija

On se kumma, kun ei sarkasmia osata arvostaa näinkin banaalista aihepiiristä puhuttaessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat