Seuraa 
Viestejä45973

Pentti Linkola pitää Jokelan koulu- surmaajan tekoa merkityksettömänä

Pentti Linkola ei halua ottaa vastuuta Jokelan koulu-surmista, vaikka hänen nimensä nostettiin tapauksen yhteydessä esiin. Linkolan mielestä Jokelan surmaaja vastusti koko ihmiskuntaa, kun Linkola sanoo pitävänsä ihmisolennosta.

Pentti Linkolan mielestä maailmassa on tällä hetkellä aivan liian paljon ihmisiä, mutta Jokelan surmaajan ajatuksia hän ei allekirjoita. Linkolan mielestä hänen ajatustensa vertaaminen Jokelan surmaajan ajatuksiin on turhaa.

- Hän oli koulupoika, joka halusi tehdä kokonaisen irtioton. Hän ei nähnyt hyvää missään. Minä puhun luonnon puolesta ja tämän pojan manifestissa ei ollut halaistua sanaa luonnosta, Linkola sanoo.

- Minusta tämä oli täysin merkityksetön teko, hän jatkaa.

Linkola ei koe syyllisyyttä koulusurmista, vaikka hänen ajatuksiaan rinnastettiin surmaajaan ja tämän vanhempiin.

- Pojan vanhempia en tuntenut, mutta kerran olen tavannut hänen äitinsä, kun hän toimi Elonkehä-lehden päätoimittajana, Linkola kertoo.

Syntyvyyden säännöstely vaihtoehtona

Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry:n järjestämässä seminaarissa Vaasassa puhunut Linkola on tuonut voimakkaasti esiin keinoja, joilla maailman kasvavaa väkimäärää saataisiin hillittyä. Hänen mielestään yksittäinen teko ei ole oikea keino.

Linkola uskoo, että sodat ovat osittain oikeutettuja väestönkasvun hillitsemisen kannalta.

- Mutta toisaalta sotien jälkeen tulevat suuret ikäluokat, jotka taas kasvattavat väestöä, hän miettii.

- Mielestäni tulisi aloittaa syntyvyyden säännöstely. Pitäisi olla laki, jonka mukaan vain yksi lapsi olisi sallittua. Tämä pitäisi olla pykälä numero yksi myös Suomessa, Linkola jyrisee.

Linkola toivoo ihmisten kääntävän katseensa luontoon. Hänen mielestään ihmisten käyttäytyminen on tällä hetkellä ristiriitaista ja omaa etua tavoittelevaa.

- Pidän tosi kummallisena sitä, että rikkaita kadehditaan, mutta samaan aikaan ihmislajia pidetään tärkeänä.

- Kaikkein raukkamaisinta on se, että ei säästetä luontoa sen takia, kun muutkaan eivät niin tee. Se ei johda mihinkään, Linkola sanoo.

Elämää ilman elektroniikkaa

Pentti Linkola tietää, että hänen ajatuksensa herättää keskustelua ja kummastelua. Hän uskoo, että nykyisellä elämänmenolla maailma tulee tuhoutumaan ja siksi hän tuo esiin oman ajatuksensa tuhon estämiseksi.

- Vetoomukset ovat aivan turhia, koska ihminen tekee sen käänteisesti. Jos ilmoitamme, että energia loppuu pian, niin ihmiset käyttävät sitä vielä enemmän niin kauan kun sitä riittää, Linkola harmittelee.

- Pahimpia saastuttajia ovat länsimaat. Ainoa rehellinen maa on ollut Yhdysvallat, joka on suoraan sanonut etteivät tavoitteet toteudu, Linkola pohtii.

Linkola mainitsee maapallon yhdeksi suurimmaksi vahingontekijäksi lentoliikenteen. Hän tuomitsee ihmiset, jotka lentävät pitkiä ulkomaanmatkoja ja saastuttavat sillä tavoin elinympäristöään.

- Ihmiselle täytyy riittää se, että soutaa saareen ja menee sinne juomaan marjamehua ja syömään vastaleivottua pullaa, Linkola viittaa omiin elintottumuksiinsa.

Hiljattain 75 vuotta täyttänyt Linkola elää edelleen alkukantaisesti. Sähköä hän tarvitsee vain valaistukseen ja diabeteksen vuoksi pakastimeen. Ajan hermoilla hän pysyy lahjaksi saadun matkaradion avulla.

Linkolan kotiraitilla kulki ennen 12 linja-autovuoroa, mutta nyt ainoa vaihtoehto on taittaa 12 kilometrin matka polkupyörällä.

- Sitä ihmettelen, että jos avaruusaluskin on keksitty, niin kuinka ei kunnon pyöränlamppua saada tehtyä, Linkola naurattaa.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (15)

Kannatan syntyvyyden säännöstelyä edellämainituin rajoituksin ja lisäksi olisi hyvä, ettei työkykynsä pois eläneitä enää pidettäisi hengissä. Itse en ainakaan aio elää kuin työkykyni ajan. Mitä sitä turhaan jäädä laiskottelemaan pienemmän seuraavan sukupolven taakaksi jäävillä veroilla.

En tosin aio saada sitä yhtäkään lasta.

Linkola
- - - Ihmiselle täytyy riittää se, että soutaa saareen ja menee sinne juomaan marjamehua ja syömään vastaleivottua pullaa, Linkola viittaa omiin elintottumuksiinsa.Ulkomaille lentäminen on helpompaa kuin saareen soutaminen. Ulkomaanmatkassa riittää, että soitan matkatoimistoon ja varaan matkan täyshoidolla. Sitten vaan menen lentokentälle taksilla, lennän ulkomaille, ajan taksilla hotelliin, vietän loman, taksilla paluukentälle, lentäen kotimaahan ja sitten taksilla kotiin. En ole kylläkään kokeillut.

Mutta sen sijaan saareen soutamiseksi pitäisi hankkia jostakin tietoa, että missä on sellaisia sopivia saaria, johon saa soutaa. Tätä tietoutta löytynee kirjastosta, kartastosta taikka maakunnan esitteistä. Kun sopiva saari on mielestäni löytynyt, niin sitten pitää hankkia jostain soutuvene. Kun olen ostanut soutuveneen ynnä peräkärryn soutuveneen rahtaamiseen, pitää se vene roudata johonkin poukamaan.

Poukaman tulee olla sellainen, että siihen pääsee autolla ja että siitä voi laskea soutuveneen vesille. Tällaisia valmispoukamoita olen nähnyt järvisuomen tienvarsilla, mutta voisin kuvitella että sellaiset ovat jokseenkin ruuhkaiset ja valitsemani saaren lähellä ei niitä välttämättä ole.

Koska minulla ei ole omaa pihaa, niin minun pitäisi vuokrata se peräkärry, kun ei ole ylimääräistä parkkipaikkaa. Toisin sanoen, jos kaikki suomalaiset alkaisivat saareilemaan, niin pitäisi hyvissä ajoin varmistaa peräkärryvaraus. Varaus olisi tehtävä viikoksi, jos meinaa viettää pidemmän saari-loman. Viikonloppuretkeilijöiden takia peräkärryvuokraamoissa olisi ruuhkaa viikonloppuisin.

Myös itse vene pitäisi vuokrata, koska minulla ei ole sillekään mitään paikkaa.

Sitten minun pitäisi selvittää myöskin se, että mihin aikaan on lintujen pesimäkaudet, koska niihin aikoihin saaressa vierailu olisi kyseenalaista. Voisinhan saada vihaisen kurjen lisäksi kimppuuni sättivän lintubongaajan, joka pahimmassa tapauksessa hälyttää saaristopoliisit paikalle.

Kun olisin selvinnyt kaikista saariretken haasteista, niin huoltopalveluiden kanssa voisi tulla ongelmia. Hotelleissa toimii hyvä palvelu, mutta saaressa pitäisi järjestää itse kaikki asiat ja siivota itse omat jälkensä. Mikäli reissu olisi pidempi, niin saaressa pitäisi olla myös maapohja, koska mihinkään kallioille ei viitsisi alkaa telttakiinnikkeitä nakuttamaan.

Linkola
- - - Sitä ihmettelen, että jos avaruusaluskin on keksitty, niin kuinka ei kunnon pyöränlamppua saada tehtyä, Linkola naurattaa.Kyllä hyviä pyöränlamppuja on, mutta Linkola ei halunne käyttää paristolla toimivia.

Deinonychus antirrhopus
- - olisi hyvä, ettei työkykynsä pois eläneitä enää pidettäisi hengissä. Itse en ainakaan aio elää kuin työkykyni ajan. Mitä sitä turhaan jäädä laiskottelemaan pienemmän seuraavan sukupolven taakaksi jäävillä veroilla. - -

Työkykyisenä sitä säästetään eläkepäivien varalle. Palkasta menee osa eläkekassaan, josta rahaa sitten saadaan kun ollaan vanhuksia. Jos olet jo alkanut tuhoamaan terveyttäsi mottona elä nopeasti kuole nuorena, niin osanottoni. Eläkekassasta ei saa rahoja takaisin muuta kuin eläkkeinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talvella saareen voi vaikka hiihtää, mutta pitää varoa heikkoja jäitä. Kunnon pakkasilla pitääkin sitten olla jo kunnon talviretkeilyvarusteet. Sellainen kylmästä selviäminen onkin survival-retki, joka ei onnistu kaikilta.

Jokelan trakedian perimmäinen peruste että hyökkäys kohdistui naistyövaltaisen instituution johtohenkilöön sisältäpäin. Kuten prostitoidun murhakin aiheuttaa samanlaista kuohuntaa. Instituution kimppuun on käyty.
Pienemmässä mittakaavassa samaa aggressiota niiden puolustamiseen käydään alati ja kaikkialla, ilman että se pääsee julkisuuteen muuten kuin tekijän jäädessä kiinni, peitellyin perustein. Perimmäistä jahtimotiivia ei vain tiedoteta tai edes tiedosteta.

Dredex

Ulkomaille lentäminen on helpompaa kuin saareen soutaminen.

Heh, jotenkin absurdin kuuloinen lause. Teksistäsi päätellen, kyse on enemmänkin laiskuudesta, kuin vaikeusasteesta?

Ei tarvita muutakuin ranta, kumivene ja airot. Ne saa Biltemasta alle kolmellakympillä. Jokamiehenoikeus takaa maihinnousuluvan saarillekin, jossa voi sitten marjamehua juoda ja pullaa syödä.

En tiedä meninkö tässä nyt provoon, mutta jotenkin haiskahtaa vähän turhalta pälpättämiseltä tuo

Ja niin, tämä ei ole henkilökohtainen hyökkäys, en vain ymmärrä miten ihmeessä joku näkee helpommaksi lentää ulkomaille, kuin soutaa saareen.

Channé
Heh, jotenkin absurdin kuuloinen lause. Teksistäsi päätellen, kyse on enemmänkin laiskuudesta, kuin vaikeusasteesta?

Ei tarvita muutakuin ranta, kumivene ja airot. Ne saa Biltemasta alle kolmellakympillä. Jokamiehenoikeus takaa maihinnousuluvan saarillekin, jossa voi sitten marjamehua juoda ja pullaa syödä. - -

Kumivene helpottaa jo asioita, mutta mielikuvat ovat silti sitä luokkaa että saaristoretkeily on hankalaa. Kun ihmiset tottuvat siihen, että kaikki järjestetään valmiiksi ja rahalla saa, niin kumiveneet eivät tule mieleen. Saarista ei ole edes mitään mainoksia, joten sekin vähentää tietoisuutta vaihtoehtomatkailusta. Jos mainoksia sitten jostain tietystä saaresta olisikin, niin siitä saaresta tulisi tukala turistirysä.

Lisäksi kaupunkilaisesta ei ole siltikään itsestään selvää, että mikä saari on yksityisaluetta / rauhoitettu tms., joten ulkomaanmatka kuulostaa paljon selvemmältä. Ja kumiveneenkin pitäisi olla kohtalaisen kokoinen, jotta kokonaiset perheet koirineen ja kissoineen mahtuvat siihen. Koira saattaa purra purteloon ison reiän, perheet eivät halua ottaa riskejä. Sateiden varalta mukaan pitäisi pakata sadevarusteita ja aggregaatteja, ja kohta kumipaatti olisikin niin täynnä, että se pian uppoaa.

Myöskin saaressa voi olla tukalaa, jos siellä sattuu jo olemaan muita. Kaupungin nurmikoilla voi löhöillä porukkaa isot määrät, mutta saareen mennään yleensä juuri sitä varten, että halutaan omaa rauhaa.

Dredex
Työkykyisenä sitä säästetään eläkepäivien varalle. Palkasta menee osa eläkekassaan, josta rahaa sitten saadaan kun ollaan vanhuksia. Jos olet jo alkanut tuhoamaan terveyttäsi mottona elä nopeasti kuole nuorena, niin osanottoni. Eläkekassasta ei saa rahoja takaisin muuta kuin eläkkeinä.

En ole suinkaan alkanut tuhoamaan terveyttäni vielä enkä alakaan niin kauan kuin olen työkkyinen. En myöskään vastusta edellämainittua ennakoivaa eläkesäästämistä, vaan pelkästään vanhusten eläkkeisiin käytettäviä veroja, joita Vanhanen pitää ilmeisesti hyvänäkin tekosyynä suomalaisten lisääntymiseen rohkaisemiseen. Antroposentrismiä mitä antroposentrismiä, ei muuta.

Ihmisen ei tarvitse lomailla ulkomailla eikä soutaa saariin syömään pullaa. Kaupunkien lähiömetsissä salametsästely riittää hyvin lomailuksi. Jos sopivaa metsikköä ei ole, niin rusakoiden ammuskelu yöllä naapurien pihoilla on myös erinomaista lomailua.

Lomaelämyksiä saa kun kokoontuu naapureiden kanssa kerrostalon väestösuojaan harrastamaan seksiorgioita.
Ei tarvitse nitäkään elämyksiä hakea Thaimaasta tai Marokosta.
Orgioita harrastettiin Euroopassa silloin kun paiserutto niitti väkeä hautuumaille ja pelättiin maailmanlopun tulemista. Ennen oli papit ja piispat saarnaamassa, nyt on Linkola.

Kyllä eläkeläisetkin voivat tehdä osansa ja olla hyödyllisiä. Eivätkä kaikki eläkkeelle siirtyneet edes ole vanhoja.

Itseasiassa kaikenlainen yhteiskunnallinen kurjuus ei laske väkilukua. Kehitysmaissa lapset ovat tulevaisuuden turva mutta samalla kuolleisuus on suuri, joten niitä sitten hankitaankin oikein urakalla. Toinen syy on tietämättömyys esim. ehkäisystä ja tyttöjen alhainen koulutustaso. Epätasa-arvo vaikeuttaa asioiden parantamista.

Huvittavaa, kuinka 8 milleniumtavoitteessa ei ole otettu mukaan syntyvyyden säännöstelyä vaikka se on tärkeä asia maailman hyvinvoinnin kannalta. Sanotaan olevan eettisesti niin arka asia.

Jotta ihmiset näkisivät maailman pelastamisen tarpeelliseksi, olisi voitava toivoa sen tulevaisuudelta jotain muuta kuin Hitlerin, Stalinin tai Pol Potin tarjoilemia terveys- ja luontokeskuksia, vaikka jokaisessa saaressa olisikin vaari, jolla on marjamehua.

Nämä profeetat ovat tuttuja jo Vanhasta Testamentista. Oikeassa on jokainen ollut, mutta äärimmäisen vastenmielisiä tyyppejä, vaikka läheiset kehuvat heitä sydämellisiksi seuramiehiksi, kuten keskitysleirien ylin henkilökunta on aina ollutkin. Charmantteja söpöliinejä joka veijari.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat