Seuraa 
Viestejä45973

Perinteisesti länsimaiseen kulttuuriin (kristinuskoon pohjautuen) on kuulunut ajatus siitä, että miehen kuuluu omistautua yhdelle naiselle ja seksi muiden kanssa on automaattisesti väärin. Kuitenkin käsittääkseni on melko selvää (mm. The Red Queen -kirjaan sekä omiin kokemuksiin ja empiiriseen tarkasteluun perustuen), että miehellä on selvästi naista voimakkaampi tarve pitkäaikaisen parisuhteen ohella harrastaa pienempimuotoisia suhteita (tai satunnaista seksiä), jolloin parisuhteessa olisi melko epäreilua vaihtokauppaa molempien pidättäytyminen suhteen ulkopuolisesta seksistä (mikä naisille tuntuu olevan itsestäänselvä vaatimus).

Tällä foorumilla näyttää olevan sukupuoliasioiden asiantuntijoita (esim. Neonomide), ja muutenkin suhteellisen tasokasta keskustelua, joten toivottavasti löytyy käsitystäni korjaavaa/vahvistavaa tietoa.

  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (112)

slam
Seuraa 
Viestejä2129

Villimies ja kituva nainen ruokkivat hyvinpitkälti toisiaan, kun ovat yhdessä. Voisin noin sanoa rakkaudellisesta kamppailusta, jossa molemmat eräällä tavalla riittävät toisilleen. Se kestää hetken tai sitten kauemmin, ja varmasti "pitkitettyyn" suhteeseen liittyy paljon erilaisia kausia, joilloin suhdetta on eräällä tavalla hoidettava. (keväällä on kiihkeämpää ja löytyy tympääntymistä. ja mielikuvalla sama pimpsa pärjää varmasti hyvinpitkälle, siihen ovat muokkautuneet)

Mielikuvien avulla itsensä "rakentaminen" ei ole sitä, että ihminen todella koostuu niistä normaaleja väyliä myöten. Mitä suurempi on kapasiteetti sen suurempi on myös huijaamismahdollisuus, jos emme ole valppaita tutkimaan järjestelmää sisältäpäin. Hyvin yksinkertaisten totuuksien kautta päästään näkemään ajatusrakennelmia siitä, että ihminen toimii parittelukumppanin kanssa ja sen jälkeen hänelle saattaa tulla hylkimisreaktio, joka useimmiten halutaan peittää ja pyhittää erilaisilla muilla mekanismeilla (tehdä "uskotoa" tai kaunista maailmaa, mikä on synnynnäinen hieno pointti, mutta onko se aina paikallaan).

Emättimen kanssa työskennellessämme, koemme tarpeen painaa sisään ja se on sen hetkinen suuri visio, jota ei useampien aivoissa ole riitauttamassa kovinkaan montaa toista ideaa. "Riitasointujen" määrä paljastaa todellista olemisen potaskaa

Kiintyminen on kaunis tila, joka ilmenee koetun hienon tilanteen kaipauksena, mikä estää "painamisen" eli seksuaalisen toimituksen, niin kauan kun sellainen käsitys on olemassa. On varmasti mahdollista olla vapaa tuollaisesta heikkoudesta ja tyydyttää mielihalujaan useamman kanssa saaden itselleen enemmän moninaista kokemusta erilaisesta tavasta ja ihmisolennosta sekä kemiallisen yhteen hitsautumisen muodossa.

houkuttimena toimivat vieraat naiset, joiden rinnat polttavat pippeliä kuin kuumat vesakon nuoret rinnat xD. Syntyy valinta ja persoonallisuuden rakenteen mukaiset asemoitumat toimivat ratkaisevassa osassa, kun idea ratkaistaan luontaisella tasolla. Seksi, riippumattomuus. toisen ihmisen pysyminen etäisempänä, sinun ollessasi vahva tyydyttäjä ja ns. jopa yksin asuja. voimakas ihminen ja voit silti antaa maailmalle rauhan, mutta luultavasti kaipaavuus tulee olemaan eräänlainen sidonnan väline, jossa ihminen on hetken yrittämässä "itselleen" lasta saman ihmisen kanssa ja myöhemmässä vaiheessa kiinnostus saattaa lopahtaa tai se saattaa keskeytyä hetkeksi, jolloin pitkä-aikaiseen älykkyyteen kykenemätön ainakin nuori ihminen saattaa suunnata munansa toisaalle, kun tietty kiinnostuksen vaihe ohittuu ja aivolliseen kiinnostukseen intoutunut vanhempi mies useimmiten saattaa pysyä ja tyydyttyä tiettyyn rooliin, vaikka aitojen takana toki olisikin vihreet vetreet teinit huutamassa: nai minua kunnolla.

Hyvin polkee.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
zombi
Tällä foorumilla näyttää olevan sukupuoliasioiden asiantuntijoita (esim. Neonomide), ja muutenkin suhteellisen tasokasta keskustelua, joten toivottavasti löytyy käsitystäni korjaavaa/vahvistavaa tietoa.

Kiitos.

Lyhyt versio evoluutiopsykologian runkoteorioista:

Miehellä on karkeasti ottaen kaksi evoluutiostrategiaa, ensinnäkin "sinne tänne roiskiminen" ja toiseksi panostaminen yhteen tenavaan ja naaraaseen. Kolmantena voisi oikeastaan mainita kaiken tältä väliltä.

Mutta tämän varmaan tiesittekin.

Miesten vaatimus naisten monogaamisuudesta on itse asiassa paljon voimakkaampi kuin toisinpäin. Irtosuhteiden sallimisen voimakkuuteen myös vaikuttaa toisaalta niiden sallimiseen liittyvät asenteet (jotka eivät olekaan niin dimorfisia kuin oletetaan) ja sitten se käytäntö, mihin taas vaikuttavat erilaiset kulttuuriset oletukset mm. kiinnijäämisen seurauksista, mitkä ovat usein radikaalisti erilaiset eri sukupuolilla.

Enpä oikeastan edes puhuisi 'strategioista', vaan pikemmin identiteetti- ja tilannekohtaisista preferensseistä, koska se selittää asioita aljon syvemmin ja turpeammin.

Menen nyt uneksimaan paviaanimaisesti turpeista takapuolista, God Natt!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
zombi
miehellä on selvästi naista voimakkaampi tarve pitkäaikaisen parisuhteen ohella harrastaa pienempimuotoisia suhteita (tai satunnaista seksiä), jolloin parisuhteessa olisi melko epäreilua vaihtokauppaa molempien pidättäytyminen suhteen ulkopuolisesta seksistä (mikä naisille tuntuu olevan itsestäänselvä vaatimus).

riippuu miehestä ja naisesta..

mutta itse ihmettelen koko asetelmaa..
(neon varmaan erottaa vaikka yhteen kasvaneet
paritkin jonkun tutkimuksella... )

mikä helvetti ajaa duunailee johonkin leikkisuhteeseen...
ja paneskelemaan jonkun vosun kanssa sillon tällön..
miksi se seksi täytyy hommailla ilman muijaa...
"omana juttuna"
jos on yhdessä niin sitten ollaan yhessä..
ja duunaillaan juttujakin yhessä..

puoliso pitää vaan löytää sellainen
jonka kanssa voi jakaa kaiken..
ja vielä tuntea olon hyväksi hänen seurassaan..
siihen päälle vielä rakkaus...
niin voi nauraa pettämisille...

jos on kestämätön tilanne...
niin silloin voi suhteessa avata suun..
naisen pitää tajuta pallit..
ja se että ne toimii ilman romantiikkaakin..

jos ei nainen halua edes helpottaa
miehen oloa niin nainen on urpo mielestäni..
ei siihen kauaa mene...
ja glide on keksitty jos ei haluu suihin ottaa..

kyllä sitä muutakin tehdään vastoin hirveetä
intoa..

"ei mua huvita tänään"
"mä oon niin väsynyt"
mitäh hä..
mutta kaupassa voi käydä..
ja vaikka pestä lattian ku "on pakko..."

kun ajttelee kaunko orgasmin tuottaminen
normi teemulle ja liisalle
vie aikaa on aika naurettavaa että
on edes sanontoja "ei huvita tänään"
ymmärrän yskän jos puhutaan sessioista
tunneista vuorokausiin...

edit: niin itselleni niin päivän selvä asia
kuin kimppaseksi jäi sanomatta ihan
yleisenä vaihtoehtona pettämiselle..

ps: neo.. naista lukee yhtä helposti kuin miestä...

Vierailija
Neonomide
Miesten vaatimus naisten monogaamisuudesta on itse asiassa paljon voimakkaampi kuin toisinpäin.

Olisiko tässäkin se evoluutiospykolookinen syy, että mies haluaa paitsi roiskia sinne tänne, myös varmistua siitä että lapset ovat hänen. Siksi miehelle ideaalitilanne olisi kuten Saudi-Arabiassa: haaremi halukkaita mutta miehelle ehdottomasti uskollisia (jos ei muuten niin vangittuna) naisia.

Koska nainen ei voi roiskia ympäriinsä, naiselle ideaalitilanne taas olisi yksi geneettisesti ylivertainen sankariuros joka on ehdottoman uskollinen ja uhraa itsensä naisen ja jälkikasvun eteen. Hätätilanteessa, jos ikiomaa sankariurosta ei saa itselleen, voi sankariurokselta ainakin pyytää 'palveluksen', ja sen jälkeen etsiä kiltin geneettisesti alivertaisen uroksen huolehtimaan itsestä ja jälkikasvusta.

Ehkäpä sukusolujen kanssa tiede-vehtaamalla saataisiin tasa-arvoistettua tilanne tekemällä naisillekin mahdolliseksi roiskia ympäriinsä? Rupeaisivatko silloin nörtitkin saamaan piparia? Tuskinpa, sillä ehkäisyn piti jo periaatteessa tasa-arvoistaa tilanne, mutta sekään ei poistanut tätä geeneihimme koodattua ajattelua.

Vierailija
Fiisas
Mutta kuinka he suhtautuvat jos nainen pettää?

Populaarihumoristinen näkemys: Jos mies pettää, hän on sika. Jos nainen pettää, mies on vässykkä joka ansaitsikin tulla petetyksi.

Pikkulinnut ovat laulaneet että naiset pettävät lähes yhtä usein kuin miehet. He vain jäävät siitä huomattavasti harvemmin kiinni.

Fiisas
Voiko keneltäkään vaatia pidättäytymistä ulkopuolisista suhteista.

aina voi vaatia...
mutta mihin se raja sitten pitäisi vetää...
kahlehtii puolison patteriin..

Fiisas
Mielestäni siihen että panostaa suhteeseen enemmän kuin vaatii saa ehkä paremmin tuloksia aikaan.

suhteeseen panostaminen tuntuu työltä
ja tekemiseltä..
eihän rakkautta lapsiinkaan tarvitse
työstää kerran kuussa...

Fiisas
Toiset miehet ovat luonnostaan moraalisesti sen verran vahvempia että ovat uskollisempia kuin toiset.tai sitten väärässä suhteessä
tai etsii parempaa suhdetta ja pitää
yllä suhdetta vain turvallisuuden tunteen vuoksi...
ikäänkuin varalla.. jos ei saakkaa oieeta rinssiä tai rinsessaa...

Fiisas
Minua ei ole parisuhteessa koskaan petetty, enkä itse ole pettänyt. Ja tavallaan se on ollut itsestään selvyys josta ei ole puhuttu. Ehkä jos olisi vaadittu, asia olisi ahdistanut..itsestään selvyys.. hmm..
kumppanisi kirjottaa juuri toisaalla
"meidän suhde on sellainen että voimme paneskella
ketä haluaamme kuhan emme hölise niistä"

Petolliset miehet ehkä ovat enemmän narsisteja kuin uskolliset ja valehtelu ja salamminenkin onnistuu helposti.riippuu kohteesta kenelle salataan
ja valehdellaan...
itse näen kusetukset loukkauksena koska
siinä ihminen nostaa itsenäsä toisen yläpuolelle..
"minä olen fiksumpi tota tampioo..
ei se tajuu mitään"
ja tekee elämästästäni epäaitoa...
voi miettiä mikä sitten on suhteessa totta..

kun on vain yksi elämä..

niin toisen ajan tuhlaaminen
on törkein loukkaus
mitä voi kuvitella...
kun valehtelee ja elää toista todellisuutta
kuin puolisonsa niin on todellinen kuspää..

Fiisas
kuinka he suhtautuvat jos nainen pettää?

ihmisestähän tuo riipunnee...
mutta veikkaan miesten kokevan kovempana
kolhasuna kun tulevat petetyksi..
ainakin vierestä seuranneena on miehen itsetunto kovilla
jos joku höylää hänen vaimoaan..
salaa...

minulle on tullut urpo nauramaan
"oon pannu sun muijaa... ha ha haa... panin sitä huolella.."
vastasin sille
"et muuten oo ainoo ketä sitä on pannu...
eli mitä sitten ?"

mitä vittua...

Siis joku tähänkin kirjoitti, että se on moraalista kiinni pettääkö vai ei ja, että automaattisesti "parempi" moraali estää pettämisen, ei saatana.

Asialla ei ole mitään tekemistä moraalin kanssa. Jos ihminen ei kykene yksiavioisuuteen tai halua yksiavioisuutta (onko joka paikkaan pakko tunkea sivistyssanoja joiden hyöty keskusteluun on nolla?), niin ei se ole moraalista kiinni. Tarkalleen ottaen niillä, jotka noudattavat ulkopuolelta asetettuja sääntöjä omaavat heikomman moraalin, koska he vain tekevät niinkuin katsotaan hyväksi kyseenalaistamatta asiaa.

Harva meistä on yksiavioinen, joten miksi siis pitää yllä sellaista säälittävää romantisoitua mielikuvaa parisuhteesta. Ehkäpä aito ja hyvä parisuhde on sellainen, jossa kumpikaan ei omsita toista ja molemmat saavat touhuta parisuhteen ulkopuolella miten haluavat, kunhan palaavat takaisin.

Ei se minun mielipiteeni ole minkään arvoinen, jota sitä on turha tuoda esille, mutta vituttaa kun ihmiset päättävät kohtuu ylimielisesti siitä, mikä on oikein ja mikä väärin, vaikka vain kotikasvatus (kristillinen sellainen) on heille ne asiat opettanut.

Apinat ovat meitä lähimpänä (itsekin olemme vain yksi lajeista), joten mietitäänpä miten ne muodostavat parisuhteita - esimerkiksi jotkin apinat harrastavat seksiä miten sattuu stressaantuneina, koska se auttaa stressiin - kannatetaan!

Kyllä se on ihan miehestä kiinni. Ei se ole mies eikä mikään joka ei perheestään huolehdi eli ei sitoudu huolehtimaan myös jälkikasvusta.

Itse kyllä kannatan sitoutumista olen ateisti ja mies siis tämä on henk. koht. mielipiteeni.

Muistan kuinka pienenä ihmettelin missä on parin kaverin isä ja myös toisinpäin missä on äiti. Pidin itsestään selvyytenä että molemmat vanhemmat on saman katon alla.

Lieneekö tässäkin vähän periytyvyyttä eli mitä arvoja kotona on opittu yms.

Luonnossa asia lienee vähän toisenlainen ei liene luonnollista olla yh äiti eikös ihminen kuitenkin ole laumaeläin yhteiskunnassa asia on paljon helpottunut kun on kuitenkin ''näkymättömiä'' tukiverkostoja sossut yms.

omituista huomata että puhutaan
"suhteen ulkopuolella"
ihan kuin ei olisi mahdollisuutta tehdä toisen
mielitekoja yhdessä...

me teemme vaimon kanssa kaiken yhessä...

eikä edes haluta "omia" juttuja...
on vain meidän jutut..

se mahdollisuus usein unohdetaan..

slam
Seuraa 
Viestejä2129

- Mangopuiden hedelmät osuivat kiveksiini ja palstalla numero seitsemän herjattiin kirjallisia lahjojani. Siirsin edessäni tanssivan neidon syrjään, kun minua herjannut mies saapui sanomaan asiansa suoraan.

- En minä jaksa kuunnella tuollaista poikaa. Et voisi lopettaa tuota sonnanjauhamista, hän sanoi kitisevällä äänellä. - Sää luulet niin olevasi jotain, että minua hämää.
- Mikä sinua nyt oikein riipoo? Olenko minä sinulle joku voittosankari. Odotas kysyn nuorelta kiimapyllyltä. Olenko sankari.
- Kysy vain tiedän vastauksen, ynseä peppuinen nuori akateeminen mies vältteli ronskia katsettani.

Hyvin polkee.

Fiisas

Eiköhän pettäminen ole epäluottamusta. Jos joku ilmoittaa harrastavansa irtosuhteita parisuhteessa, niin on sen joka suhteeseen sitoutuu omavalinta alkaako/jatkaako suhdetta. Eli ei uskollisuutta voi toiselta vaatia. Mutta jos oman parisuhteen haluaa nojautuvan uskollisuuteen, niin partnerin on silloin myös ajateltava samoin.

Ongelma tuleekin siinä, että useimmat naiset haluavat "uskollisuuteen nojautuvan" parisuhteen, koska eivät itse koe tarvitsevansa suhteen ulkopuolista seksiä (ja koska kulttuurissamme sitä pidetään normina), kun taas mies luonnostaan (käsittääkseni, ja yksilöiden välillä varmasti on eroja, mutta selvästi naista useammin) kokee tarvetta harrastaa seksiä muidenkin kanssa. Voikin siis olla miehelle vaikeaa löytää kumppania, joka hyväksyisi hänet sellaisena kuin hän on, jolloin vaihtoehdoiksi jäävät yksin eläminen, alistuminen ja yritys muuttaa itseään sekä alistuminen ja pettäminen. Viimeisessä toki kiinni jäätäessä nainen saattaa jollain tavalla hyväksyä asian, mutta suhdetta se varmasti rasittaa. Yleisesti ottaen tällaisesta naisen vaatimuksesta kärsivät varmaankin molemmat osapuolet, jos nainen siis ei edes suostu neuvottelemaan asiasta.

Yhtenä vaihtoehtona toki omenan mainitsema ryhmäseksi, jos se molemmille sopii.

Nainen kai yleensä ajautuu pettämiseen vain jos pitää miestään jollain tavalla luuserina?

slam
Seuraa 
Viestejä2129

(mies-ihmisen erilaisuudesta pieni pointti vielä)

Saunaseksi ja kaljapullo

- Aina sama virsi ja lyhyydessäänkin kaunis, hän rakasteli lumessa lemmettyään saunan jälkeen. Miehellä oli kyrmyiset kasvonpiirteet. Kasvu ei ollut pysähtynyt normaaliin mittaan, vaan pää kolisteli oven karmeja. Joulusauna höyrysi kiivaasti, kun velipoika löi julmasti löylyä. Savusaunan kiuas oli jäädä toiseksi siinä kamppailussa. Ikkuna huurtui sopivasti ja hän ei halunnut nähdä veljeään työntymässä rakkaaseensa.

- Älä niin lujasti, kuului ulkoa saunan eteiseen. Veli oli jo tullut pois löylyistä ja odotteli kylpytakki päällä, että voisi mennä pihan poikki takaisin pirttiin. Kaljapullo heilui hänen kuivilla huulillaan.
- Voisitteko jo lopettaa, veli pyysi ja nousi ovelle. Nuori pari kolisteli vastaan ja molemmat olivat rentoutuneen näköisiä.

- Mikä sinua esti katselemasta meitä? , veli naureskeli ronskisti humalassa tyttöystävänsä rinnoilla. Alkoholiprosentit kimpoilivat korkeuksissaan ja miehen ilme oli kuvaamisen arvoinen. Olihan veli asunut pitkään erakkona maalla ja nyt löytänyt kumppaninsa, mutta kait tuollainen rehevöitynyt käytös oli peräisin vain hullusta geeniperimästä.
- Olkaa vain rauhassa hetki saunassa. Laitan ruoan valmiiksi pirtillä.

Hyvin polkee.

Kyllä ne on seksivietit naisellakin, ja nimenomaan nainen yleensä "kyllästyy" samaan kumppaniin nopeammin. Tällä tarkoitetaan siis spontaania kiihottumista. Jos haluaisi nimenomaan säilyttää seksin helppona, tulisi naisen vaihtaa kumppania noin vuoden välein.

Kaikki uudet tutkimukset myös tukevat sitä, että naiset pettävät melkolailla yhtä paljon kuin miehet. Hieman vähemmän silti, mutta luulen, ettei kysymys ole halun puutteesta, vaan ehkä pikemminkin siitä, että tytöt opetetaan "kilteiksi" (tai valehtelusta).

Tuo evoluutiopsykologian "miehen täytyy levittää siementä" argumentti on kyllä niin tolkuttoman usein käytetty vastenmielisten häntäheikkien tekosyynä tehdä mitä haluaa. Monet ihmiset toitottavat tuota teoriaa suureen ääneen, usein tietämättä yhtään mitään kyseisestä, tai muistakaan tiedealoista. Vähän samanlaista kuin raamatuntulkinta, otetaan ne osat, jotka itseä miellyttää, eikä edes vaivauduta lukemaan niitä muita kappaleita.

Itse olen pettänyt yhdessä aiemmassa parisuhteessani, ja mieli on tehnyt pettää myöhemmissäkin. Oma pettäminenhän on helppoa oikeuttaa, "kyllä minä silti rakastan", mutta ajatus toisen pettämisestä kuitenkin kirpaisee. Tästä on nykyisen kumppanin kanssa keskusteltukin. Näinpä yhteisestä kunnioituksesta: "meillä ei petetä". Tiedän näitä "vapaita suhteita" myös, eihän siinä mitään jos se toimii. En minä ole mikään tuomitsemaan toisten seksuaalisuutta ja seksuaalista käyttäytymistä.

Kuitenkin suurin osa ihmisistä, jotka ovat joskus pettäneet, katuvat sitä kovasti, sättivät itseään että "olinpas kamala, typerä mulkku". Ja tätä mieltä he ovat vielä vuosien jälkeen, on se pettämisen kohteena ollut puoliso vielä se oma puoliso tai ei. Ja tämä omatunto ei tule mistään Jumalanpelosta tai kristittyjen normeista, vaan siitä, että on loukannut toista ihmistä, vieläpä sellaista joka on (ollut) itselle hyvin rakas. Toki jotkut ihmiset tukahduttavat seksuaalisuuttaan uskonnon takia, mutta en kyllä viitsisi väittää, että Suomessa tällä on suurta merkitystä.

Parisuhde perustuu pitkälti siihen kunnioitukseen ja kiintymykseen, seksi on vaan bonusta. Jos se perustuu ensisijaisesti seksiin, yleensä ero on tulossa melko pian. En pysty uskomaan, että nimenomaan naiset vaatisivat miehiltään yksiavioisuutta. Jos olet törmännyt tällaiseen ilmiöön, uskon, että kyseessä on vaan näiden miesten kaksinaismoralismi, nalkutetaan akan vaatimuksista, vaikka itse ollaan periaatteessa samaa mieltä. On helkkarin helppoa alkaa "vapaaseen suhteeseen", jos tietää, että kumppani on semmoinen laiskemmanpuoleinen, joka ei paljon kulje ulkona ihmisiä iskemässä, tai yleensäkin nirso seksikumppaneiden suhteen (näinhän naiset yleensä nirsompia ovat kuin miehet). Siinä annetaan vapaus omalle seksille ja saadaan semmoinen 90% varmuus, että kumppani kuitenkin pysyy uskollisena. Sitten, kun joku päivä kumppani sattuukin löytämään oman seksilelun, saattaa tämä itsetyytyväinen sankari yhtäkkiä ärähtääkin, ja suhteen "pelisääntöjä" tulisikin katsoa uudelleen.

Ehdoton suurin osa ihmisistä edelleen vaatii, että hänen puolisonsa olisi uskollinen, niinpä hänen itsensäkin täytyy olla, jos meinaa, että eletään hyvässä ja tasa-arvoisessa suhteessa. Ei tässä minusta sen kummemmasta ole kyse. Seksivietti on voimakas, mutta kenenkään ei ole pakko ketään panna. Jos irtoseksi on kovin tärkeää, kannattaa joko pysyä sinkkuna, tai etsiä se toinen vähemmistön edustaja, joka on seksistä samaa mieltä.

Jos jatkuvasti tekee mieli pettää puolisoaan, niin silloin kannattaisi alkaa ehkä ruotimaan sitä parisuhdettaan. Jokaiselle tulee niitä houkutuksia vastaan silloin tällöin, mutta jatkuva "haluan panna jotakin"-tunne ei ole mielestäni ihan normaalia. Joko parisuhteessa on vikaa, omassa nupissa on vikaa tai sitten tämä ihminen ei kykene elämään yksiavioisessa parisuhteessa (en ala arvuuttelemaan, tekeekö tämä henkilöstä "pipipään", vai onko hänen elämänkatsomuksensa tai ehkäpä jopa fysiikkansa vain erilainen).

zombi
Ongelma tuleekin siinä, että useimmat naiset haluavat "uskollisuuteen nojautuvan" parisuhteen, koska eivät itse koe tarvitsevansa suhteen ulkopuolista seksiä (ja koska kulttuurissamme sitä pidetään normina), kun taas mies luonnostaan (käsittääkseni, ja yksilöiden välillä varmasti on eroja, mutta selvästi naista useammin) kokee tarvetta harrastaa seksiä muidenkin kanssa.

Mutta eihän tämä pidä paikkaansa, jos kerran on tilastollinen tosiasia että naiset pettävät lähes yhtä usein kuin miehet. Nainen kyllä haluaa pysyvän parisuhteen, koska se edesauttaa jälkeläisten pärjäämistä, mutta silti käydään hakemassa parempia geenejä ns. alfauroksilta kun sellainen mahdollisuus osuu kohdalle.

Sen sijaan miehille tyypillinen satunnainen roiskiminen ei tietenkään ole kannattavaa naisille, vaan salarakas on valittava huolellisesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat