Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=117:1ovfzu3k]OLIKO JEESUS HOMO?[/size:1ovfzu3k] - Peter Tatchell kyseenalaistaa Jeesuksen Kristuksen seksuaalisuuden

"Oliko Jeesus homo? Me emme tiedä. Mutta se on mahdollisuus jota ei voida sulkea pois. Eräs versio Markuksen evankeliumista - joka on yhä akateemisen väittelyn aiheena - viittaa Jeesuksella olleen homoseksuaalisen suhteen nuorukaisen kanssa, jonka hän herätti kuolleista.

Columbian yliopiston raamattuoppineen, Morton Smithin mukaan hänen Jerusalemin läheltä Mar Saban luostarista 1958 löytämänsä käsikirjoituksen palanen osoitti, että Markuksen kymmenennen luvun (jakeiden 34 ja 35 välissä Raamatun standardiversiossa) täysi teksti pitää sisällään kohdan:

"Ja nuorukainen, katsoen ylös häneen (Jeesukseen), rakasti häntä ja pyysi että hän saisi pysyä hänen kanssaan. Ja lähdettyään haudasta he menivät nuorukaisen taloon, sillä hän oli rikas. Ja kuuden päivän jälkeen Jeesus opetti häntä, ja illalla nuorukainen tuli hänen luokseen liinavaate alastoman vartalonsa yllä. Ja hän viipyi hänen luonaan sinä yönä, sillä Jeesus opetti hänelle Jumalan valtakunnan mysteerin."

Toiset raamattuoppineet kiistävät kiihkeästi tämän käsikirjoituksen totuudenmukaisuuden. Tämä ei tule yllätyksenä. Homo-Jeesuksen ilmestys kaivaisi perustukset oikeaoppisen kristinuskon joidenkin perustavimpien oppien alta, mukaanlukien sen valloillaan olevan homofobian.

Mutta vaikka teksti olisi aito, tarjoaako tämä epäselvä kohta todisteen Jeesuksen homoseksuaalisuudesta? Vaikea sanoa. Kristuksen ja nuorukaisen välisen suhteen tarkkaa luonnetta ei tulkita. Seksuaaliseen yhteyteen vihjataan, mutta ei selvästi lausuta.

Morton Smithin dokumentti on itseasiassa epäolennainen Kristuksen seksuaalisen suuntautumisen ratkaisemattomalle aiheelle. Mitä voimme sanoa varmuudella on, että vahvistettu, hyväksytty raamatullinen kertomus ei anna meille lainkaan tietoa Jeesuksen seksuaalisuudesta.

Varman tiedon puuttuminen ei tietenkään merkitse, että voimme pitää itsestäänselvänä että Jeesus oli heteroseksuaali. Kaukana siitä! Tiedon puute hänen eroottisista taipumuksistaan herättää kysymyksiä enenmmän kuin mihin se vastaa.

Totuus on ettemme yksinkertaisesti tiedä, oliko Jeesus hetero, homo, biseksuaali tai selibaatissa. Kirkon lausumattomalle asetukselle, että hän oli joko heteroseksuaali tai tyhjä lihan himoista, ei totisesti ole todistetta. Koska mikään Raamatussa ei osoita Kristuksella olleen eroottisia tunteita naisia kohtaan, tai suhteita naissukupuolen kanssa, mahdollisuutta että hän oli homo, ei voida jättää huomiotta.

Kaikkien todisteiden puuttuessa että Jeesus oli heteroseksuaali, kirkon teologian homofobian perustus on aina vain horjuvampi ja mahdoton puolustaa. Kuinka järjestäytynyt uskonto uskaltaa syyttää homoseksuaalisuutta kun sen uskon perustaja oli itse salaperäisen, tuntemattoman seksuaalisuuden mies, joka olisi voinut olla, niin pitkälle kuin tiedämme, homoseksuaali?

Raamattu kertoo meille että Jeesus syntyi ihmiseksi ja sen tähden hänellä oletettavasti oli miehisiä seksuaalisia tunteita. Olisi ollut enemmän tai vähemmän mahdotonta, biologisesti, ettei hänellä olisi ollut eroottisen kiihottumisen elementtiä - vaikka sitten vain normaalina miehisenä reaktiona herätä erektiossa."

[size=75:1ovfzu3k]Asiallisen vastineen pohjalta editoitu.[/size:1ovfzu3k]

Sivut

Kommentit (25)

Toope
Seuraa 
Viestejä25061
Liittynyt23.7.2006
henkiset
Mitä voimme sanoa varmuudella on, että vahvistettu, hyväksytty raamatullinen kertomus ei anna meille lainkaan tietoa Jeesuksen seksuaalisuudesta.

Varman tiedon puuttuminen ei tietenkään merkitse, että voimme pitää itsestäänselvänä että Jeesus oli heteroseksuaali. Kaukana siitä! Tiedon puute hänen eroottisista taipumuksistaan herättää kysymyksiä enenmmän kuin mihin se vastaa.

Koska mikään Raamatussa ei osoita Kristuksella olleen eroottisia tunteita naisia kohtaan, tai suhteita naissukupuolen kanssa, mahdollisuutta että hän oli homo, ei voida jättää huomiotta.

Jos kerran mitään varmaa tietoa Jeesuksen seksuaalisuudesta ei ole, ei mikään viittaa Jeesuksen homoseksuaalisuuteen. Jos hänellä ei ole osoitettu olevan seksuaalisia tunteita naisia kohtaan, se ei millään tavalla todista näitä tunteita olevan miehiä kohtaan. Jos todisteiden puuttumista pidetään todisteena, voimme yhtä lailla epäillä Jeesuksen olleen vaikka kaksineuvoinen. Olisiko kannattanut jättää avaamatta tämäkin ketju?:roll:

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Kunhan nyt ensin todistaisitte että koko kaveri oli edes olemassa, niin voidaan spekuloida hänen seksuaalimieltymyksistään. En usko että oli, mitään omia kirjoituksia tai vastaavia häneltä ei ole jäänyt. Kuitenkin monet muut aikailaiset ovat todistetusti olleet olemassa, kuten monet Rooman valtakunnan keisarit, Julius Caesar ja Nero esimerkiksi. Jeesuksesta ei ole mitään kunnon todisteta, vain muiden kirjoituksia. Yhtä hyvin Klonkku on ollut olemassa, Hänestä kerrotaan eräästä kirjassa, elokuvissa ja sarjakuvassa ja vaikka missä. Kyseinen kirja on muuten sivumennen sanoen paljon parempi kuin tämä mistä Jeesuksesta kerrotaan. Se ei ole tylsä naisia ja homoja vihaava sukuluettelo.

" -Chapter 5

5) Peter said to Mary, Sister we know that the Savior loved you more than the rest of woman.

-Chapter 9

1) When Mary had said this, she fell silent, since it was to this point that the Savior had spoken with her.

2) But Andrew answered and said to the brethren, Say what you wish to say about what she has said. I at least do not believe that the Savior said this. For certainly these teachings are strange ideas.

3) Peter answered and spoke concerning these same things.

4) He questioned them about the Savior: Did He really speak privately with a woman and not openly to us? Are we to turn about and all listen to her? Did He prefer her to us?

5) Then Mary wept and said to Peter, My brother Peter, what do you think? Do you think that I have thought this up myself in my heart, or that I am lying about the Savior?

6) Levi answered and said to Peter, Peter you have always been hot tempered.

7) Now I see you contending against the woman like the adversaries.

8.) But if the Savior made her worthy, who are you indeed to reject her? Surely the Savior knows her very well.

9) That is why He loved her more than us. Rather let us be ashamed and put on the perfect Man, and separate as He commanded us and preach the gospel, not laying down any other rule or other law beyond what the Savior said.

10) And when they heard this they began to go forth to proclaim and to preach."

Källa:
The Gospel According to Mary Magdalene
http://www.gnosis.org/library/marygosp.htm

henkiset
Saastaa....

Kuvasi ovat puhdasta rienausta kuten koko karaktäärisi.
Voisitko poistua takavasemmalle lässyttämään hinteistä.

Mielestäni tämmöiset ketjut ovat tärkeitä kahdesta syystä:

1) Ateistien jatkuva kiinnostus Jeesukseen ja kristinuskoon kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia.

2) Tämmöiset avaukset -nimen omaan juuri nyt- korostavat islamin ja kristinuskon kannattajien eroa. Viittaan siihen Sudanin nallekarhuun. Uusin uutinen oli että paikallinen väki vaatii lynkkausta, koska heidän omat lapsensa halusivat nimetä nallen Mohammediksi, ja opettaja salli sen.

Se kuva/käsitys mikä on Jeesuksesta jäänyt annettujen repliikkien muodossa antaisi ymmärtää että kysymys on epärelevantti. Ei pelkällä "homostelulla" tuommoiseksi julkkikseksi päästä. Taisi olla ennen-muinoin vähintään yhtä yleistä puuhastelua kuin nykyäänkin. Jos ihminen yhtään on apinasta periytynyt.

Minulla on vähän se tunne että taitaa olla ihan hetero. Jos nyt seksiasiat ylipäätänsä olivat päällimmäisenä aatoksissa.

Rasputin taisi tokaista (?) että synnistä pääsee eroon harjoittamalla sitä. Mikä nyt oli repliikiksi ihan naseva.

Mutta kun ei ole ollut paikalla niin kaikki yhtä spekulointia spekuloinnin perään. Jos olisi joku vastaava hahmo tässä ajassa niin luultavasti katsoisi raamattuun ja tokaisisi: "vieläkö te yritätte tulkita tätä" - samalla tavalla naureskellen kuin Dalai Lama (hilpeästi) - tai sitten tuhahtaisi - katse valmiina jo kohti "uusia seikkailuja".

Peter Tachell väittää... niin, hän englantilainen kiihkohomoaktivisti joka outtaa piilohomoja pakolla jotta homoliike saisi lisää mannekiineja...

Ja Markus 10:34-35 muka sisältäisi jakeen Jeesuksen homosuhteesta? Eipä sellaista Uuden testamentin tekstivarianttia ole löytynyt mutta ilmeisemmin viitataan gnostilaiseen evankeliumiin ja gnostilaiset olivat sekauskonto joka sekoitti kreikkalaista ajattelua kristinuskoon...

Hyvä muistaa että gnostilaiset tekstit syntyivät n. 100 vuotta evankeliumien jälkeen...

Ja Jeesuksen historiallisuuden epäilijälle: olet kävellyt peruskoulun läpi korvalappustereot korvilla ja pipo syvällä päässä...

Boysen
Mielestäni tämmöiset ketjut ovat tärkeitä kahdesta syystä:

1) Ateistien jatkuva kiinnostus Jeesukseen ja kristinuskoon kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia.

Aivan kuten jatkuva kiinnostus joulupukkiin kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia. Ja Turtleseihin. Ja He-Maniin.

Myös Aku Ankkaan on jatkuvaa kiinnostusta.

tuc
Boysen
Mielestäni tämmöiset ketjut ovat tärkeitä kahdesta syystä:

1) Ateistien jatkuva kiinnostus Jeesukseen ja kristinuskoon kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia.
Aivan kuten jatkuva kiinnostus joulupukkiin kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia. Ja Turtleseihin. Ja He-Maniin.

Myös Aku Ankkaan on jatkuvaa kiinnostusta.

Enpä ole nähnyt täällä kaksintaistelua He-Manista.

Enkä satoja threadeja Turtleseista.

Enkä 1000:tta viestiä aiheesta "Näkeekö Aku rauhan mahdollisuutta Teppo Tulpun kanssa aitansa takaa?".

Eli jos saan hommattua tiede.fi-foorumille yhdenkin päästään vialla olevan Aku Ankka -fanin joka floodaa samanlaisia threadeja useita päivässä niin saan Aku Ankan nostettua yliluonnolliseen asemaan? DEAL!

Jos tämä palestiinalainen uskonnonperustaja Joshua oli todella olemassa, hän oli homo. Joshuan nimissä olevat puheet ovat tyypillistä homoliturgiaa.

Toope
Seuraa 
Viestejä25061
Liittynyt23.7.2006
Boysen
Mielestäni tämmöiset ketjut ovat tärkeitä kahdesta syystä:

1) Ateistien jatkuva kiinnostus Jeesukseen ja kristinuskoon kertoo siitä, että kyseessä on oikeasti yliluonnollinen asia.
Päättelykykysi on "henkisen" tasoa. Kiinnostus aiheeseen ei todista mitään, ei yhtään mitään, Jeesuksen todellisesta historiasta tai hänen jumalallisuudestaan. Itse en tiedä, mutta olen taipuvainen uskomaan siihen, että Jeesus on ollut olemassa. En silti usko hänen olleen yhtään yliluonnollisempi kyvyiltään tai syntyperältään kuin minäkään. Mutta hänen opetuksensa, tai mitä on hänen nimiinsä laitettu, ovat suurelta osin ihan järkevää tekstiä, eivät tosin mitenkään ainutlaatuista.

Boysen
2) Tämmöiset avaukset -nimen omaan juuri nyt- korostavat islamin ja kristinuskon kannattajien eroa. Viittaan siihen Sudanin nallekarhuun. Uusin uutinen oli että paikallinen väki vaatii lynkkausta, koska heidän omat lapsensa halusivat nimetä nallen Mohammediksi, ja opettaja salli sen.

Itse kommenteissani mielelläni korostaisin teidän kristittyjen "parempaa sivistystä" ja "järjellisempää näkemystä" verrattuna näihin riehuviin muslimijoukkoihin, mutta monesti teidän omat lausuntonne vievät aika tehokkaasti pohjan kristinuskoa puoltavilta kommenteilta. Vahinko sinänsä.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suomessa ei lasta saa kastaa Jeesukseksi, toisin kuin katolisissa maissa. Mutta Jeesus-nalle, siitä ei lakikirja sano mitään. Olisihan aikamoista nukuttaa lapsi Jeesus Kristuksen viereen.

tuc
Eli jos saan hommattua tiede.fi-foorumille yhdenkin päästään vialla olevan Aku Ankka -fanin joka floodaa samanlaisia threadeja useita päivässä niin saan Aku Ankan nostettua yliluonnolliseen asemaan? DEAL!

Miksi haluat nostaa Aku Ankan Jeesuksen rinnalle ?

Miksi ateistit ylipäätään osoittaa suurempaa kiinnostusta Jeesusta kohtaan kuin keskiverto uskovainen ?

Mikä on tämä voima ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat