Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1461936
Miten helvetissä tuokin monimurhaaja, vankikarkuri ja häiriintynyt pääsi vapaaksi?

Ulkomailla elinkautinen on elinkautinen, ja vaarallinen, aseiden kanssa riehunut monesti karannut henkilö on vihonviimeinen ehdonalaiseen.
Ei hyvänen aika, miksi näin?

Sivut

Kommentit (77)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31103
Liittynyt16.3.2005

Voisin lyödä vetoa, että ennen kuin kaksi vuotta kuluu, tuo on taas taposta lusimassa. Toivottavasti tappaa jonkun kaltaisensa, jos tappaa, mutta luulen kyllä että joku "naisystävä" pääsee toteuttamaan "ihanan särmikkään" miehensä erikoisia mielihaluja.

Miksi päästetään ehdonalaiseen vaikka on lukuisia kertoja yrittänyt paeta? No on 20 vuotta jo aika pitkä aika olla lusimassa. Mutta tuo karkailu on tuonut liikaa vaihtelua niihin puuduttaviin rutiineihin.

Suuri uutinen tuo oli Ruotsissakin.
Åmselemördaren Juha benådas
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1382603.ab
Kun hän on istunut 19 vuotta vankilassa nyt ja monet kerrat karannutkin, niin ollaanko annettu hänelle mitään psykoloogista hoitoa/terapiaa? Noin kauan vankilassa ollut ei takuulla osaa olla vapaudessa kunnolla. Kai hän on saanut psyykkeensä lisää vaurioita jo sen pitkän vankila olonsa takia.

Elinkautinen pitäisi olla elinkautinen. Suomessa on kuitenkin vankilassa olo paljon vaikeampaa mitä täällä meillä.

Siinä olet kyllä oikeessa että Suomen oikeuslaitos on perseestä ja rangaistukset samoin. Taposta saa saman kuin jos rikkaalta varastaa, pölli tonni ja tulee linnaa, pölli sata milliä niin "kohtuullistetaan" korvaus milliin ja kutsutaan linnanjuhliin.
Toki oli aika päästää tuokin jo ulos, siis jos pääsee, kun sekään ei vielä varmaa... Hölmöili nuorena oikein olantakaa mutta on se jo lusinut suhteettoman kauan. Moni on päässyt paljon vähemmällä vaikka teot vielä julmempia. Tämä yksikin V....nen sieppasi, raiskasi ja tappoi kaksi alle 10v. poikaa Tanskassa ja vähemmällä pääsi kun pappi terapiaa antoi... Mieluummin noista potentiaalisista rikoksenuusijoista Valjakkala ulos, onhan sillä ainakin teoreettinen mahdollisuus sopeutua yhteiskuntaan. Ja jos käy perinteisesti suomalaisittain, eli viinaa, ryyppyporukka, mora ja raato, se kai kuuluu kulttuuriin.
Nämä raiskarit, pedofiilit ja muut sadistit EIVÄT PARANE! Onneksi vissiin tämä Turun lahja maailmalle häipyi heti maasta, mutta taas jossain viattomat lapset ovat vaarassa.
Mieluummin kohtaan monimurhaajan kuin pedofiilin, sillä murhamieskin on ihminen, rikollisilla kuitenkin todella tiukat säännöt mikä hyväksyttyä ja mikä ei. Ja sisäiset rangaistukset jaetaan soramontulla ja uusintakäsittelyä ei saa ilman hyviä perusteita...

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ihan oikein että vapautetaan, niin ei kuluta enään verorahoja. sosiaaliturva on paljon vähemmän rahaa. Kuin vangin ylläpitäiskustannukset. Voihan tämä mennä ruotsiin, niin ei ole välttämättä suomessa.

Eli kannatan 100 prosenttisesti Juha valjakkalan vapautumista, onhan kysymyksessä ihminen. Eiköhän ole tarpeeksi kärsinyt jo tuomioita. Toivottavasti ei tee mitään laitonta enään. Onnea ja menestystä vain Juhalle.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

En tuomitse ihmisiä, olen sitä mieltä että jokaisessa myös on vikaa( vastuuta) jos joutuu väkivallan uhriksi. Itse en ole koskaan kokenut väkivaltaa, koska osaa välttää väkivaltaisia ihmisiä. Tunnistan jo kaukaa väkivaltaiset ihmiset.

Vaikka ihmisen vika ei välttämättä löydy itsestä, niin vastuun jokainen joutuu itsestään kantamaan.

Suomen rangaistukset on riittävän hyvät, ei liika eikä liian vähän.

Tyyppi on alle kolmen kuukauden sisällä taas, elleivät lobotomiaa ole sille tehneet. Sen herkkyys ratkaista "ongelmiaan" on senverran holtitonta. Laitostuminen asiaa ei paranna.

Mmm.. kyllä minäkin alkuun ajattelin että on tuo miltei 20 vuotta jo kunnon aika istuakin, mutta jätkähän on karkaillut vankilasta puolitusinaa kertaa, viimeksi viime vuonna ! Ja nyt sitten uskotaan, että herra katuu, sopeutuu yhteiskuntaan ja alkaa noudattamaan lakipykäliä? Enpä oikein usko. Ei herätä kuitenkaan niin paljon vihaa kuin ne raiskarit ja pedofiilit, sen myönnän, vaikka "vaan murhaaja" on kai hieman hassu käsite.

Suomen yhteiskunta pärjää joten kuten ilman Valjakkalaakin, mutta hänellä voisi olla paljonkin annettavaa ulkomailla, esim Afrikassa.

On Euroopassakin paljon hyväpalkkaisia hommia, joihin on vaikeaa saada ketään. Esim öljynporauslautat (2 viikkoa töitä, 2 viikkoa lomaa).

Afrikassa voisi opettaa autolla ajamista tai peruslaskutoimituksia lapsille.

Uskon edelleen tähän Senegal-malliin (kunnes toisin todistetaan)

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=606367

CE-hyväksytty
Ei se linnasta murhanhimoisuuttaan karannut. Halusi vain vähän vaihtelua, eika ajatellutkaan olla jäämättä kiinni.

No tarviiko sitä joku tappaa että linnasta karkaaminen olisi rikos ja kuuluisi tuomiota pidentää? Kyllä mullakin tekis mieli käydä vaikka ulkomailla mutta eiköhän jotakin rapsahda jos pummilla lähden laivaan tai lentokoneeseen "elämystelemään".

En nyt yleensä jaksa ihmisten "pikkurikkeistä" välittää mutta jos nyt kuitenkin murhista tuomittu ihminen jatkuvasti juoksentelee linnasta ulos ja viimeisimmän karkaamisen jälkeen vuoden sisään päästetään sitten palkintona vapaalle jalalle, niin kyllä tuo päätös minusta vähän ontuu.

Vai lähdetäänkö tässä sitten sille linjalle että nimenomaan koska kyseinen henkilö on tehnyt niinkin vakavan teon kuin murha, ja on jo asiasta tuomiota kauan kärsinyt, voidaan hänen tekemänsä pienemmät rikkeet sitten painaa villaisella? Tämä asenne potuttaa minua jopa enemmän kun henkilörikosten naurettavan lyhyet tuomiot yleensä. "Joo, se menee jo istumaan taposta kohta 10 vuodeksi ja nyt se raiskas pari muijaa, eipä tosta viitti turhaan sen tuomiota enää lisätä."

CE-hyväksytty
On eri asia karata ja karata. Ja molemmat ovat eri asioita kuin parin muijan raiskaaminen.

Tottakai karkaaminen on eri asia kuin raiskaaminen, mutta periaate on sama. Miksi vankilasta karkaamisesta selviää päähäntaputtelulla, kun siellä ihan syystä istutaan? Luulenpa, että monet muut eivät selviä, sellaisetkaan, joilla on huomattavasti pienempi rikos takanaan (tai nimenomaan sellaiset).

Haluaisin uskoa, että tässä nyt ovat psykologit ja viranomaiset tehneet työnsä kunnolla, ja tämä jannu ansaitsisi vapautensa, mutta jotenkin en vaan jaksa enää luottaa näihin tuomioihin ja päätöksiin. Poliisitkin noita jo julkisestikin ihmettelee. Jos sinä nyt menet jonkun murhaamaan, saatika useamman, voisit edes esittää sitä kilttiä poikaa että vapaaksikin pääsisit. Onko ne Suomen vankilat oikeasti niin kauheita, että niistä karkaaminen on jotenkin oikeutettua? Vaikka siinä ei vartijoita pahoinpideltäisi tai muitakaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat