Seuraa 
Viestejä45973

"Koira kloonattiin Etelä-Koreassa"

http://www.bioteknologia.info/uutiset/y ... oonikoira/

Mitä mieltä olette koiran kloonamisesta ja siitä että sitä käytetään rodunjalostukseen? Entäs kloonamisesta muuten?

Mulla ei ole mitään kloonamista vastaan jos siitä ei aiheudu hirveästi haittaa tai kärsimystä eläimille tai ihmisille.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Elinten ja kantasolujen kloonaus ihmisillä, eläinten kloonaus = hyvä asia.
Ihmisten kloonaus kokonaisuudessaan = pahapahapaha!!!

Kirjailia Eoin Colfer kirjassaan "Opalin kosto" ennusti hyvin mitä tapahtuu, kun ihmistä (tai keijua) kloonataan. Pelkkä identtinen kaksonen, jolla ei ole aivotoimintaa nimeksikään.

Kloonaminen ei nyt sinäänsä eläinten kohdalla mielestäni ole väärin mutta en ymmärrä mitä järkeä siinä on. Tieteellisen tutkimuksen(kivuttoman sellaisen)nyt ymmärrän mutta tuo rodunjalostus pitäisi lopettaa ennen kuin alkaakaan. Esimmerkkinä Britannia jossa ilman kloonaustakin harjoitettu rodunjalostus on johtanut tuhansiin eri rotuihin, perimän suppenemiseen ja ennen kaikkea tilanteeseen jossa eläimet kärsivät liiallisen jalostamisen haitoista. Näitä ovat esim. nivelrikot ja niistä aiheutuvat kivut, synnyttämiseen liittyvät ongelmat(jotkut rodut jo liian pieniä synnyttämään ylisuuria poikasia) jne. Myöskään lemmikkien monistamista en ymmärrä, tuskin kukaan nyt on niin tykästynyt nykyisen elukkansa ulkonäköön että ei voi "vaihtaa" vaikka saman lajin(tai rodun) toiseen edustajaan. Tuntuu että useimmat luulevat edelleen että kloonilemmikin aivotkin(niiden sisältö) kyetään kloonaamaan.

Kloonaus pääpiirteissään on hyvä asia erityisesti lääketieteen kannalta. Ihmisen kloonamista en kannata siitä seuraavien eettisten ongelmien takia ja erityisesti ajatellen tämän kloonin asemaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helios
Kirjailia Eoin Colfer kirjassaan "Opalin kosto" ennusti hyvin mitä tapahtuu, kun ihmistä (tai keijua) kloonataan. Pelkkä identtinen kaksonen, jolla ei ole aivotoimintaa nimeksikään.

Millä perusteella identtisellä kaksosella ei olisi aivotoimintaa? Sehän on kopio sisaruksestaan, joten sen aivotoiminta on jopa hyvin samanlaista.

Kuulostaa erikoiselta, että kloonauksesta olisi apua rodunjalostuksessa, kun monella koirarodulla geenipooli on jo nyt liian suppea ja laajennusta kaivataan kipästi. Matadorijalostusta pyritään kaikin keinoin välttämään rodussa kuin rodussa ja nyt siis kloonaus olisikin yht'äkkiä keino parantaa rotua?? Nurinkurista.

Hyvä Mummo:
Matador- jalostuksessa samaa urosta käytetään siitokseen niin paljon, että tilanne johtaa rodussa voimakkaaseen sukusiitokseen aiheuttaen näin hankaluuksia pyrittäessä löytämään edes jotakuinkin epäsukuisia paritusyhdistelmiä. Siksi olisi suotavaa, että yhden uroksen jälkeläismäärä ei nousisi yli 5% raja-arvon, joka muodostuu viiden viimeisen vuoden rekisteröintimääristä. Sama rajoitus koskee myös isoisäosuuksia.

Sukusiitos alentaa hedelmällisyyttä, vaikuttaa koiran henkisiin ominaisuuksiin ja lisää sairauksia. Sen haittavaikutukset johtuvat aina homotsygotia- asteen yleisestä lisääntymisestä, mikä taas johtaa mm. epäedullisten perintötekijöiden kahdentumiseen.

(Siksi siis Euroopan kuningashuoneista löytyy niin paljon... )

Reifengas
Seuraa 
Viestejä5620

Koiria pitää kloonata.

Niitä pitää jalostaa sisäsiittoisesti.

Toivon, että koirat häviävät mahdollisimman pian ihmisiä vaivaamasta.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat