Seuraa 
Viestejä2129

Joulukellot kalkattivat ärsyttävällä äänellä kirkon mäellä. Nuori teinipoika istui reen takaosassa ja sylkäisi purutupakan mäskin lumiselle nietokselle. Kökkäre humahti pakkaslumesta lävitse ja pysähtyi jäätyneeseen maahan. Poika katsoi lumeen jäänyttä jälkeä, kun se jäi kauaksi taakse ja häipyi koivun rungon taakse...

- Tänä vuonna sinua ei laiteta jalkapuuhun, kun se on varattu kovemmille rikollisille, isä hymyili ystävällisesti. Olihan miehellä itselläänkin ollut vaikea lapsuus. - Koitetaan selvitä tilaisuudesta ehjin nahoin kotiin. Isä pyysi nöyrästi pienen puheensa päätteeksi. Pappi saapui omalla reellään. Tilaisuus oli juhlallinen ja kaunis.

He palasivat kotiin onnellisina ja rauhoittuneina. Poika leipoi, tiskasi ja laittoi vanhemmilleen ruuan. Radiossa soi hiljaa: "jouluyö, juhlayö". Pojan tyttöystävä oli jättänyt jäähyväiset kaksi kuukautta aiemmin ja messiaanisuus oli kokenut kovan kolauksen. - Elämä tekee sinusta aikuisen, isä kuiskasi hyvät yöt. Ja poistui pakkaseen.

Isä ei mennytkään huoriin, vaikka oli tarkoitus. Hän kävi taputtelemassa karitsaa pilttuussa ja rukoili pienen vaivaisen rukouksen pimeässä. Eteiseen syttyi kynttilä ja vaimo nussi humaltunutta naapurinmiestä heinien seassa. Maailma oli saanut uuden merkityksensä. Isä katseli heitä hetken ja repi känsäisillä käsillään naamansa irti.

Alta paljastui

Hyvin polkee.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat