Seuraa 
Viestejä45973

PRISMA 22.8. Vaaraton rokote? (MMR – The Scientific Truth/BBC)

Miksi autismi lisääntyy? Jotkut väittävät, että lapsille annettavalla MPR-yhdistelmärokotteella olisi yhteys autismiin. MPR-rokote antaa vastuskyvyn tuhka- ja vihurirokkoa sekä sikotautia vastaan.

Willian Kessickin käytös muuttui pian MPR-rokotteen jälkeen ja hän sai ripulin ja lopetti puhumasta jo oppimiansa sanoja. Williamin äiti on vakuuttunut että autismi ja suolistovaivat liittyvät rokotteeseen. Samaa sanovat monet muut mm. Williamia tutkinut tohtori Andrew Wakefield. Wakefieldin mukaan kaikkien lasten elimistö ei kykene muodostamaan vasta-ainetta yhtä aikaa kolmea tautia vastaan, vaan tuhkarokkovirus jää elimistöön tulehduttaen suolistoa. Tulehdus vaikeuttaa ruoansulatusta, mikä vahingoitta aivoja aikaan saaden autismia.

Monet tutkijat ovat kieltäneet tämän yhteyden ja perustavat väitteensä laajoihin tilasto-otoksiin, mutta ovatko tutkimukset luotettavia? BBC:n dokumentti kertoo viimeisimmät ja osin vielä julkistamattomat tutkimustulokset. Niiden mukaan autisteilta ei löydy enempää suolistomuutoksia, eikä heidän verestään jäämiä tuhkarokkoviruksesta.

Itse väittäisin, että autismi lisääntyy, koska ihmisten määrä lisääntyy. Ja nykyään poikkeavilla ihmisillä on paremmat mahdollisuudet jäädä henkiin kuin joskus 100-200 vuotta sitten tai sitä ennen. Silloin suuri lapsikuolleisuus tai viimeistään vanhemmat pitivät huolen ettei autisteja pahemmin näkynyt. Jos vanhemmat huomasivat, että lapsi ei pystyisi itse pitämään huolta itsestään niin kohtalona oli usein eutanasia.

  • ylös 3
  • alas 2

Sivut

Kommentit (138)

Esittääkö Prisma todella noin vanhan dokumentin??

Nyt saa vastaava ohjelmatoimittaja hävetä! Väite, että MPR-rokoite aiheuttaisi autismia, on viimeisen vuosikymmenen pahin ja vahingollisin uutisankka!

ROKOTTEET EIVÄT AIHEUTA AUTISMIA

Autismi on synnynnäinen, aivojen rakennepoikkeamasta johtuva, pysyvä käyttäytymismuutos, jonka oireet ilmenevät lapsen saavuttaessa tietyn kehitystason, tavallisimmin puolentoista-kahsen vuoden iässä.

Kohtalokas sekaannus johtuu siitä että juuri tuossa iässä annetaan ns. kolmoisrokotus.

Autismi "lisääntyy" kahdesta syystä. Ensinnäkin se on opittu diagnosoimaan paremmin. Aiemmin autistisiin ihmisiin lyötiin leima "kehitysvammainen" ja sillä sipuli. Toiseksen autistit ovat aistipoikkeamiensa vuoksi tavallista onnettomuusherkempiä. Aiemmin he saattoivat muita useammin menehtyä jo lapsena erilaisissa onnettomuuksissa.

Autisteilla on äärimmäisen harvoin omia lapsia. Autistisia piirteitä voi sen sijaaan esintyä avioituneillakin, esim. Aspergerin syndrooma lievä-asteisena voi jopa olla yliedustettuna tiedemiespiireissä.

Ehkä tarinat hajamielisistä professoreista kertovatkin AS-piirteisistä ihmisistä

Mummo
jonka eräs pieni rakas on autisti

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Autisteja on myös pidetty maailman tyvi(eikä syyttä) erityisen introvertteinä eli sisänpäinsuuntaituneina ihmisinä. Heissä on havaittu myös etenkin matemaattista lahjakkuutta selvästi enemmän kuin valtaväestössä.

Ns. Asperger-syndrooma selittäisi myös monien tiedemiesten eristyneisyyden ja yleisemmän pissismäisyyden...

Einsteinkin oli asperger-tyyppi, muttei silti ollut ihan täysin kusipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummo
Aspergerin syndrooma lievä-asteisena voi jopa olla yliedustettuna tiedemiespiireissä.

Ehkä tarinat hajamielisistä professoreista kertovatkin AS-piirteisistä ihmisistä

i

Eristyneisyys voi olla seurausta siitä ettei ole samalla aaltopituudella "normaalien" ihmisten kanssa, voi olla aika rasittavaa kuunnella omasta mielestä "tyhmien" ihmisten juttuja jos älykkyysosamäärä on pari sataa.
Hajamielisyys johtuu siitä että on niin paljon muuta ajateltavaa ettei viitsi kiinnittää huomiota tarpeettomiin asioihin, aivot eivät pysty käsittelemään kaikkia asioita yhtäaikaa.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
nm
Eristyneisyys voi olla seurausta siitä ettei ole samalla aaltopituudella "normaalien" ihmisten kanssa, voi olla aika rasittavaa kuunnella omasta mielestä "tyhmien" ihmisten juttuja jos älykkyysosamäärä on pari sataa.

Eräs luokkakaverini oli yläasteella ja lukiossa niin nokkela mm. matematiikassa, että enimmäkseen vain köhi lopun tuntia, kun oli tehnyt seuraavan luokan kirjoista tehtäviä kunnes ei enää huvittanut. Voitti sitten matematiikan Suomen mestaruudet tuosta vain. Pirun ylimielinen ja kelju tyyppi kun sille päälle sattui. "Introvertti" kuvaa hyvin kaverin asennoitumista. Hiljaa tykkäsi usein nököttää, mutta kuunteli ja havainnoi kaiken mahdollisen ympäriltään. Tykkäsi mm. oikoa muiden virheitä ja ärsyttää tahallaan.

Kaveri kärsi minusta tyypillisesti samastumiskyvyn puutteesta ja harjoitti pahojen aivojensa suojin armotonta elitismiä ja poti ilmiselvästi narsismia ihmissuhteissaan. Paska empatiakyky nykyään joskus selitetään ihan sosiaalisen älykkyyden puutteena. Ihmiset tuntuivat olevan hänelle vain välinearvoja, joista imetään hupia tutkimalla näiden reaktioita. Tai olisiko kyseessä ollut krooninen tunneälyn puute?

uniDP
On muodikasta olla autisti.

Toivottavasti ei sentään.

Hei vaan kaikille !

Etsiskelin googlella yhtä autismujuttua ja tupsahdin tänne.

Saanen esitellä itseni extroverttinä autistisena, ns. aspergeroireisena.

Ollaanhan me kai aika paskamaisia, besserwissereitä, nörttejä, itseriittoisia, epäsosiaalisia... plaa plaa plaa..

Mutta jos aiheeseen lähemmin tutustuu, kun ymmärtää mistä kaikesta assiudessa on kysymys, niin ei se ymmärryksen kautta ole niin vaikeaa tulla toimeen myös välittömässä vuorovaikutuksessa. Aika paljon meikäläiset viihtyy itsekseen...

Monet ovat kongnitiivisesti lahjakkaita siinä kuin nyt ihmiset ovat. Se onkin sitten melkoista "kongnitiivaamista" kun suunnitellaan ja luodaan kaikkea uutta mukavaa muidenkin iloksi ja hyödyksi kun intensiivisesti jumitutaan johonkin yhteen ja samaan ehkä koko eliniäksi.

Ehkä ihmiskunta asuisi vieläkin maakuopassa jos ei tällaisia "melkein kusipäitä" olisi.

Huumorintajuttomuus ei kuulu oireiluun

Pönni
Ehkä ihmiskunta asuisi vieläkin maakuopassa jos ei tällaisia "melkein kusipäitä" olisi.

Järkevä ihminen sopeutuu ympäristöön, järjetön taas yrittää sopeuttaa ympäristöä itseensä.

Edistys on siis yksin järjettömien ihmisten varassa.

Meikäläiseltä löytyy aivan varmasti jonkinasteista autismia ja ADHD:ta... sen verran esim. keskittymiskyky heittelee laidasta laitaan.

Tuossa hiukan tietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Aspergerin_syndrooma

sit on aspalsta.net

Andúril
Pönni
Ehkä ihmiskunta asuisi vieläkin maakuopassa jos ei tällaisia "melkein kusipäitä" olisi.

Järkevä ihminen sopeutuu ympäristöön, järjetön taas yrittää sopeuttaa ympäristöä itseensä.

Edistys on siis yksin järjettömien ihmisten varassa.
Et selitä kovin loogisesti "ystäväiseni".

Ensinnäkin, onko järkevää suojautua esim. ajatumasta petojen saaliiksi, paleltumiselta, jne.

Joku ihminen keksi tulen ja siitä lähtien ihmiset ovat valjastaneet erilaisia energian tuoantomuotoja.
Eikä niitä yksin kukaan ole tehnyt. Yhteistyössähän ihmiset toimivat. Jotkut vaan kököttävät laskiskelemassa ja suunnittelemassa enemmän kuin toiset ja joillakuilla on vilkkaampi mielikuvitus, se abstrahointikyky, se voi johtua aivokemian koosteeta ties mistä, niin vain on.

Ei kait se kenekään vika ole jos ihmisiä on erilaisia ?
Ihminen on luonnonolosuhteiden kanssa ihan nesteessä jos ei löydy konsteja selviytyä niitä vastaankin.
Tarvitaan monimutkaisa suojautumiskonsteja ja siksi tarvitaan monenlaista nokkeluutta ja taituruutta, jokaisella on oma roolinsa kokonaisuudessa.

Toisekseen.. olen itse hyvin "luontohenkinen".. monen muun asiin tavoin, joten mitään tuholaisia emme myöskään ole sen koommin kuin ketkään muutkaan.. Ei taida olla kovin älykästä leimata joitakuita yksilöitä syyllisiksi ihmisyyteen ja kehitykseen.
---------
Alun kysymykseen miksi autismi lisääntyy, vois todeta sellaisenkin, että perinnölliset tekijät ovat kulkeneet evoluution mukana kenties niin kauan kuin ihmisiä on ollut.

Uudenaikaisemmat aivojen tutkimukset ja apulaitteet, joilla tutkitaan mahdollistavat nykyisin paremmin tunnistamaan erityyppisiä aivoja.

Nykyisin on monia mittavia aivotutkimuksia geriatrisista sairauksista kun väestö ikääntyy. Niistä sitten hyötyvät muutkin. Koko populaatio.

Ennen ei niin piitattu miten ihmisiä kohdeltiin. aika on nyt toinen. Tieto on lisääntynyt asioista ja mahdollisuus ymmärtää on parantunut entisestä.
Sekin vaikuttaa, että perheissä on nykyisin vähemmän lapsia teollistuneissa maissa ja vanhemmat vaativat lapsilleen paljon enemmän kuin ennen ongelmista selviytymiseksi. Sekin aiheuttaa paineita tutkijoille selvitellä erilaisia poikkeamia sekä hoito ja kuntoutusmuotoja. Sit koulussa erityisopetusta jne.

Meikäläiseltä löytyy aivan varmasti jonkinasteista autismia ja ADHD:ta... sen verran esim. keskittymiskyky heittelee laidasta laitaan.Tuo ei ole ihan yks/yhteen.
Mutta jos siitä on sinulle haittaa niin hae ihmeessä apua. Muutoin kait se on ihan se ja sama mitä vaivoja podemme itsekukin. Diagnosoinnithan tehdään haitta-asteen mukaan.

Ihmis-oireilevia olemme diagnoosiltamme mut sitä ei katsota haitta-asteeksi

[/quote]

Diabetes lisääntyy, MS lisääntyy, Parkinson lisääntyy, kaikki hermostolliset (neurologiset) sairaudet lisääntyy koko ajan!

Johan tuossa todettiin, että suoliston tilalla ja immuunipuolustusjärjestelmällä on yhteys. Ja myös hermostojärjestelmällä on yhteys immuunipuolustusjärjestelmään ja suolistoon.

Lisäksi kun ne niskan verisuonet on tukossa ja hermot puristuksessa, niin ei siitä hyvää seuraa.

Kun hermostojärjestelmä on sekaisin eikä elintärkeitä ravinteitakaan enää ilmeydy suolistosta elimistöön, niin johan siinä tulee aivoille hätä ja virheellisiä toimintoja syntyy, kun elintoiminnot ei toimi kunnolla.

Andúril
Järkevä ihminen sopeutuu ympäristöön, järjetön taas yrittää sopeuttaa ympäristöä itseensä.

Kumpaa on vaikka talon / kaupungin rakentaminen. Onko se ympäristön muuttamista itselle sopivaksi vai sopeutumista ympäristöön jossa talosta on iloa ja hyötyä?

A recent study of twin pairs showed that genetic factors do not play a major role overall in causing PD.

Tanner CM, Ottman R, Goldman SM, Ellenberg J, Chan P, Mayeaux R, Langston JW. Parkinson Disease in twins: an etiologic study. JAMA. 1999;281:341-346.

Kiinnostavaa?
"An individual who is born in an area with a higher risk of developing MS and moves to an area of lower risk, acquires the risk of the new home if the move occurs before the individual is 15 years old. "

Eli yksilö, joka syntyy MS:n riskialueella ja muuttaa ennen 15v:n ikää riskittömälle alueelle, muuttuu itsekin riskittömäksi.

Tuossa yksi:
"Multiple sclerosis (MS) is very uncommon among ethnic Asians in the Indian subcontinent, among Asians and Africans resident in the New Commonwealth countries of Africa and in the West Indies. It is also very uncommon among those who have migrated to England from those countries. In contrast, the children born in the United Kingdom of Asian, African and West Indian immigrants have, in the age groups available for study, a high prevalence of MS of a similar order to that occurring in the general population of England."

Eli MS on harvinainen aasialaisilla ja afrikkalaisilla. Se on myös harvinainen Englantiin muuttaneilla aasialaisilla. Mutta jos heidän lapsensa syntyy Englannissa, niin näillä on heti paljon korkeampi todennäköisyys sairastua.

Toinen:
"our findings are strong evidence that the cause of the disease is mainly environmental and is therefore potentially preventable."

Mikä oli perinnöllistä???

112 tuosta testistä... näin minä vähän ajattelinkin... Hee hee... Eli piirteitä on mutta sen jo tiedän että diagnoosia en saisi (enkä haluaisi)

Olen samaa mieltä aiemmin esitetyn kommentin kans, ettei nämä oireyhtymät sinänsä lisäänny vaan ne vaan osataan diagnosoida. Ongelmalliselta tuntuu vetää rajaa normaaliuden ja diagnoosin välille.

parantunut
Tehän ootte ihan sairaita muhun verrattuna!

Ahaa, ihmiset jotka ovat erilaisia sinun nähden ovat ihan sairaita. Saattaa selittää perustelujesi loogisuutta tuo matala tulos. Et vaikuta matikkanerolta...

Skitsorusina
parantunut
Tehän ootte ihan sairaita muhun verrattuna!Ahaa, ihmiset jotka ovat erilaisia sinun nähden ovat ihan sairaita.

Ei minkäänlaista huumorintajua... eikös koko tän ketjun pitäny olla huumoriaiheinen?

Skitsorusina
Saattaa selittää perustelujesi loogisuutta tuo matala tulos. Et vaikuta matikkanerolta...

Hauskaa että sait tuollaisen vaikutelman, kun kirjoitin sentään lukiossa matikasta ällän ja yliopistossakin tuli sitä cumun verran luettua... mutta täytynee nyt sit tyytyä tuohon sun antamaan "arvosanaan". Toisaalta en neroksi haluaisikaan... Nehän on monesti ihan hullujakin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat