Seuraa 
Viestejä45973

Arvauksia ?
http://community.stakes.fi/blogs/zeitge ... 8/320.aspx

Muuten vuoden 2003 jälkeen Afganistanissa ja Irakissa on kuollut väkivaltaisesti n.miljoona ihmistä .

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (96)

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Jep, jep.... nyt jos öljykauppa dollareissa katkeaa ja raha lakkaa kulkemasta USA:n keskuspankin kautta, niin seurauksena on hyperinflaatio!
Federal Reserven ja USA:n obligaatiot eivät enää menisi kaupaksi eivätkä kelpaisi vakuutena. Sen jälkeen USA:n talous voisi pysähtyä jopa 90%:sti...

Jokainen voi mielessään kuvitella milalinen lama maailmaan tulisi, jos USA:n valtionvelka
Leviäisi käsiin!! Mailmalta menisi vuosikymmeniä toipua tuollaisesta arvon "häviämisestä"

Se, että dollari on tyhjästä tehtyä rahaa ei siis huoleta ainoastaan kuluttavia ameriikalaisia, vaan kaikkia! Suomessakin joutusi yli puolet työntekijöistä ulos ja globaalisti vaikutus talouteen vastaisi kolmatta maailmansotaa.

Eli ongelma ei ole dollarivetoinen maailmantalous, vaan sen kytkös USA:n valtionvelkaan. Liittovaltio lainaa päivittäin Frederal Reserveltä keskimäärin 1.6 miljardia dollaria PÄIVÄSSÄ! Ja arvatkaapa mistä se raha tulee? -Ei mistään! Fed luo sen rahan tyhjästä siirtämällä USA:n tilille vaikka 20 miljardia kerralla ja lisää vastaavan summan muistikirjaan veloista. Raha siis tulee tyhjästä, mutta se on reaalista koska se on siirretty USA:n tilille! Näin USA:lla on tavallaan aina käytössä rajattomasti dollareita.
Tällainen käsittämätön tilanne on päässyt syntymään koska USA:n keskuspankki ei ole kansallinen, vaan yksityinen pankkirypäs! Kun USA ottaa rahaa Fedral Reservestä, niin se raha tulee jostain "muualta", jolloin sitä voidaan vapaasti käyttää vailla huolen häivää ja rahoittaa sotia, veroleikkauksia, tuontitavaraa, ...

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuosta dollarin ja öljyn kytköksestä on ollut paljonkin juttua Jenkkien valtamediassa. Pitänee paikkansa. En kuitenkaan usko USA:n aikovan iskeä Iraniin. Sillä ei ole siihen tällä hetkellä edellytyksiä eikä voimavaroja.

USA on juuttunut Irakiin ja hallinnolla on vaikeuksia saada riittävästi sotilaita kierrätykseen pitääkseen miehitysjoukot edes siedettävissä luvuissa. Sodan suosio on olematon ja uusi sota olisi aika mahdoton nykyisessä poliittisessa ilmastossa Bushin kauden lähetessä loppuaan. Toinen syy on sotilaallispoliittinen. Jotta Iran saataisiin muuttamaan talouspolitiikkaansa, sen hallinto pitäisi vaihtaa. Se taas edellyttäisi maan miehittämistä.

Iran on aivan eri luokan vastus kuin Irak. Maa on kolme kertaa isompi sekä pinta-alaltaan, että asukasluvultaan. Lisäksi se ei ole pääosin aavikkoa, joka suosii huipputeknistä ilma- ja maasodankäyntiä. Se on suurelta osalta vaikeakulkuista metsän peittämää vuoristoa, joka tiedetään erittäin vaikeaksi sotatoimialueeksi ja edellyttää jalkaisin liikkuvien maajoukkojen runsasta käyttöä. Lisäksi maalla on erittäin iso armeija, jonka aseistusta on modernisoitu runsaasti öljyrahoilla viime vuosina.

Lisäksi maa on etnisesti ja uskonnollisesti yhtenäinen ja persialaisilla on vuosituhantinen perinne raivoisasta isänmaallisesta taistelusta erilaisia maahantunkeutujia vastaan. Irakissa lähes kukaan ei halunnut sotia Saddamin puolesta ja armeija oli todella huonossa kunnossa. Iranissa hyökkäys todennäköisesti yhdistäisi nurisevan kansan pappisjohdon taakse ja hyökkääjät joutuisivat kohtaamaan viimeiseen verenpisaraan taistelevia sotilaita ja ankaraa sissisotaa vaikeissa olosuhteissa.

Vähimmäisvaatimus Jane´s Defence Weeklyn muutaman vuoden takaisen arvion mukaan on 500 000 miehen armeija ja sitä edeltänyt ainakin puolen vuoden ilmasota ja pommituskampanja. Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan, jos kansa jatkaa todella aktiivia vastarintaa (laajamittainen sissisota), miehitysarmeijan pitäisi olla ainakin miljoona sotilasta.

Tuo ei ole mahdollista. Riittävää armeijaa ei saada kasaan ilman kutsuntoja. Suurvalta ei voi tyhjentää kaikkia tukikohtiaan ympäri maailmaa. Kutsunnat ovat taas täysi poliittinen mahdottomuus tämän hetken Yhdysvalloissa. Eikä sitä kuuluisaa rahaakaan löydy sotaoperaatioon, joka maksaisi arviolta kymmenen kertaa enemmän kuin Irakin sota.

Valkoisen talon nykyinen hallinto voi olla huonoin ja edesvastuuttomiin sataan vuoteen, mutta tietyt reaaliteetit heidänkin on kohdattava. USA ei kykene iskemään Iraniin. Voi olla, että ajatollahit jopa toivoisivat sen tapahtuvan. He tietävät samat faktat ja muistavat miten Irakin hyökkäys yhdisti kansan islamilaisen vallankumouksen taakse.

edit. typo

sapetix
Muuten vuoden 2003 jälkeen Afganistanissa ja Irakissa on kuollut väkivaltaisesti n.miljoona ihmistä .

Näiden maiden sotia ei voi verrata. Afganistanissa USA puuttui maan sisällisotaan antamalla täyden sotilaallisen tukensa toiselle osapuolelle. Afganistanissa on sen jälkeen kuollut vähemmän ihmisiä väkivaltaisesti kuin ennen sitä. Kannattaa muistaa, että USA ei miehittänyt maata. Afganistanin miehittäminen on idea, jota voisi sotilaallisessa älykkyydessä verrata hyökkäämiseen jalkaväkimarssilla Moskovaan talvella.

Irak olikin sitten aivan toinen juttu. Huonosti oikeutettu, huonosti suunniteltu ja täysin olematon miehityssuunnitelma. Lopputulos ala-arvoinen.

Bushan totesi eilen, ettei Iran valmistele ydinasetta. Ilmoitus oli selvä merkki siitä, ettei Iranin sotaan ollut poliittisia eikä taloudellisia edellytyksiä.
Iran tosiaan on toisen kokoluokan vastus kuin Irak. Eikä vähiten siksi, että sen sisäinen eheys ja isänmaallisuus on toista luokkaa kuin Irakissa. USA:n hyökkäys varmasti yhdistäisi arabimaat pitkäaikaiseen sotaan USA:ta ja sen liittolaisia vastaan.

Eipä tuo vuoristoinen maasto Jugoslaviassa paljoa haitannut NATO:n pommituksia ja yhden Stealthin alasampuminen oli onnekas vahinko. En ymmärrä miksi yleensä oletetaan USA:n edes harkitsevan Iranin miehitystä, ydinasehan voidaan eliminoida ilma-aseella, "Bunker Busterein". Israel, joka yleensä on parhaiten perillä alueen tapahtumista, ei usko Iranin lopettaneen ydinaseohjelmaansa. USA:n "usko" sen loppumiseen voi johtua kulissientakaisista neuvotteluista Iranin kanssa, Iran
on selvästi vähentänyt tukeaan Irakin AlQaidalle ja tilanne on siellä rauhoittumaan päin. Iran on ottanut "hatun kauniiseen käteen".

Iranilaiset saisivat naurettavan helposti Hormuzan-salmen jumiin. Kenttätykistöllä, rannikko-ohjuksilla ja vaikkapa syöksyvenein. Paljonkos salmesta kulkee öljyä?

K. K.
Bushan totesi eilen, ettei Iran valmistele ydinasetta. Ilmoitus oli selvä merkki siitä, ettei Iranin sotaan ollut poliittisia eikä taloudellisia edellytyksiä.
Iran tosiaan on toisen kokoluokan vastus kuin Irak. Eikä vähiten siksi, että sen sisäinen eheys ja isänmaallisuus on toista luokkaa kuin Irakissa. USA:n hyökkäys varmasti yhdistäisi arabimaat pitkäaikaiseen sotaan USA:ta ja sen liittolaisia vastaan.

Asia voi olla näin, taikka sitten niin kuin politiikassa monesti, juuri toisin päin.
Eli Bush on juuri saanut varmistuksen Iranin ydinaseohjelmasta, ja hyökkäysvalmistelut on aloitettu. Kahden viikon päästä Iranissa onkin jo 70000 jenkkiä nakertamassa infrastruktuuria hajalle..
No toivotaan ettei.

Ei pommiteta ainakaan Bushin aikana.
Hauskasti on seitsemässä viikossa julkisuuteen tuodut tiedot muuttuneet. Joka tapauksessa Cheneyn haukat ovat nyt eristyksissä ja poliittinen suunta kääntynyt tarjoamaan "keppiä ja porkkanaa" Iranille.

Tässä tarina siitä, millaisia koukeroita on kuljettu tämän päivän uutiseen.

http://www.slate.com/id/2179084/

US Intelligencen tuore raportti sanoi suoraan:

"Iran is less determined to have a nuclear weapon after 2003..."

Sanatarkalleen: "Iran appears "less determined" to develop nuclear weapons than previously thought, US intelligence officials say."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7125701.stm

Eli Irakin vapautus pelotti hiekoittaen Iranin ydinaserattaat.

Mutta saman raportin mukaan Iran jatkaa uraanin rikastustaan ja oletettavasti atomiase valmiina 2008-2013...

Obscured evolutionist2
K. K.
Bushan totesi eilen, ettei Iran valmistele ydinasetta. Ilmoitus oli selvä merkki siitä, ettei Iranin sotaan ollut poliittisia eikä taloudellisia edellytyksiä.
Iran tosiaan on toisen kokoluokan vastus kuin Irak. Eikä vähiten siksi, että sen sisäinen eheys ja isänmaallisuus on toista luokkaa kuin Irakissa. USA:n hyökkäys varmasti yhdistäisi arabimaat pitkäaikaiseen sotaan USA:ta ja sen liittolaisia vastaan.Asia voi olla näin, taikka sitten niin kuin politiikassa monesti, juuri toisin päin.
Eli Bush on juuri saanut varmistuksen Iranin ydinaseohjelmasta, ja hyökkäysvalmistelut on aloitettu. Kahden viikon päästä Iranissa onkin jo 70000 jenkkiä nakertamassa infrastruktuuria hajalle..
No toivotaan ettei.

No ei USA sentään koko maailmaa vastaan halua sotia. He tarvitsevat muiden maiden hyväksymisen, vaikka osittaisenkin, ennen kuin tekevät noin kohtalokkaita päätöksiä. Eikä Bush onneksi ihan omin päin näitä päätöksiä tee. Amerikalla on tuossa Irakissakin pikkupuuhaa vielä pitkäksi aikaa ja se vaatii rahaa sekin.

Jokainen joka on lukenut Sun Zu:n, voi epäillä että mitä nyt mahtaa olla valmisteilla:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sodank%C3%A4ynnin_taito

Mitä itse tiedottaisit, jos olisit pian valmis hyökkäämään ?

Tuotekehitys on tehty (4000 miljardia meni, velkarahalle halutaan nyt tuotto), robotit on valmistettu, Irakista saadaan vapautettua 50 000 ukkoa lähelle naapurimaahan jne.

Ehkä USA:lla ei ole varaa, mutta vielä vähemmän heillä on varaa sallia ydinpommin teko Iranille, ja alkaa odottelemaan että sellainen rahdataan New Yorkin satamaan.

Jossakin oli lueteltuna Irak-aiheista tilastodataa, maassa menee perkeleen hyvin nykyisin.

Tuotanto, tehokkuus, koulutus, yritykset ja elitaso- ja laatu ainakin tuplaatuneet vuodessa(!), ja oikeastaan kaikki indikaattorit kertovat vapautuksen eduista maalle verraten vanha hallinto.

Miljoona kuollutta on suuri valhe ja propagandaa...

Nagarjuna
Jossakin oli lueteltuna Irak-aiheista tilastodataa, maassa menee perkeleen hyvin nykyisin.

Tuotanto, tehokkuus, koulutus, yritykset ja elitaso- ja laatu ainakin tuplaatuneet vuodessa(!), ja oikeastaan kaikki indikaattorit kertovat vapautuksen eduista maalle verraten vanha hallinto.

Miljoona kuollutta on suuri valhe ja propagandaa...


http://www.youtube.com/watch?v=80cei980HQY

Teknokraatti
Eipä tuo vuoristoinen maasto Jugoslaviassa paljoa haitannut NATO:n pommituksia ja yhden Stealthin alasampuminen oli onnekas vahinko.Kyllä se maasto nyt sen verran haittasi, ettei maajoukkoja uskallettu heittää kehiin. NATO:n pommitusten teho kaupunkien ulkopuolella oli aika heikko.

Obscured evolutionist2
Eli Bush on juuri saanut varmistuksen Iranin ydinaseohjelmasta, ja hyökkäysvalmistelut on aloitettu. Kahden viikon päästä Iranissa onkin jo 70000 jenkkiä nakertamassa infrastruktuuria hajalle.70 000 jenkillä ei sen kokoisen maan infrastruktuuria pahemmin nakerreta. Tuo joukko ei riitä hyökkäyssotaan, valitan.

oge
Tuotekehitys on tehty (4000 miljardia meni, velkarahalle halutaan nyt tuotto), robotit on valmistettu, Irakista saadaan vapautettua 50 000 ukkoa lähelle naapurimaahan jne.Toinen vastaava tapaus. Nyt vain joukkojen määrän arviointi on vielä pahemmin pielessä.

palpatine
http://www.youtube.com/watch?v=80cei980HQY[/quote]

Tämä on ehkä pahimpia tapauksia. Lähentelee Bushmania. Ei mitään asiaa, ei tiedä mitään, eikä keskustele. No, on tietysti oma häpeänsä kaivella netistä huonoja videoita ja senttailla niitä tänne kuvitellen niiden jotenkin liittyvän asiaan.

tuossa sodassa missä USA valloitti Irakin, pääsi USA käsiksi IRakin öljyvaroihin, joiden yhteenlaskettu arvo dollareissa on 19500 miljardia.

Sitä öljyä USA sitten myy muille kuitatakseen velkansa

ei sota suoraan etene iranis hyökkäyssodaksi. ensin pistetään talouspakotteet pystyyn jotka saa kansan voimaan heikosti, kapinoimaan yms ahneuksissaan kun eivät täysin ehkä ymmärrä miksi niin tapahtuu. he haluavat muutosta ja mikäs sen parempaa kuin toivoa että jenkit jotka ovat yltäkylläisyyden esikuva, tulevat tekemään sen. USA:n taktiikka kusee vain siinä, että IRAKI on liian hyvä esimerkki, että se kupletti on kusetusta, joten iranin kansa ei niin vain siihen enää lankea.

kuitenkni talouspakotteet tulevat, sen jälkeen ilmasota ja ilmaherruus, sitten pommitetaan paikat paskaksi ja venaillaan. samalla maan armeijan terävin kärki tuhotaan. lopulta vasta tehdään maahyökkäys, kun ollaan jo melko varmoja, ettei iran pysty enää tehokkaaseen sodankäyntiin, vaan tappiot ovat minimaalisia, jolloin kotirintamakaan jenkeissä ei nouse barrikadeille vastustamaan menestyksellistä sotaa. Tosin nyt olosuhteet eivät ole otolliset moiseen toimintaan edes jenkeissä, sodan vastaisuus on niin huipussaan, että uutta iskua pitänee odotella ainakin 5-10 vuotta, ennenkuin kansa on jo taas unohtanut menneet.

JaskaJuuso
tuossa sodassa missä USA valloitti Irakin, pääsi USA käsiksi IRakin öljyvaroihin, joiden yhteenlaskettu arvo dollareissa on 19500 miljardia.

Sitä öljyä USA sitten myy muille kuitatakseen velkansa ;)

Kertoisitko hieman tarkemmin miten USA:n valtio myy Irakin öljyä? Miten mainittu valtio hyötyy toisen valtion luonnonvaroista "kuitatakseen velkansa"? Kuulostaa aika omituiselta.

edit. JaskaJuuson seuraava kommentti sai aika vahvasti epäilemään aika vahvaa alustavaa itsenäisyyspäivän juhlintaa.

Yhdysvalloilla on varmaankin parhaat "neuvotteluasemat" öljyvarojen hyödyntämisestä, kun sattuu olemaan siellä vahvasti niin päätöksenteossa, valvonnassa, kuin yritystoiminnassakin mukana. Voit koittaa itse hieroa yhtä hyvät kaupat Irakin öljyn hyödyntämisestä kuin yhdysvallat nykyisellä asemallaan ja miettiä olisiko öljy voinut olla sittenkin yksi sodan syiden kulmakivistä. Jenkkien öljy-yhtiöt eivät varmastikaan jää ilman siivua ja he ovat yksiä suurimpia (republikaanien) vaalikampanjoiden rahoittajia.. Voi ynnäillä tai sulkea silmänsä.

Sota Irania vastaan ei kuulosta lainkaan järkevältä tai uskottavalta, mutta niin ei tuntunut myöskään Irakin sota. Kyllä jenkeissä jo mediamylly siihen tapaan touhottaa, etten ihmettelisi muutaman vuoden sisällä tapahtuvaa hyökkäystä, kun talouspakotteetkin jo löytyvät.

Carcara
Yhdysvalloilla on varmaankin parhaat "neuvotteluasemat" öljyvarojen hyödyntämisestä, kun sattuu olemaan siellä vahvasti niin päätöksenteossa, valvonnassa, kuin yritystoiminnassakin mukana. Voit koittaa itse hieroa yhtä hyvät kaupat Irakin öljyn hyödyntämisestä kuin yhdysvallat nykyisellä asemallaan ja miettiä olisiko öljy voinut olla sittenkin yksi sodan syiden kulmakivistä. Jenkkien öljy-yhtiöt eivät varmastikaan jää ilman siivua ja he ovat yksiä suurimpia (republikaanien) vaalikampanjoiden rahoittajia.. Voi ynnäillä tai sulkea silmänsä.Kertoisitko miten USA:n valtio hyödyntää Irakin öljyvaroja? Siis ei amerikkalaiset öljy-yhtiöt, vaan valtio. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Carcara
Sota Irania vastaan ei kuulosta lainkaan järkevältä tai uskottavalta, mutta niin ei tuntunut myöskään Irakin sota. Kyllä jenkeissä jo mediamylly siihen tapaan touhottaa, etten ihmettelisi muutaman vuoden sisällä tapahtuvaa hyökkäystä, kun talouspakotteetkin jo löytyvät.

Seuraan useita amerikkalaisia tiedotusvälineitä ja olen sitä mieltä, että väitteesi "touhottavasta mediamyllystä" on kansanomaisesti sanottuna kaliumkarbonaattia, eli siis potaskaa. Amerikkalainen tiedonvälitys on tällä hetkellä aika avoimesti Bushin hallintoa ja sen jyrkkiä linjauksia vastustava.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat