Seuraa 
Viestejä45973

Ohos,

ylen teettämän gallubin mukaan menee Suomalaisten tärkeänä pitämät perusoikeudet hieman outoon järjestykseen. Yllättävän pieni osa pitää kuolemanrangaistuksen kieltämistä(oikeutta elämään) tärkeänä perusoikeutena, ja toisaalta yllättävän moni on valmis rajoittamaan muita perusoikeuksia yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi.

Onko tässä yhteiskunnassa jotain vialla, jos kansa alkaa kaipaamaan DDR-tyylistä yhteiskuntaa? Tästä tuskin voi syyttää oikeistohallitusta! [size=75:pciw9py9](Jos voisi niin mitä kaivattaisiin 4v päästä. Pohjois-Korealaista yhteiskuntaa?)[/size:pciw9py9]

http://www.yle.fi/uutiset/kommentti/id76695.html
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/nakok ... 76694.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Varmaan riippuu paljon miten noi kysymykset on asetettu. Tuskin ihan niin että "kunhan perusasiat ovat kunnossa ihmisiä saa tappaa ja kansalaisoikeudet voi heittää romukoppaan?".
Ihan terve asenne että suomalaiset haluavat (gallupin mukaan) vetää yhtä köyttä ja taata kaikille perusoikeudet ja toimeentulon. Se, että jotkin alistuvat pakkovallan ja moraalittomien lakien taakse taatakseen toimeentulon on melko kyseenalaista. Eipä tämä nyt mikään järkyttävän ihmeellinen uutinen kuitenkaan ollut. Gallupit eivät tunnetusti kerro koko totuutta, sillä kysymysten asettelu, kyselyn ajankohta ja haastateltavien ryhmä vaikuttavat tulokseen paljon.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ei kukaan halua DDR-tyylistä yhteiskuntaa Suomeen, paitsi muutama vanha 70-lukulainen. Taas on ylitulkittu muutenkin jo epämääräistä kyselytutkimusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Ei kukaan halua DDR-tyylistä yhteiskuntaa Suomeen, paitsi muutama vanha 70-lukulainen. Taas on ylitulkittu muutenkin jo epämääräistä kyselytutkimusta.

Entäs tämä USA:n suuntaan kieli ruskeella oleva porukka?

moni vastaajista ei tiedä miltä tuntuu
kun niitä oikeuksia poistetaan...

vähän kuin kysyisi.. .

"minkä taudin näistä ottaisitte jos
joku olisi otettava... "

Totuus on, että 90 luvun lama näkyy tilastoissa ...

Moni yhdeksänkymmentäluvun eliittiin kuuluva, kuten esim. Sundgvist, pesi kätensä niistä vastuista varsin helposti ja valtaosa niistä muista rämpii yhäkin velkaorjuudessa, joka ei pääty ikinä ...

Perintä loppuu, esim. ulosotto ei peri saatavia, mutta velka ei vanhene, kun kuolet niin perintätoimistot tulevat mukaan jakamaan pesää, kuka niiden saatavia pystyy kiistämään, kun alkuperäisen velan tehnyt on kuollut.

Se että kansa vaatii yhdenmukaisuutta lain edessä, ei ole minulle yllätys.

Ihmiset pitivät yksityisyyden suojaa toiseksi tärkeimpänä perusoikeutena gallupissa, samoin sananvapaus koettiin tärkeäksi. Miten niin moni tahtoisi DDR -tyyppisen valtion?

hyväksyisi, ei tahtoisi. Ja tuo tulee lähinnä tuon jälkimmäisen linkin tulkitsijan mielipiteestä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat