Seuraa 
Viestejä45973

Jossain muissa ketjuissa täällä taidettiinkin sivuta aihetta, mutta kysyisin tässä kuitenkin mitä tietoja/näkemyksiä teillä on? Oma oletukseni on, että muut eläimet olisivat yllättävänkin lähellä ihmistä. Älykkyys toki puuttuu lähes kokonaan.

Tässä linkki aiheeseen liittyvään artikkelikokoelmaan: http://www.sentientbeings.org/science.htm

“You are not handling a lump of plastic. You are handling animals with central nervous systems that feel pain and suffering.”
— Janice Swanson, animal behavior specialist at Kansas State University, addressing a United Egg Producers meeting

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (20)

eläin ei kaiketi pysty ajattelemaan niin laajalti loogisesti, tai hyönteiset, kuitenkin ne noudattavat jotain logiikkaa, tarpeitaan tai muuta, ihminen tekee ihan sitä samaa.

ihmisellä on se huono puoli, että kun se leimaa/määrittää/tuomitsee jonkin asian jonkinlaiseksi, se siitä edespäin kokee asian juuri määritelmänsä mukaisesti, välittämättä enää siitä mitä se todellisuudessa on.

ihmisen mieli pyrkii yksinkertaistamaan koettua maailmaa mielen mittoihin sopivaksi ihmisen tätä itse huomaamatta. Ihmisiltä jää suurissa osin tajuamatta kuinka monet asiat todella liittyy toisiinsa, kun lopulta kaikki liittyy toisiinsa, tapahtuuhan kaikki ´Tässä todellisuudessa´, vaikka kuinka mieli paloittelisi sen omiin erinäisiinsä käsityksiin, se on silti vain mielessä tapahtuva paloittelu. Mieli mielivaltaisesti jaottelee asiat erillisiksi toisistaan, ja saa siten itsensä uskomaan, ettei asioilla ole yhteyttä toisten asioiden kanssa, ja kun joku sitten tulee sanomaan ja perustelemaan että kyllä on, sitä ei hyväksytä. Ei sen tähden että se olisi valhe, vaan enemmänkin sen tähden, ettei kyetä myöntämään olevansa itse väärässä, ja siksi, että oma maailmankuva, se selvä järjestys miten asiat toimivat, näyttäisikin sen tiedon valossa romahtavan. Siinä pieni ihminen mielineen on kovan paikan edessä. Maailma ei olekaan sitä miltä se mielen silmin näyttää, vaan jotain paljon laajempaa, ja maailma ikäänkuin kääntyy katolteen, jos sen todella tajuaa. Siinä kokee itsensä hulluksikin moni, terveempää on kokea siinä tapauksessa muut hulluksi, jos edelleen uskovat siihen mitä ajattelevat eivätkä siihen mitä näkevät/kuulevat tai kokevat muiden aistiensa kautta.

Se että miten eläin kokee asiat, voidaan havainnoillistaa helposti ihan ihmisenkin mielessä. Hiljentäkää mielenne niin, ettette enää ajattele lainkaan, vaan koette asiat pelkästeen aistienne kautta, koette todellisuuden silloin puhtaimmillaan, ilman mielen paloittelevaa/sokeuttavaa/järjestävää vaikutusta.

Eläin pitkälti kokee asian samalla tavoin, tai ehkä yksinkertaisten ajatusprosessien kautta jotka eivät yllä ihmisen teorisointi kyvyn tasolle. Ei ihminen kuitenkaan luulostaan huolimatta ole "niin ylivertainen" kuin hän itse uskoo olevansa.

nimittäin, jokainen ihminen näkee ympärillään ihmisiä, jotka toimivat erittäin epärationaalisesti, jopa ilmiselvissäkin tilanteissa. Mikä saa meidät kuitenkin uskomaan, kuten ne muutkin uskovat, että juuri me olemme vapaat moisesta järjettömyydestä ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

luonnon luoma taho on tämä kokonaisuus missä elämme, siinä on kaikki rakentunut ja tapahtunut ja tulee tapahtumaan, siinä on kaikki se tieto mitä haluamme tietää, jos vain opimme keinot ja kehitämme välineet niiden toteamiseksi, kuitenkin se kaikki on jo silmiemme edessä, jos osaisimme nähdä.

Eli siinä valossa Universumi = Jumala

Sen koet parhaiten, kun et itsellesi selitä teorioiden kautta sitä mitä näet vaan katsot sitä itseään, ilman että annat sille mitään sanallista selitystä. Sanoitus kaikelle olevalle on tullut ihmisen toimien kautta, ja siihen maailmaan me helposti lipsahdamme kokonaisuudessaan. aurinko on vaikket sitä auringoksi sano, ruusu on vaikket sitä ruusuksi nimeä. poista nimet ja sen luoma illuusio erillisyydestä, niin huomaat kaiken olevan yhtä ja samaa, itsesi mukaanlukien.

HSTa, osaatko yhtään sanoa kuinka montaa eläintä on päivittäin tai viikoittain pantava ja onko lajilla väliä?

JaskaJuuso
HSTa, osaatko yhtään sanoa kuinka montaa eläintä on päivittäin tai viikoittain pantava ja onko lajilla väliä?

No, sehän on verotuseksperttien homma! Ja eduskunta pitää vahvistaa asiaa. Nykyään jopa "esineitä" verotetaan, kuten älykkäitä autoja.

Vaihtoehtoisesti voisi tietenkin myös säätää lehmille katalysaattori pakolliseksi, vaikka se ei taida hiilidioksidi- eikä metaanikaasu-päästöjä vähentää?

(sorry, kyllä minä ole eläinten ystävä mikäli tunne on molemminpuolinen)

Olen kasvanut maatilalla ja siellä opin, että eläinkin voi tulla "hulluksi", jolloin se lopetetaan. Syistä ei puhuttu mitään, mutta niitä on varmaan monia esim. aivokasvain tai joku muu aivovamma. Luultavasti eläinkin voi kasvaa tietyissä olosuhteissa niin vinoon, että ei sillä ole käyttöä. Ihminen voi pilata eläimen, kuten hevosen väärillä kasvatustavoilla.

Luulisin, että eläinten tarkoituksenmukainen järki toimii, mutta empaattisuuteen eläimellä ei ole tarvetta, ei edes laumaeläimellä. Siellä pätee hyötynäkökohta.

itsekin olen tilalla jossa ennen oli vielä lehmiä, rengin hommassa työnä vuokraa vastaan. (ja pimppietu)

täällä oli lehmiä, joita paiskottiin seipään puolikkailla ynnä muilla kepeillä pitin naamaaa jos eivät tehneet mitä ihminen tahtoi. toiminta oli perin säälimätöntä.

kaiken kukkuraksi emäntäkin puhui, että lehmät eivät tottele hakkausta mutta kovaa ääntä ja että lehmää saa hakata kunnes kuolee, ja ei tottele ja kuitenkin hakkasi lehmää jos ei totellut. isäntä samaa.. itsekin siihen syyllistyin ja aina kadutti niin perhanasti. Luojan kiitos lehmät ovat nyt poissa tilalta. Ihminen oikeuttaa mitkä tahansa teot tai tekemättömyydet sillä, että niillä tehdään rahaa ja se on elinkeino. mikä tahansa syy onkaan, se oikeuttaa moisen kohtelun. julkisivua kyllä pidetään muille niin viimeisen päälle hyvänä, että oikein hirvittää millaisia kulisseja maailma on täynnänsä. samaan törmäsin työpaikassani ja omassa perheessäni. esitettiin jotain aivan muuta kuin oli todellisuus, rahallisten etujen tai joidenkin muiden asioiden takia, ja ongelmia ei ikinä kohdattu, koska oltiin liian ylpeitä jne jne...

Osa syynä tähän on kyllä sekin, että yhteiskunta on liian kärkäs tuomitsemaan eikä anteeksiantoa oikeastaan ole. ei sellaisessa ympäristössä kukaan halua tunnustaa mitään, joten siltä osin asia on ymmärrettävää. epäymmärrättävää siinä, että eikö ihmiset tajua, että itse muodostavat sen todellisuuden missä ovat, ja omine tekoineen kannnattavat sen toimen leviämistä mitä ikinä tekevätkään?

Se sama palaa takaisin itselle.

ei ihmiset edes pyri ymmärtämään, vaan tuomitsemaan, omista tunteista käsin, koska tunteet syntyvät tottumuksista ja näin täällä on totuttu tekemään.

JaskaJuuso

kaiken kukkuraksi emäntäkin puhui, että lehmät eivät tottele hakkausta mutta kovaa ääntä ja että lehmää saa hakata kunnes kuolee, ja ei tottele ja kuitenkin hakkasi lehmää jos ei totellut. isäntä samaa.

näinhän se menee...
ittekkin elukoiden kanssa duunia
on tullu tehtyä..
ja jos ne hakkaamiset ja potkimiset olisi
julkisesti esitetty mitä isännät ja emännät teki
niin ei olisi kuluttajat edes tajunnut että
se on ihan normaalia...

hermot meni ittelläänkin lampaisiin...
kyllä teki mieli hakata päät irti niiltä kaikilta...
kamalia ötököitä...

psyykettä lehmillä on sen verran että kun
niitä lypsää niin tietää onko niitä hakattu vai oltu rauhassa...
ja musiikkia kuuntelevat..
klassista miellummin kuin hevi möykkää...

ja ihmisen psyyke on pitkälti
sama kemiallinen systeemi kuin elukoilla...

ei sen ihmeempi..

qaz
Kyllä kuluttajat tajuavat..

ts. tajuavat mitkä ovat ns. juhlapuheita ja mitkä eivät.

kuluttajat tajuavat tasan tarkkaan sen mitä heille on puhuttu.

[quote=

psyykettä lehmillä on sen verran että kun
niitä lypsää niin tietää onko niitä hakattu vai oltu rauhassa...
ja musiikkia kuuntelevat..
klassista miellummin kuin hevi möykkää...

ja ihmisen psyyke on pitkälti
sama kemiallinen systeemi kuin elukoilla...

ei sen ihmeempi..[/quote]

Jeps, huomasin itse aivan saman et kyl sen eri tilojen lehmistä näki suoraan miten mitäkin lehmää oli pidelty.

kyllä moiset tilanpitäjät pitäisi itse laittaa kaulastaan kiinni länkiin puoleksi vuotta niin, etteivät perseettään edes pysty raapimaan.
Kuten lehmillä, sienet sun muut saavat rauhassa kasvaa paskaisen karvoituksen alla niin, että kun harjalla vedät lähtee karvat verestävää nahkaa myöten irti. varmana kutiaa PERKELEESTI, jos puolen neliön matkalta karvat lähtee moisesta syystä.. ja et voi raapia..

JaskaJuuso
qaz
Kyllä kuluttajat tajuavat..

ts. tajuavat mitkä ovat ns. juhlapuheita ja mitkä eivät.
kuluttajat tajuavat tasan tarkkaan sen mitä heille on puhuttu.

Kuluttaja tajuaa: mitä he ITSE ovat antaneet itselleen kertoa. Ns. vastuu on aina itsellä, ei kertojalla.

Kuluttaja voi panna päänsä ns. pensaaseen...

JaskaJuuso

Jeps, huomasin itse aivan saman et kyl sen eri tilojen lehmistä näki suoraan miten mitäkin lehmää oli pidelty.

toisilla tiloilla laitetaan potkuraudan lisäks
ketjulla kiinni putkeen...
"kyllä lähtis autoon heti jos ei tulis niin hyvin maitoo.."

idioottimaista on hakata eläimiä jotka on päästään kiinni...
siis mitä ihminen miettii.. ja miksi sitä sitten tehdään..

qaz...
ei kuluttajat halua tietää:::
on helpompi elää valheessa...
siitähän kertoi se että animalian juliste
kamppania vedettiin pois kaduilta...
"järkyttäviä kuvia"
omituinen reaktio ruuan tuotantoon...

Taishan se kampanja kyllä tulla takas. Varmaan vaan muutama antipatioita eläinten puolustajia kohtaan tunteva henkilö siellä mainosfirmassa.

zombi
Taishan se kampanja kyllä tulla takas. Varmaan vaan muutama antipatioita eläinten puolustajia kohtaan tunteva henkilö siellä mainosfirmassa.

nyt en ihan päässyt mukaan...
voisitko selventää.. ?

*ojentaa rautalankaa*

Niin siis käsittääkseni joku firma (JCDecaux tms.?)niitä mainoksia pitää siellä kaduilla, ja kun ne parin valituksen jälkeen otti ne pois, niin Animalia valitti johonkin, ja tuli päätös, että mainokset eivät ole liian järkyttäviä.

Ja arvasin vaan, että kun niin herkästi heti vetivät ne mainokset sen firman toimesta pois, niin kenties siellä firmassa oli osasyynä se, ettei pidetty Animaliasta ja sen edustamista arvoista.

zombi

Ja arvasin vaan, että kun niin herkästi heti vetivät ne mainokset sen firman toimesta pois, niin kenties siellä firmassa oli osasyynä se, ettei pidetty Animaliasta ja sen edustamista arvoista.

"HK:ta nikkanen terve... näin
semmosii hippien urpoiluita
taas mainoksissa...
saatana.. jos ne ei häivy kadulta...
niin menee mainokset kokonaisuudessa
johki muualle.. perkeles-."

on muitakin mainoksia
mitä kyseinen firma
on "hyllyttänyt"

kaupungin pitäis
kelaa kelle myy tilat.. perkl..

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat