Seuraa 
Viestejä45973

eikös se synny pääosin nikotiinin vaikutuksesta.

Se mikä itseäni hymyilyttää on nikotiinituotteiden markkinointi.

Syö nikotiini purkkaa, ime nikotiini piippua, käytä nikotiini laastaria, saadaksesi apua nikotiiniriippuvuuteen..

aivan kuin heroinistille annettaisiin heroiinia avuksi riippuvaisuudesta pääsemiseen.

onko kansa oikeasti NÄIN typerää?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (51)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Joillekin se auttaa.

Sitäpaitsi, ympäristölle on huomattavasti mukavampaa jos nikotiinin orja käyttää huumeensa nauttimiseen jotakin muuta välinettä kuin kärytintä, tulee haittakaasuja huomattavasti vähemmän polttamattomien keuhkoihin. Kannattaisin muutoin vilpittömästi nuuskan laillistamista, mutta niitä penteleen paketteja löytyy sisätiloistakin toisin kuin tupakantumppeja. Ja purkasta en edes aloita... [/siivoojaränttäys]

Ja korjatkoon toki joku paremmin tietävä, mutta eihän kai nikotiini ollut se ainoa koukuttava aines tupakassa? Tahi ainoa myrkyllinen? Se, saako yhtä ainutta huumetta elimistöönsä vaiko puolta tusinaa ei voi olla vaikuttamatta ihmisen terveyteen edes josain määrin. Ja yhdestä myrkystä voi aina räpistellä irti.

Itsehän en mistään mitään tiedä, koska en aikanaan opetellut tupakoimaan...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Nikotiini on pääroolissa, mutta siinä on parituhatta kemiallista yhdistettä, joistaa jotkin muutkin voivat addiktoida. Tupakkatehtaat lisäävät siihen ammonjakkia, jotta nikotiini imeytyisi paremmin.

Paras olisi järjestää elämänsä kolmeksi viikoksi niin ettei saa tupakkaa tai nikotiinia yhtään. Sitten on jo valinnanvapautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivokaa aivo veri tulppaa yli 50% (henkiinjääneistä ) on lopettanut tupakoinnin, sitten osa on ollut niitä joiden ei tehnyt mieli tupakkaa, mutta aloitti silti uudestaan kokonaisuudessaan noin yli 75%:lla on ollut mahdollisuus lopettaa tupakan poltto kokonaan

Toope
Seuraa 
Viestejä30636

Kyllä kai tuotakin asiaa on jo vuosikausia testattu. Ilmeisesti nikotiinipurkka tosiaan auttaa. Itse tosin en sitä ole koskaan edes maistanut, vaikka lopetin tupakanpolton 15 vuoden jälkeen kuin seinään. En kokenut juuri mitään fyysisiä oireita, tapariippuvuus oli se ongelma. Tietyissä tilanteissa olin vuosia tottunut panemaan tupakiksi ja se luultavasti näytti sivullisista aika hauskalta, kun kuukausia lopettamisen jälkeen edelleen kaivelin sitä tupakkaa ajatuksissani taskuistani.

Eräs tuttuni jäi koukkuun hammastikkuihin lähes vuosikymmeneksi tupakan lopettamisen jälkeen. Läheskään kaikki eivät siis saa tupakoinnista varsinaista nikotiiniriippuvuutta, vaan psyykkisen riippuvuuden.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Harjoitteluksi voi lopettaa jonkin muun aineen käytön, kuten kahvin. Siitäkin saa vieroitusoireita ja tarpeen hakea korviketta.
Asiasta voisi olla se hyöty että näkee oman reakointitapansa ja mielialamuutoksensa ja kiertoyritystapansa ja retkahduspisteensä.
Sitten voi näitä huomioita soveltaa tupakanpolton lopettamiseen. Oikea tapa voi olla ratkaisevan tärkeää, kun haaste on suuri.

Oma lopettamiseni oli nopea ja kerralla kun totesin kyllästyneeni siihen.

Persoonallisuuden erojen vaikutusten suuruutta kuvaa eräs huomioni: Näin miehen keräävän pölypussin sisällöstä tupakanmuruja nuppineulalla, kun ei muuten tupakkaa saanut.

voisiko joku keksiä niin oivan keinon kuin rahanteko nikotiinin avulla. onhan tupakkikin sitä. miksei siis nikotiinin "korvaushoito" sitä olisi. bisnestä siis, naamioituna "lääkkeeksi"

ei olisi ensimmäinen kerta.

siis ottakaa aihe nyt kunnolla puntariin. Voiko heroinisti päästä heroiini riippuvuudestaan yhä käyttämällä heroiinia, mutta eri piikillä?

voiko nikotiiniriippuvuus kadota käyttämällä nikotiinia?

mummoni imi korvaushoito nikotiini piippua 10 v ja imee kaiketi edelleenkin

Se on vain rahastus jossa tyhmät ihmiset näkevät jotain muuta, koska uskovat markkinointihöpinään jolla tuotteita myydään. He eivät näe mikä on nenän edessä, he näkevät vain sen mitä on kerrottu.

Tupakka on kyllä syvältä ja nikotiini. Tuli nuorempana sitäkin kokeiltua kunnes tajusi mitä sontaa se on.

Aivan kuin vahvaa huumetta ilman merkittävää mielihyvää. Ovelaa tiettyjen tahojen kannalta huume jota tarvitsee useita annoksia päivässä muttei siitä mene ''sekaisin'' hyvä business.

Joo ja nikotiini korvaus valmisteet täytyy olla idiootti että niillä lähtee lopettamaan vaikka toisaalta eihän niistä kyllä tule savuhaittoja.
Ainoa lopetuskeino mihin tahansa on vain lujatahto ja oikea asenne.

Ikävintä lienee lopettajan kannalta tupakoinnin yleisyys ja hyväksyttävyys, kuten työpaikoilla. Heroinisti harvemmin näkee piikittäjiä kaduilla muistuttamassa kuten tupakoitsija. Toinen on tupakoiden esillä olo kauppojen kassoilla muistan vielä kuinka sormet syyhysivät ja pari kertaa tuli ratkettua juuri noissa tilanteissa.

joo, kylläpä nykyään tupakoitsijat itkee kun heidän riippuvaisuuden takia heitä tuomitaan.

LUULISI KELLOJEN KILKATTAVAN. että parantaako se yleinen tuomitseminen oloa mitenkään, ja antaako voimia lopettamaan voittamista vai viekö jotenkin mieltä vihaan päin ja vielä paremmin sortumiseen?

JaskaJuuso
Voiko heroinisti päästä heroiini riippuvuudestaan yhä käyttämällä heroiinia, mutta eri piikillä?

kyllä voi...
herskassa on se että siitä tulee kipuja
oikeille narkeille... toisille enemmän ja toisille
vähemmän..

jos annosta pudotetaan vähitellen
voipi onnistua...
mutta heroiinissa kuten röökissä
tärkeintä on itse haluta lopettaa...

heroiinia on verrattu...
addiktiossa juuri tupakkaan
joten mielestäni onkin ihmeellistä nähdä
esim a klinikan duunareita röökillä..
tai perus reiskoja jotka pitävät herska nistiä
urpona ku ei lopeta ja itte vetävät norttia posket
lommolla...

rööki on turhin päihde...

itselleni ei enää tuota vaikeuksia päästä tupakista eroon., joskus siihen lanttaan jotain muuta sekaan, ja se luo riippuvuuden TUNTEEN, joka on eri asia kuin se, että todella tarvitsen sitä.

tästä syystä on alkanut kiinnostamaan myös heroiinin testaaminen.

sen vuoksi, että tiedän millaista se on, väitetty 1000x orgasmia vastaava tunne kuin myös sen riippuvuuden vahvuus ja tapa miten se vaikuttaa.

minusta on helvetin hienoa oppia kasvamaan eroon riippuvuuksista, joita on monessa eri tapaa meissä itsessämme. olemme tapojemme orjia sanotaan. olemme kahvista riippuvaisia, makeisista, lihasta, autosta, hyväksynnästä, kehuista, ihmisten seurasta.

millaista olisi olla TÄYSIN RIIPPUMATON mistään, muusta kuin AIVAN PERUSEDELLYTYKSISTÄ ja tarkoitan tässä myös henkistä puolta, en vain fyysistä.

mieleltään ollaan monella tapaa riippuvaisia. tapamme ajatella asioista, aina samaa kaavaa pitkin, noudattaen riippuvaisuutta siihen tapaan koska jos se kyseenalaistetaan toisen toimesta, otamme nokkiimme vaikka kyseessä on VAIN TAPA

Toope
Läheskään kaikki eivät siis saa tupakoinnista varsinaista nikotiiniriippuvuutta, vaan psyykkisen riippuvuuden.

Kun lopettaa tupakoinnin, niin väitetään että nikotiini häviää noin viikossa pois elimistöstä. Jäljelle jää psyykkinen riippuvaisuus, josta on hyvin vaikea päästä eroon.
Tupakka sormissa, tupakka suussa, tupakka kahvin tai ruokailun jälkeen, tupakka ravintolassa, tupakka baarissa, tupakka humalassa ollessa, tupakka vain pyhisin tai juhliessa ja niin edelleen. Siitä on jäänyt hyvin pinttynyt tapa. Ja tavoistaan ei ole helppo päästä eroon.

Ayla, mitä luulet mikä vaikeuttaa siitä tottumuksesta eroon pääsemistä?
se että siitä puhutaan ja annetaan ymmärtää, että siitä on vaikeaa päästä eroon
se on todellakin noin yksinkertaista. Me koemme maailman ja asiat siten kuin ne opimme. Sen oppimme läpi me koemme maailman, sen mitä on mielessämme.

on oltava tietoinen itsestään ja mielestään.

tavoistaan on helppo päästä eroon jos lopettaa jankkaamisen että on liian vaikeaa, en mä pysty, tai teen sen joskus tai yritän, kaikki se on juuri sitä, että pitää nykyisen tapansa eli EI TEKEMISTÄ.
Kun se että todella toimii, on ettei enää toistele itselleen tuollaisia asioita, vaan päinvastoin.

markkinointi toimii aivan samoin, se antaa jonkun mielikuvan miten jokin asia koetaan, ja millaisia tunneyhtymiä sun muita siihen liittyy.
sitä voidaan kutsua tunneankkuroinniksi ja vaikka miksi.

ASiat ovat todellakin noin yksinkertaisia kun ne kerran tajuaa. ja silloin se maailma vasta hullulta näyttääkin, kun alkaa ajattelemaan, että miksi me luomme toisillemme moista valheen verkkoa jatkuvasti, mihin eksymme..

voitte vaan arvailla kuinka laajalle moinen valheen verkko on levinnyt......

Juppejänis
Seuraa 
Viestejä504
Ayla
Toope
Läheskään kaikki eivät siis saa tupakoinnista varsinaista nikotiiniriippuvuutta, vaan psyykkisen riippuvuuden.

Kun lopettaa tupakoinnin, niin väitetään että nikotiini häviää noin viikossa pois elimistöstä. Jäljelle jää psyykkinen riippuvaisuus, josta on hyvin vaikea päästä eroon.
Tupakka sormissa, tupakka suussa, tupakka kahvin tai ruokailun jälkeen, tupakka ravintolassa, tupakka baarissa, tupakka humalassa ollessa, tupakka vain pyhisin tai juhliessa ja niin edelleen. Siitä on jäänyt hyvin pinttynyt tapa. Ja tavoistaan ei ole helppo päästä eroon.

Ei fyysinen riippuvuus siihen lopu, että nikotiini on hävinnyt kehosta.

Monenlaista lopettajaa seuranneena (itse mukaanlukien) tiedän, että nikotiiniriippuvuuden voimakkuus on erittäin yksilökohtaista.

Tupakkahan muuttaa aivojen rakennetta peruuttamattomasti tekemällä mielihyvää tuottavia nikotiinireseptoreita aivoihin. Monilla ihmisillä, jotka ovat vahvasti nikotiiniriippuvaisia, tupakoinnin lopetuksen yhteydesssä elämästä katoaa kaikki mielihyvä ja masennus valtaa mielen.

Tällaisten ihmisten on erittäin vaikea päästä tupakasta eroon ilman lääkehoitoa.

Nikotiinikorvaushoito on oiva keino päästä tupakointiin liittyvistä rutiineista ja mielleyhtymistä eroon, mutta purukumin nikotiini koukuttaa ihan yhtä pahasti kuin tupakankin. Lopullisen vierotuksen joutuu siis joka tapauksessa tekemään nikotiinista.

Mutta nykyäänhän suuri osa nikotiinivalmisteista myydään ihmisille, jotka ovat käyttäneet niitä jo kuukausia ja jopa vuosia, joten ei ole helppoa ei.

"nikotiini riippuvuuden hoitoon"
"apua tupakoinnin lopettamiseen"
(mutta riippuvaisuuden säilymiseen)

pitää ottaa huomioon, että ihmismieli elää sanoissa, ei todellisuudessa.
ihminen näkee mitä ajattelee, ja sen mitä ajattelee on oppinut esim mainoksesta tai paketin kyljestä.
Siinä lukee sanat: Nikotiinin korvaus hoito, tai nikotiini riippuvuuden hoitoon.

Sana korvaus antaa ymmärtää, ettei siinä ole enää riippuvaisuutta aiheuttavaa ainetta. vaikka siinä onkin.

toiseksi, sana hoito antaa perin positiivisen kuvan, se kielii hyvästä, huolehtimisesta, hoivaa ja parannusta..

ihminen kokee asiat mielensä kautta ja siksi on niin perin sokea todellisuudelle. Kyseessä on aivan sama nikotiini, josta yritetään taistella eroon.

sama kuin juopolle aamunaukku et lähtee päivä käyntiin, hepokatille hepoa.

Ei riippuvaisuus parane riippuvaisuutta ylläpitämällä, vaikka pakkaus ja mainokset niin antaa ymmärtää.

"5. Nikotin och dopamin
Svårigheterna att sluta med tobak beror till stor del på nikotin. Den binder till celler i hjärnan och får dem att släppa ut mer av signalsubstansen dopamin.

Extra dopamin gör att vi tänker snabbare, får bättre närminne och allmänt presterar bättre kognitivt. Dopamin är dessväre också hjärnans belöningssubstans.

6. Psykiskt beroende
Extra dopamin är angenämt och trevligt. Resultatet blir ett psykiskt beroende något jämförbart med det för kokain och vissa amfetaminer. För att nå samma effekt krävs lite mer om hjärnan inte får vila från nikotinet.

När högre dos fodras tränas dessutom hjärnan och nikotin får en högre potentiellt angenämt maximum. Men det psykiska beroendet ökar också.

7. Fysiskt beroende
Även ett fysiskt beroende skapas då tillväxthormoner stimuleras som förändrar hjärnans receptorer. Fysiskt beroende ligger dessbättre typiskt på en mycket lägre dos än det psykiska beroendet.

Det psykiska beroendet finns emellertid bra läkemedel mot: Zyban och Champix."

Källa:
http://vetenskap-forskning.blogspot.com/2007/07/knt-och-oknt-om-tobak-oc...

On myös tavoistaan vaikea päästä eroon.

"FYSISKT BEROENDE är ett tillstånd där kroppen har anpassat sig till droger och abstinenssymptom uppträder om tillförseln upphör.

PSYKISKT BEROENDE uppstår när själva drogen blir det centrala i en persons tankar, känslor och aktiviteter och det därför blir svårt att sluta."

Källa:
http://www.can.se/sa/node.asp?node=1508

JaskaJuuso

Ei riippuvaisuus parane riippuvaisuutta ylläpitämällä, vaikka pakkaus ja mainokset niin antaa ymmärtää.

ei vaan lopettamalla...

en usko että maailmasta löytyy
niin heikkoa ihmistä etteikö röökiä
pystyisi lopettamaan...
tai päihteiden käyttöä..

jos haluaa...

nikotiini valmisteilla
voi onnistua pääsemaaän ensin
siitä sosiaalisesta röökaamisesta..
ja siitä kun on päästy niin voi lopettaa
purkankin.. vai...
tai kuten minä aikonani yritin biitillä päästä
röökistä..
noh..
oli sitten huulessa biitti ja rööki palo...

siinä sitä sai nikotiinia..

ja biitistä olikin vaikea päästä eroon..
*kielellä kokeilee ylä huulta*

Ayla...

"eiköhän yritellä pärjäillä tolla suomenkiellellä
kun kerta suomessa ollaan"

"tai jotain sinne päin .. tästähän on eri versioita"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat