Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ensin tuntuu tietenkin ilmiselvältä että tilaulottuvuuksia on kolme, leveys-korkeus-syvyys, mutta onko näin todella? Itse kun katson maailmaa pään sisältä niin en sitä kolmatta eli syvyyttä saa mukaan millään yhtä varmasti kuin korkeus ja leveys ovat. Tietoisuus ja havainnointi tapahtuu tietoisuuden pinnan kautta, ja silmät kiinnikin koen vain pinnan jossa pimeässä välkkyy jonkin verran. Tilatuntu ei siis silmät kiinnikään katoa, vaan edelleen on tietoisuuden taso, joskin pimeä edessäni. Mitään syvyyskokemusta en tietoisuudessani tunne tai havaitse, vain pelkän tason. Syvyysinformaatio on siis mielestäni mahdollisesti vain tähän tasoon saapuvaa informaatiota, josta minulla ei ole mitään varmuutta että se tulisi syvyydestä, sehän saattaa tulla yhtä hyvin sivuilta havaintoavaruuteni ulkopuolelta. Kun informaatio näkökentässäni muuttuu, koen syvyysvaikutelman, aivan kuin tv-ruudussa kuva muuttuu.

Onko varmaa ettei maailma olekin 2-ulotteinen pinta ja kolmas ulottuvuus onkin ajallinen siirtymä informaatiopinnoista toiseen? Eli olisikin vain 2-ulotteisia informaatiopintoja, ja kolmas ulottuvuus olisi sama kuin katsoisi kirjaa sivulta ja näkisi eri informaatiopinnat(sivut) ajallisesti järjestettynä. Tavallaan siis 3-ulottuvuus olisi aikataso. Ei tarvittaisi 4:ttä ulottuvuutta vaan 2-ulotteiset informaatiopinnat ja kolmannen ulottuvuuden joka kuvaisi ajallisesti muuttuneet informaatiopinnat. Eli olisi vain 3-ulotuvuutta jotka selittäisivät myös ajan.

Tämä olisi selitys mustan aukon informaation säilymiseen ja kosmologisen holografiaperiaatteen sekä DNA:n holografiamaisuuden syyksi. Ja huom! myös kvanttimekaniikan outojen ilmiöiden, vaikkapa kaksoisrakokokeen "maalaisjärkiseksi" selitykseksi. Jos hiukkaset liikkuvatkin oikeasti pinnalla tilavuuden sijaan, saadaan outoja tulkintoja mikäli tapahtumaa arvioidaan väärän ulottuvuusmäärän perusteella.

Miten sitten ymmärtämämme 3 ulottuvuutta voisi puristaa yhteen tasoon, eli tilainformaatio saada informaatiopinnalle? Pinnan pitäisi sisältää kaikki sisuksen informaatio, onko se mahdollista? Tähän voisi olla ratkaisu, nimittäin valonnopeuden rajallisuus, eli informaation siirtymisen rajanopeus, että se miten pienimmät 3-ulotteiset kappaleet muodostuvat. Pienin kolmiulotteinen kappale on todennäköisesti protoni ja neutroni, ja kuinka ollakaan ne rakentuvat kolmesta rakenneosasta. Saavatko nämä kolme rakenneosaa ja niiden liike näyttämään siltä että elämme 3-ulotteisessa maailmassa informaatiotason sijaan? Onko siksi atomin ja ytimien reaalinen tutkiminen rajallista, koska niitä ei pitäisikään tutkia 3-ulotteisina kohteina, vaan 2-ulotteisina informaatiopintoina? Ja otettava huomioon että myös tutkijat tutkimuslaitteineen ovat samalla informaatiopinnalla. Muuten saataisiin erikoisia ja järjenvastaisia tuloksia, kuten kvanttimekaniikassa saadaan.
Jos elektroni ytimen ympärillä tai kvarkki protonissa tai neutronissa näyttää olevan monessa paikassa samaan aikaan siksi, että atomia tai protonia ajatellaan eräänlaisena pallona, vaikka atomi tai ydin ovatkin vain pintoja jossa informaatio siirtyy?

Ei tarvita monimaailmatulkintoja vaan uudenlainen näkemys maailmasta informaatiopintana, niin suhteellisuusteoria saa takaisin samanaikaisuuden ja kvanttimekaniikka voi poistaa epämääräisyydet.

Kommentit (4)

Tee piruetti ja siinä samalla merkitse ylös leveys ja pituus. Eli puhtuko nyt siitä leveydestä ja pituudesta, jotka sinä havaitset, vai niistä, jotka minä havaitsen kun olen 90 asteen kulmassa sinuun?

Armitage
Tee piruetti ja siinä samalla merkitse ylös leveys ja pituus. Eli puhtuko nyt siitä leveydestä ja pituudesta, jotka sinä havaitset, vai niistä, jotka minä havaitsen kun olen 90 asteen kulmassa sinuun?

Pitää ottaa huomioon että rakenneosat ovat jatkuvassa rotaatioliikkeessä ja samalla ne liikkuvat toistensa suhteen. Kaiken lisäksi informaatio liikkuu korkeintaan valonnopeudella. Se miten me näemme maailman siirtyessämme, on noiden alkeishiukkasten siirtymien määräämää. Tilainformaatio saattaa syntyä pinnan informaation ja siitä syntyvien rakennehiukkasten säännönmukaisella siirtymisellä. Kun ottaa vielä huomioon että protonien ja neutronien 3 kvarkkia saattavat määrätä tila-avaruuden hahmotuksen.

Olisi kiva kuulla onko teidän tuntemuksenne pään sisäisestä havaintoavaruudesta 3-ulotteinen vai havaintopinta, jos ulkoisen silmiin tulevan ns. tilainformaation automaattista selitystä ei oteta huomioon.

Mitä näitä ulottuvuuksia uusimmissa teorioissa olikaan, oliko se jotain 11 ja joissain taisi olla 2 aikaulottuvuuttakin? Olisi se hienoa jos pikemminkin vähentäisimme ulottuvuuksien määrää nykyisestäkin, ja pääsisimme 4:stä takaisin kolmeen, eli maailma olisi oikeasti 3D ajan kanssa. Koska emme kuitenkaan koskaan voi käsittää oikeasti yli 3-uloitteista niin pitääkö yli 3D oikeasti edes olla olemassa, sehän on yliluonnollista? Jospa olemmekin ihan oikeasti littanoita ilmapallo/saippuakuplamaailmankaikkeuden pinnalla joka laajenee. Tälläisen maailman voisimme ymmärtää täysin ja se ei vaatisi mitään mambosamboulottuvuuksia joita emme voi koskaan oikeasti ymmärtää.
Hyperkuutiokin on asia jota ei oikeasti voi kuvata, joten ehkä sellaista ei edes ole olemassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat