Seuraa 
Viestejä45973

Heippa!
Minua on mietityttänyt hankkimani invertterin maadoitus-ratkaisu.
Mallin teho on 150 W ja se ottaa jännitteen auton tupakan sytyttimestä.
Mietin sitä, että miten sen maadoitus on hoidettu? Mittausteni perusteella runko ja laitteen rasian maadoitusliuskat ovat samassa potentiaalissa, joten jos laitteen runkoon pääsisi jännite niin mitä tapahtuisi?

t.poksu

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Tilannehan pitäisi olla sama kuin muissakin verkkojännitelaitteissa, joissa tapahtuu jännitteen muutos. Eli verkkojännite ei saa olla auton runkoon vaan muodostaa oma virtapiiri kulutuslaitteen kanssa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Luultavasti siinä on ns. kelluva jännite tai isolla vastuskytkennällä lievästi runkoon sidottu. Eli ensimmäinen vika runkoon ei aiheuta mitään. Toisesta navasta vian tullessa runkoon palaa sulake.

Tuollainen kelluva jännitejärjestelmä on turvallinen ensimmäisen maavuotovian tullessa. Muistuttaa ns suojaerotusmuuntajan käyttöä. Ei ole tietenkään turvallinen jos napojen välistä ottaa sormilleen. Siinä menee henki aivan yhtä varmasti kuin verkkosähköllä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

laitteen tiedoissa näytti olevan, että siinä olisi oikosulkusuojaus? Mitähän tämä tarkoittaisi suomen kielellä? Olisiko tämä oikosulkusuojaus riittävä turva siihen, että invertteriin kytketty laite menisi rikki niin, että päästäisi jännitteen kytketyn laitteen runkoon? laukeaako tällöin tuo oikosulkusuojaus?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Jos tuollaisen kelluvajännitteisen systeemin toinen napa kytkeytyy runkoon, on järjestelmä edelleen turvallinen. Mutta vain jos siinä on yksi laite. Jos on kaksi laitetta ja runkoihin tulee vikasähkö eri navoista, onkin laitteitten välillä vaarallinen jännite. Mutta nyt astuukin kuvaan tuo maadoitus runkoon. Jos tuohon kytkee kaksi runkoon sähköä (eri navoista) saavaa maadoitettua laitetta, tapahtuu normaali oikosulku ja sen mukainen suojaus toimii.

En näe oikein mitään tavallista vikaa mikä tekisi tuollaisen invertterin vaaralliseksi runkoon kytkeytymisen kautta kunhan kaikki on liitetty maadoitetuilla johdoilla ja pistorasioilla. Ja se ensimmäinen vikahan ei tee vielä yhtään mitään vaaralliseksi.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat