Seuraa 
Viestejä45973

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-tra ... art1b.html

Saattaa vaikuttaa hieman sekavalta mutta onneksi löytyy kuvia ihan googlettamalla.

Ketjussa keskustellaan näiden kiehtovien eläinten ominaisuuksista ja kehityshistoriasta ylipäänsä.

Nykyisin on vaikea todeta eläviä välimuotoja, jos niitä siellä lyllertää,sillä vasta tulevaisuudessa näemme mitä niistä kehittyy.
Valtaosa tunnetuimmista välimuotofossiileista ovat juuri luokasta toiseksi kehittyvän lajin edustajia, kuten archaeopteryx (matelija - lintu) tai dimetrodon (matelija - nisäkäs) mutta myös paljon yhden lajin kehittymiseen johtaneista lajeista on näyttöä, kuten hevosen ja valaan, jotka siis kehittyivät hyvinkin erikoisista eläimistä ennen kuin päätyivät nykyiseen muotoonsa.

Suomessakin on päässyt kehittymään oma, endeeminen muurahaislajinsa ja uuden lintulajin syntyä ollaan todistamassa mutta radikaalin muutoksen tapahtuminen on pitkäaikainen prosessi jota tuskin yhden elinaikana luonnonoloissa todistetaan. (Jalostushan on nopeutettua perimän muokkausta jossa ihminen on jo monessa suhteessa mennyt liian pitkälle.)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Periaatteessahan se on niin, että mitä isompi eliö, sitä hitaampi evolutiivinen muutos. Onhan ympäri maailmaa esim. banaanikärpäs populaatioita, jotka eriytyvät kantamuodostaan hämmästyttävällä nopeudella. Ihmisen toiminta eli jalostaminen on ollut yksinkertaisesti uusien hyödyttömämpien ominaisuuksien nostamista keskeisiksi vaatimuksiksi ihmisen valvomissa evolutiivisissa prosesseissa. Onhan jalostettu myös sutta isompia koiria, jotka kokonsa puolesta voisivat kilpailla suden kanssa ekologisesta lokerosta, jos olisivat muutoin kykeveviä selviytymään luonnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat