Seuraa 
Viestejä45973

Kun tulevaisuuden ihmiset eivät ole niin tyhmiä, että tuhlaisivat aikaa rahaan, joka itsessään on aikaa. Ja kun raha siis on turhaa työtä ja turha työ tuhlattua aikaa, niin...

Niin, millaiseksi ajattelet tulevaisuuden yhteiskunnan?

Onko lääkäreitä sen verran enemmän, että he tekevät vain muutaman tunnin työpäiviä, kun taas siivooojat tekisivät vaikkapa tunnin pitemmän työpäivän.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Ennenvanhaan suurin osa ihmisistä oli työkseen ruoan valmistuksessa, joten suurin osa ajasta meni ruuan hankintaan.

Jossakin vaiheessa tuli pankkeja, mutta silloin aikaa meni todella vähän rahan kanssa läträämiseen.

Nykyisin ruoka saadaan vähällä vaivalla ja ajalla, mutta ruuasta rahastamiseen menee paljon enemmän aikaa ja näin emme ole vaurastuneet ajallisesti.

Ensimmäinen askel supertehokkasseen markkinatalouteen on pistää ruoka jakeluun ilman rahaa, joka on aikaa, jolloin säästämme aikaa, joka on rahaa.

Kansalaispalkka ehdotuksella kokeiltiin jäätä, mutta se vaihe kannattaa jättää pois kokonaan, koska sillä ei säästetä aikaa.

Kun Suomen sisäisesti saadaan pois ruuasta rahastus, saamme kaikki kassat vaikkapa terveydenhoidon töiden jakamiseen tai sitten jompikumpi vanhemmista neljän tunnin työpäiville ja näin alle 15 vuotiaille perusturvallisuus niin, että aina jompikumpi vanhemmista on kotona kun lapsi lähtee päiväkotiin tai kouluun ja palaa puolipäivähoidosta tai koulusta. Myös kassakoneiden valmistus vähenee, samoin kuittien valmistus jne. Ja aikaa säästyy muuhun oleelliseen.

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun ihmisellä on vapaa-aikaa, hän voi pelata rahalla, joka on aikaa peliä, josta voi voittaa rahaa, joka siis oli aikaa.

Usein hän häviää osan rahastaan eli ajastaan, samalla kun on käyttänyt omaa aikaansa. Mitä keksimme nykyisten pelielämysten tilalle tulevaisuudessa, jossa ei ehkä käytetä rahaa, joka oli turhaa työtä?

Ajatellaanpa ihminen, joka voittaa lotossa miljoona euroa.

Kun tämä ihminen ottaa miljoonan euron rahakasan ja sanoo sille, rakenna minulle talo. Niin eihän se rahakasa mitään rakenna. Ihmiset ne työt tekevät, ei raha.

Kuitenkin raha on nykyisin yksilölle vapaa-aikaa. Yhteiskunnalle ja sitä kautta myös yksilölle raha kuitenkin on tuhlattua aikaa.

Jos kaikki se aika mitä Suomalaiset ovat käyttäneet loton pelaamiseen olisi käytetty talojen rakentamiseen, niin..

Lisäksi ne puut, joista lottokupongit tehtiin, olisi voitu käyttää taloihin.
Entäpä lottokoneiden materiaali kodinkoneisiin?

No kyllähän nykyinen markkinatalous on ollut tehokas ja hyvä, mutta esim. japanissa olisi pitänyt edetä supertehokkaaseen markkinatalouteen jo kymmenen vuotta sitten.

Samoin Euroopassa silloin kun euro otettiin käyttöön. Euro, joka pelasti meidät japani-ilmiöltä eli deflaatiolta.

Nykyinen markkinatalous ajautuu Japani-ilmiöön siinä vaiheessa kun riittävä määrä ihmisiä on vaurastunut niin, että raha eli toisten ihmisten vapaa-aika virtaa heidän keräämänsä ajan luokse.

Sen takia, että joidenkin ihmisten on aina tehtävä ne oikeat työt, eli

elintarvikkeet

vaatteet

asunnot ja niiden peruskorjaukset

kodinkoneet ja autot

parturit ja muut työt, joista syntyy jotakin mitä ihminen tarvitsee.

;):)

Kun tulevaisuudessa ei tuhlata aikaa rahaan, niin silloin ehdimme pitää paremmin huolta terveydestämme ja näin lääkäreitä ja terveysalan ihmisiä ei tarvita niin paljon.

Kun lääkäreitä vielä koulutetaan enemmän, niin silloin heidän tarvitsee tehdä vain yksi päivä viikossa töitä ja kun siivoojat tekevät vaikkapa puolitoista päivää, niin mikäpäs siinä on olessa ja liikkuessa, jolloin pysymme terveempinä.

Ja kun töihinkin ajetaan harvemmin autolla, niin silloin ei tarvitse sotia öljystäkään, koska voimme tehdä sen verran lyhyempiä työpäiviä, että niinä harvoina päivinä kun töitä on, voimme mennä töihin omalla energialla ja näin pysymme terveempinä ja sitä kautta lääkäreitä tarvitaan vielä vähemmän.

Ja pakkohan tähän todeta, että kylllä tämä on Savolaisen loogisen yksinkertaisen kauniisti ajateltua elämää.

Ja sitä shamppanjaa ja äkkiä.

;):)

Miten voi säästää rahaa joka on aikaa?

Mitä enemmän yhteisö käyttää rahaa eli aikaa, sitä köyhempi yhteisö vapaa-ajan suhteen.

Nykyinen markkinatalous toi meidät tänne asti tehokkaasti, mutta nykyisin raha on jarruna vielä vauraampaan olemiseen.

Rahasta on tullut peto, joka ajaa meidät tuhoon.

;):)

Poikkeuksellisen (/poikkeuksellisesti(pakko lisätä, ilkeähkö kun olen)) hyviä ideoita Jukterilta, en tosin löisi vetoa niiden toimivuudesta...

"wizard" kirjoitti:
Poikkeuksellisen (/poikkeuksellisesti(pakko lisätä, ilkeähkö kun olen)) hyviä ideoita Jukterilta, en tosin löisi vetoa niiden toimivuudesta...

Eihän sitä kannata suoraan yrittää hypätä utopiaan, mutta voisihan sitä mietti millainen yhteiskunta on tuhannen vuoden päästä ja sitten voisi alkaa miettimään sitä miten sinne päästään pikkuhiljaa.

Onhan aivan selvä, etteivät tämän päivän vauraat hyväksi sitä että yks kaks raha jätetään pois, mutta kyllä siitä pitää alkaa puhumaan, koska voimme matemaattisesti näyttää mikä on järkevää ajan käyttöä.

Siitä kun sähkö keksittiin on kulunut niin vähän aikaa, että olemme sokeutuneet ja emme tajua miten tehokas teknologia meillä on tänä päivänä.

Kuinka moni muuten on huomannut miten ihmiset tekevät työssään ihan olemattomista asioista tärkeitä, koska he haluavat kokea työnsä tärkeäksi?

Ajatellaanpa yhteiskunta, jossa nuoruudessa tehtäisiin tietty aika töitä ruuan, vaatteiden ja asuntojen kanssa, jona aikana hankittaisiin oikeus noihin asioihin loppuiäksi.

Kyllä sitä muuten arvostaisi nuoria remontti-ihmisiä eri tavalla, kun on itsekkin kokenut mitä on tehdä oikeita töitä.

Ajatteleekohan tämän päivän politiikot koskaan, että kuka heidän ruokansa, vaatteensa ja asuntonsa oikein tekee ja mitä he itse ovat saaneet aikaan.

Tämän päivän päättäjien pitää nimittäin olla suhteellisesti paljon tyhmempiä kuin 50 vuotta sitten päätöksiä tehneet. Siihen aikaan ja sillä teknologialla rakennettiin koulut ja peruskorjattiin tuosta vain, mutta entäs tänä päivänä? vaikka teknologia on aivan eri ulottuvuuksissa.

Perkele.

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat