Seuraa 
Viestejä45973

Availin äsken 80-luvun käytös- ja tapatietoa tarkistaakseni mitä se tietää surun ulkoisista merkeistä surunauhoista tai -napeista. Niitä käyttävät miehet.

Onko tapa foorumilaisille tuttu vielä? Kumpi on yleisempi? Onko jotain maakuntajakaumaa, itä, länsi, maaseutu, kaupungit?

Entä onko naisille muuta tapaa osoittaa surun merkkejä kuin mustiin pukeutuminen ja tummat silmänaluset? Miten on goottitytön laita?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ainakaa Helsingissä ei enää nää surunauhoja tai suruhuntuja. Vielä kuusikymmenluvulla ne olivat aika yleisiä.

Sanotaan, ettei vaatteilla surra, mutta oman äitini kuoleman jälkeen halusin pukeutua tummiin vaatteisiin, synkkasivat mielialaan. Kukin surkoon omalla tavallaan.

Ai niin, tuo suruhuntuhan se on naisella - mutta ei paljon taida näkyä muuta kuin hautausmailla ja kirkoissa. Unohtunut käytön puutteessa?

Vai onko meillä suuntaus neutraaliin, näkymättömään, tilannetta ilmi antamattomaan ulkoasuun? Ei haluta tehdä surusta julkista.

Mikään ei anna voimaa niin kuin oranssi tai keltainen, mutta niitä ei varmaan mielellään pane päälleen, vaan käyttää niitä tummia synkkään oloonsa sopivia. Ja siniset tai violetit vain korostaisivat alakuloa?

Näin surunauhan t-paidan hihan päällä tässä äskettäin, aivan pisti silmään musta nauha punaoranssin paidanhihan päällä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat