Seuraa 
Viestejä45973

Ihminen on rituaalisyöjä. Enää emme syö vihollisen sydäntä tai juo lämmintä karhunverta, mutta jouluna useimpien on saatava välttämättä jotain aivan tiettyä jouluherkkua, muuten ovat pyhät pilalla.

Yhden pitää saada Vihreitä kuulia, toisen Budapestejä. Vävyn joulupöydässä on oltava poronkäristystä, Pappa haluaa kinkun kylkeen läjän maksalaatikkoa (Xb).

Mikä maku tuo sinulle Joulun?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (50)

Vierailija

Kyllä maksalaatikko on ehdoton, vaikka sitä tulee syötyä muutenkin.
Rosolli tietysti on joulun extramaku.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo

Mikä maku tuo sinulle Joulun?

Kinkku on ollut aina, sekä graavilohi ja mätejä. Sillejä. Sienisalaattia. Rosollia ja laatikoita. Eiköhän se ole vain se makujen paljous, joka viehättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei saa laittaa kaikkia herkkuja,Volitans, vaan pitää tehdä ankaraa karsintaa & priorisointia & evaluointia, että voi nimetä vain sen yhden ja ainoan joulunmaun.

Jos joutuisit Vinkuintiaan jouluksi , niin minkä jouluruoan haluasit sinne kuriiripostilla?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Jos siis vain ja ainoastaan yksi joulumaku tulisi valita, niin se on sitten sinappi; sitä ottaisin mukaani Vinkuintiaan.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Mummo

Jos joutuisit Vinkuintiaan jouluksi , niin minkä jouluruoan haluasit sinne kuriiripostilla?

Graavilohen, mutta se varmaan pilaantuisi matkalla. Ehkä sen kinkun paistaisin paikallisesta tapetusta otuksesta.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Tolkuttoman vaikea valinta. Joulun maku on minulle erityisesti kinkku-kinkun kastike-perunalaatikko-rosolli-yhdistelmä, mutta jos vain yhden lajin saisi joulupöydästä ottaa, se olisi graavisiika.

Melko hyviä ovat monetkin jouluherkut (laatikkosapuskat poislukien), mutta KINKKU on ehdoton ykkönen. Mikään ei voita aitoa suomalaista sianpersettä!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42665

Perinteinen itse suolattu kinkku on ollut pakollisen jouluruuan asemassa, mutta kun pari joulua sitten söin käytännössä yksin (80 %:sesti) vajaan kymmenen kilon kinkun, emme sellaista enää tee, ennen kuin talossa on enemmän syöjiä. Puolet meni hyvin, toisen puolen syöminen oli jo työtä.

Eipä tuolle ole mitään korvaavaa pakkopullaa tilalle tullut. Pääsääntöisesti inhoan niitä perinteisiä suomalaisia jouluruokia. Laatikot ovat kuvottavia, eritoten lanttulaatikko, jonka kouluaikainen pakkosyöttö tuottaa edelleen painajaisia, lipeäkala maistuu lähinnä sellupaalilta, rosolli on pahaa ja niin edelleen.

Piparkakkutaikinaa kyllä teen joulun maissa joka vuosi (ja usein myös pitkin vuotta), mutta senkin kohdalla käy yleensä niin, että se alkaa tympiä jo joulunpyhinä, kun olen syönyt muutaman satsin ennen joulua.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Kinkku se on ehdoton. Vielä uunilämpimänä, eikä mitään turhakkeita tarvita kaveriksi. Toki on muitakin herkkuja, mutta kun Mummo ankarasti kielsi niistä puhumisen

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Todella paha... Riisipuuro ja rusinakiisseli kuuluvat ehdottomasti yhteen, mutta siinä on jo kaksi. Siispä ottaisin vinkuintiaan kasan tähtitorttuja.

Onnistunut jouluateria muodostuu useiden eri ruoka-aineiden sekasotkusta.
Ensi haarukallinen otetaan sieltä sitä, sitten tätä, mutta loppulautanen on yleensä enemmän tai vähemmän sekasotkua.
Silloin suuhun tulee maksalaatikkoa rosollilla höystettynä lanttulaatikolla.
Tai Perunalaatikkokinkkusillisalaattia. kaikki huuhdotaan tietenkin alas kotikaljalla.

Äidin tekemä joululimppu pippurituorejuustolla on kyllä muodostunut Kunkun joulupöydän vakiokamaksi, ilman sitä voisi olla vaikeaa...

kytoann
Seuraa 
Viestejä2042

Jouluaterialla ei ole kiire. Ei tarvitse ahtaa kaikkea kerralla lautaselle. Voi käyttää aikaa ja nautiskella eri mauista ja yhdistelmistä..

Mutta jos vain yksi pitää valita, niin kinkkuhan se on. Mutta ei sekään ole välttämätön.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

"Mikä maku tuo sinulle Joulun?"

Mummo rakas, ei tuollaista kysymystä saa esittää! Joulu kaikkineen makuherkkuineen ja nyansseineen on niin suuri paketti, ettei kysymykseesi saata vasta - ainakaan minä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat