Seuraa 
Viestejä45973

Olen jonkun verran seurannut tämän nimimerkki 'Parantunut' kirjoituksia ja huomannut hänen monesti mainitsevan tämän SI-nivelen mahdolliseksi syyksi selkäkivuille.

Noh, itselläni on vasen jalka hiukan kai lyhyempi kuin oikea ja nyt on alkanut tulemaan aika ikäviä selkäkipuja. Haittaavat jo työntekoa ja sängystä nouseminen on aamuisin todella nihkeää, samoin kuin esim. kengännauhojen sitominen. Pään kumartaminen alaspäin sattuu myös. Menee useampi tunti, ennen kuin alkaa selkä vetreytyä, mutta kipu pysyy silti koko päivän. Yhden kerran olen Sirdaludilla (lihaksia rentouttava lääke) ja venyttelyn/naksauttelun avulla saanut selän jotenkin "naksahtamaan" ja kipu häipyi. Tuo kesti kuitenkin vain päivän tai pari.

Eli olisiko Parantuneella ja muillakin antaa jotakin neuvoa hierontapaikoista, naprapaateista yms., että mikä se tässä tilanteessa nyt on se paras mahdollinen hoito? Lääkkeet nyt tuovat vain tilapäisen avun ja leikkaus tuskin on vielä ajankohtaista...

Kiitoksia vastanneille jo etukäteen!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (59)

Lääkäriin?

itselläni oli aikaisemmin tuon tyyppisiä oireita. Oli jokin syvistä selkälihaksista revähtänyt.
Päivittäinen kipulääkitys ja säännöllinen venyttely auttoivat. Meet selälteen makaamaan ja heität jalat pään yli.. venyttää kunnolla.. tai sitten seisoalteen otat kantapäästä kiinni, liikutat polvea ylöspäin samalla kumartuen ja venyttäen. Sellainen pumppaava liike.. pistää verenkiertoa lihakseen.

kannattaa kuitenkin käydä siellä lääkärillä kattomassa missä vika ....

Joo kyllä ennenkun rupeat itse säätämään kannattaa kysyä ihan lääkäriltä. Järki hoi?

Varaa suoraan aika selkävaivoihin erikoistuneelle lääkärille. Kyllä niitä aina jostain löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, virallinen linja lienee että ensin lääkärille joka käskee syömään nappeja ja jumpata puoli vuotta. Lääkärillä ei yleensä ole mitään ymmärrystä mistä kipusi johtuu ja mikä sen on aiheuttanut.

Jos kivut ei puolessa vuodessa lähde, niin sitten magneettiin, jossa todetaan että syynä on ehkä pienet pullistumat, prolapsit ja kuluma (eivät osaa sanoa mikä ne aiheuttaa). Jos kipu pahenee sietämättömäksi, niin sitten ehkä pääset magneettiin aiemmin ja jokin pullistuma tai nikamansiirtymä luultavasti löytyy (eivät osaa sanoa mikä ne aiheuttaa). Sitten seuraa leikkaus, jonka onnistumisprosentti lienee n. 20%. Vaihtelee varmaan suuresti erityyppisissä leikkauksissa. Jos leikkaus ei onnistu, niin tilanteesi luultavasti pahenee ja diagnoosi on hermovaurio.

Jos kipu pysyy siedettävänä puoli vuotta, niin sen jälkeen jatkuu ihmettely vuosia ja syöt nappeja. Lääkärisi kertoo, ettei mitään voi tehdä. Näitä tapauksia on Suomessa satoja tuhansia potilaita. Vuosien ajan yrität tehdä kuten lääkäri neuvoo eli jumpata, venytellä, kuntouttaa. Jos olet onnekas, niin saatat saada siitä avun tai saat tilanteesi siedettäväksi. Yli miljoona suomalaista on tällaisia.

Sitten jos kyllästyt vuosien ihmettelyjen jälkeen, kun jos mikään virallinen hoito ei auta, niin alat etsimään epävirallista hoitoa. Eli sitä monin tutkimuksin (poislukien the Lancet) parhaimmaksi todettua menetelmää. Toiset lähtee sille linjalle vasta vuosien kipuilun jälkeen ja toiset hiukan aiemmin. Ja sitten se suuresti myös riippuu minkälaisen osaajan pöydälle päädyt. Oli sitten koulutettu tai ei, niin moni on aika osaamaton hiplaaja. Toisaalta joillekin se hiplaus on miellyttävämpää...

parantunut
Lääkärillä ei yleensä ole mitään ymmärrystä mistä kipusi johtuu ja mikä sen on aiheuttanut.

rahoituppas nyt parantunut..
tämä on jo suorastaan älytön väite...

tässä on puristettuna syy miksi
vaihtoehto "parantaminen" pitäisi
kieltää...

toisella voi olla vaikka syöpä
niin sinä vaan selität ettei lääkärit
mitään tiiä...

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Mikäköhän hinku lääkärikunnalla on sulkea kollektiivisesti silmänsä yhden nikaman virheasennolta, joka aiheuttaa valtaosan(?) selkävaivoista? Hyötyvätkö he siitä jotenkin? Eikö heitä mahda hävettää, kun maallikkoniksauttaja hoitaa homman parilla käynnillä?

omena
parantunut
Lääkärillä ei yleensä ole mitään ymmärrystä mistä kipusi johtuu ja mikä sen on aiheuttanut.rahoituppas nyt parantunut..
tämä on jo suorastaan älytön väite...

Yleisen tiedon mukaan 85% selkäkivuista ei lääkärin tutkimuksissa kivulle löydetä näkyvää syytä. Tällöin syyn sanotaan olevan "toiminnallinen". Lähde: Fysiatri Leena Niemistö, Selkäliiton avoin seminaaari 2005

Mikä tuossa on Sinun mielestäsi älytöntä? (85% -> suuri osa -> yleensä)

Sinnepäin mainintaa myös tuolla, fysiatri Niemistö:
http://notes.helsinki.fi/halvi/tiedotus ... enDocument

Lääkäreiden mielipiteitä:
”Manipulaatiosta on osoitettavissa selvää hyötyä kroonisessa selkäkivussa ja se näyttää olevan vähintään yhtä tehokasta kuin harjoitteluterapia tai yleislääkärin antama, tavallista perusteellisempi ja kokonaisvaltaisempi hoito, ns. Best GPcare.” (Tuhkanen, Lääkärisanomat 2005)

Lääkäri Antti Hernesniemi kirjoittaa Suomen lääkärilehdessä (4/83) "Herättää kieltämättä ristiriitaisia tunteita, kun kymmeniin erikoisaloihin jakautuneen lääketieteen ja tieteellisesti katsoen niukoin tiedoin varustautuneiden kansanparantajien parannustoimien tulokset joidenkin sairauksien kohdalla saattavat olla jälkimmäisessä ryhmässä paremmat kuin edellisessä."

"Tohtori Jaanson ihmettelee, miksi suomalaisia leikataan niin ahkerasti. Hän on itse opiskellut Tarton yliopistossa urheilulääketiedettä ja toiminut neurologina, yleislääkärinä ja Viron maajoukkueen urheilulääkärinä. Hän kertoo hoitaneensa monia urheilijoita kiropraktiikan keinoin. Niks ja naks, kyykyssä kulkevasta kipukasasta syntyy kunnossa oleva urheilija.
Olkapään leikkauksia voitaisiin estää kiropraktiikan keinoin. Suomessa kiropraktiikka ei kuulu korvattaviin hoitoihin ja se ei ole yleisessä käytössä, vaikka sen suosio lisääntyy koko ajan urheilijoiden parissa."

Räsänen V, Leinonen V, Zaproudina N., Indigenous healers' explanations of low back pain and its relief.
Department of Physiology, University of Kuopio, PO Box 1627, 70211 Kuopio, Finland.
Pathophysiology. 2005 Dec;12(4):313-6. Epub 2005 Oct 24.
"The indigenous bone setters told that they followed the hundreds of years old tradition. The healers explained that the back pain was due to difference in the leg lengths and this was reflected in the pelvic and spinal asymmetry as well as increased muscle tension. After the sessions the subjects reported relaxation and clear immediate pain alleviation. The patients reported in the follow-up questionnaires benefits from their LBP treatment in 28 cases out of 29 who replied after the treatment. According to physician's evaluation 27 patients (from 35 or 77%) got excellent or good result in their chronic LBP. There was no change in one case, and none got worse. Bone setting received in patients' reports better evaluation than drug treatment and physical therapy."

Eli jos ei näkyvää suurta vikaa löydy, niin sitten hakemaan apua manuaalisista hoidoista.

Sepi
Mikäköhän hinku lääkärikunnalla on sulkea kollektiivisesti silmänsä yhden nikaman virheasennolta, joka aiheuttaa valtaosan(?) selkävaivoista? Hyötyvätkö he siitä jotenkin? Eikö heitä mahda hävettää, kun maallikkoniksauttaja hoitaa homman parilla käynnillä?

Se on usein heistä varsin raivostuttavaa ja sitten syyttävät että potilas valehtelee.

Ja tietenkin hyötyvät, kun saavat määrätä potilaille firmansa myymiä pillereitä tai lähettää jatkotutkimuksiin omaan firmaansa.

Vastaavaa toimintaa on lähes joka alalla...

jaa... suvussani ollut paljon selkäkipuja, sukuvika sanoisin.. kaikki on saatu parannettua. Lääkäreiden toimesta

rantapanda
jaa... suvussani ollut paljon selkäkipuja, sukuvika sanoisin.. kaikki on saatu parannettua. Lääkäreiden toimesta

Se on hienoa. Mutta samalla selkävaivaisten määrä vain lisääntyy joten sulla lienee aika pieni suku.

Ja miten ne on saatu kaikilta kokonaan parannettua, kun monilla ne uusii aina välillä? Miten ne siis parannettiin? Tämä olisi hyvin kiinnostava tieto!

Jos selkävaivoja on 80%:lla ihmisistä ja suvussasi sitä esiintyy 80%:lla, niin onko se silloin sukuvika? Vaiko ihan normaalia? Vai oliko niitä tuota enemmän teillä?

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159

Kiropraktikkoa voisin suositella. Säännöllinen hieronta auttaa myös. Mutta sen jälkeen kun se selkä on saatu hetkellisesti kuntoon on sitä autettava pysymään siinä liikunnan ja venyttelyn avulla. Itse en saanut pelkästä selkälihasten kuntosalitrenistä juurikaan apua, vaikka sillä saikin rankaa tukevat lihakset jykeviksi. Harjoitusta pitäisi saada myös niille syville selkälihaksille. Juoksulajit voisivat toimia paremmin. Kipua voi toki hoitaa lääkärin määräämillä lääkkeillä, mutta perus buranat eivät ole vatsalle hyväksi, ja opiaatteja ei kannata edes harkita. Kannabis on todettu hyväksi selkäkipujen poistajaksi, mutta laittoman statuksensa takia reseptin saaminen on vaikeaa. Kyllähän oma terveys kuitenkin menee lain yläpuolelle.

Kontenneuker
Itse en saanut pelkästä selkälihasten kuntosalitrenistä juurikaan apua, vaikka sillä saikin rankaa tukevat lihakset jykeviksi.

Ihan sama mulla.

Kontenneuker
Kannabis on todettu hyväksi selkäkipujen poistajaksi, mutta laittoman statuksensa takia reseptin saaminen on vaikeaa.

Siis eihän se kipua poista vaan kivun tunteen. Eli auttaa "unohtamaan" kivun.

Kontenneuker
Kyllähän oma terveys kuitenkin menee lain yläpuolelle.

Eikös olis terveellisintä korjata se kivun aiheuttaja? Käsittääkseni kipu on (lähes) aina signaali, että jotakin on vialla.
Jos savu/palohälyttimesi alkaa hälyttämään, niin laitatko earit korviin ja ongelma on sillä ratkaistu?

Tosiaan, samanlaisia ajatuksia kuin parantunut esitti taannoin joku selkävaivoihin erikoistunut lääkäri Scientific American -lehden laajassa artikkelissaan.

Kun omaa ristiselkääni alkoi tietyissä rasitustiloissa vihloa, poistin aina kivut etunostoilla jalat koukussa maaten ylävartaloa pystyyn kelaten, liike, joka voi olla vaarallinen huonokuntoiselle tai selän sairaudesta kärsivälle. Kerrankin kannettuani pari tonnia tiiliä katolle tein satakunta etunostoa, eikä selässä tuntunut rasitusta lainkaan. Törmättyäni sitten allasanottuun kirjaan aloin kehitellä etunostojen tehon selittävää hypoteesia.

Symposium material: Soviet-Finnish Symposium on Psychophysiology, Moscow, 14.-16.4., 1981 (Publications of the Finnish-Soviet Committee on Scientific-Technological Cooperation) (Paperback)

Kirjasta sain sen käsityksen, että aivoissa on tunnetun joissakin häiriötiloissaan aggressiivisuutta ja tappamispakkoa aiheuttavan mantelitumakkeen lisäksi paljon tumakkeita, jotka voivat aktivoitua erilaisten stressien vaikutuksesta ja jäädä sykkimään jopa viikoiksi. Pohdin, että tyypillisten selkäpuolen lihaksistoa rasittavien toiminta-asentojen tuloksena aivoissa ärsyyntyvät "selkäpuolen tumakkeet" ja jatkavat sykettään pitäen selkälihaksia kireinä, jolloin välilevyihin jää paine-epätasapaino. Tämän korjaamiseksi aivot pyrkivät tuottamaan vastapaineen aiheuttamalla selkälihaksiin "paradoksisen" jännityksen. Tuloksena tästä selkäkipuisilla on tiettävästi joskus kovia pahkuroita selän lihaksistossa.

Välilevyt saadaan hypoteesini mukaan tasapainoon ärsyttämällä vastaavat "vatsapuolen tumakkeet" sykkimään yhtä kiivaasti, mikä saadaan aikaan vatsapuolen lihaksia rasittamalla.

Keino on aina auttanut itseäni ja olen suositellut sitä monille selkä- tai niskasärystä kärsivälle tuttavilleni varoittaen kuitenkin etunostojen vaaroista. Jokin lievempikin vatsapuolen lihaksia rasittava harjoitus voi auttaa yhtä hyvin.

parantunut

Se on hienoa. Mutta samalla selkävaivaisten määrä vain lisääntyy joten sulla lienee aika pieni suku.

jos olisi ollut kyseessä kertomus
siitä kuinka joku ei lääkäri paransi
nii olisit toitottanut tätäkin todisteena
lääkäreitä vastaan...

parantunut
rantapanda
jaa... suvussani ollut paljon selkäkipuja, sukuvika sanoisin.. kaikki on saatu parannettua. Lääkäreiden toimesta

Se on hienoa. Mutta samalla selkävaivaisten määrä vain lisääntyy joten sulla lienee aika pieni suku.

Ja miten ne on saatu kaikilta kokonaan parannettua, kun monilla ne uusii aina välillä? Miten ne siis parannettiin? Tämä olisi hyvin kiinnostava tieto!

Jos selkävaivoja on 80%:lla ihmisistä ja suvussasi sitä esiintyy 80%:lla, niin onko se silloin sukuvika? Vaiko ihan normaalia? Vai oliko niitä tuota enemmän teillä?

juu lisääntyyhän ne kun väki tulee vanhemmaksi, ja mulla vissiin aika keskikokonen suku. Arsenaalista on löytynyt leikkauksia, kipuhoitoa, lihasrentouttajia, hierontaa ja venyttelyä. Ollaan kyllä oltu sinänsä onnekkaita koska selkävaivat on yleensä kinkkisiä.

rantapanda

juu lisääntyyhän ne kun väki tulee vanhemmaksi, ja mulla vissiin aika keskikokonen suku.

Mutta huomioi toki se, että niitä selkävaivaisia kuolee lähes samaan tahtiin kuin syntyy. Ja yleensähän pahasti selkävaivaiset varmaan kuolee keskimäärin nuorempana kuin terveet? Eli missä ne parantuneet on, kun selkävaivaisten määrä lisääntyy nopesti, mutta samaan aikaan suomalaisten määrä lisääntyy paljon hitaammin? Kohta ehkä jopa kääntyy laskuun, tosin selkävaivaisten määrä ei sitä tee!

Oman laskutoimituksen mukaan oikeastaan ketään ei lääketieteessä paranneta, koska selkävaivaisia kuolee samaan tahtiin kuin niitä syntyy, mutta kuitenkin selkävaivaisten määrä jatkuvasti lisääntyy...

rantapanda
Arsenaalista on löytynyt leikkauksia, kipuhoitoa, lihasrentouttajia, hierontaa ja venyttelyä. Ollaan kyllä oltu sinänsä onnekkaita koska selkävaivat on yleensä kinkkisiä.

Ei kuullosta mainitsemasi onnekkuus kovin sukuvialta, koska olette selkeästi suomen vähiten kyseisestä ongelmasta kärsivä suku. Joten miksi se olisi sukuvika? Enemmänkin olette onnekas suku! Etkö tiedä mikä on keskivertotilanne keskivertosuvussa?

omena

jos olisi ollut kyseessä kertomus
siitä kuinka joku ei lääkäri paransi
nii olisit toitottanut tätäkin todisteena
lääkäreitä vastaan...

Sorry, ihme oletuksia teet.
Ei vaan olisin halunnut tietää kuka sen teki ja miten ja yhteystiedot päälle. Ja sitten olisin itse käynyt katsomassa että onko kyseinen juttu mahdollista. Tai lähettänyt jonkun potilaan sinne...

Nyt tyydyn siihen, että kyseinen tilasto oli ihmeellinen poikkeus ja käytännössä mahdotonta. No johan se alkuperäinen viesti oli aika absurdi. Sukuvika ja helposti parani. Ei kuullostanut sukuvialta, ei edes keskimääräiseltä selkävialta yhdenkään kohdalla...

Yleensä ihmiset eivät kerro toisilleen, ei edes sukulaiset, tällaisista asioista. Itsekin olen saanut "kaivella" näitä juttuja omasta suvustani. Me kun emme halua valittaa ongelmistamme silloin kun suku on koolla... Tuskin kaikki sukulaiset tietää, jos yhdelle on fibromyalgia todettu. Suurin osa ei varmaan edes ymmärrä mikä se on. No eihän lääketiedekään sitä ymmärrä...

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159

Eikös olis terveellisintä korjata se kivun aiheuttaja? Käsittääkseni kipu on (lähes) aina signaali, että jotakin on vialla.
Jos savu/palohälyttimesi alkaa hälyttämään, niin laitatko earit korviin ja ongelma on sillä ratkaistu?

En vaan revin siitä pariston pois Noh, skolioosi. Siihen kun ei oikein hoitoa ole. Ainoastaan liikunta ja kivunpoisto tässä tapauksessa. Kuitenkin sen verran lievä ettei leikkaushoitoa tarvita. Paras tapa välttyä kivuilta on välttää seisomatyötä, tai muuta rankaa rasittavaa hommaa. Sellaistakin työtä on tullut tehtyä ja se oli tuskaa. Kyllä se oli työpäivän jälkeen loistavaa jos sai koko kropan ja siinä sivussa myös selän lihakset rentoutettua bongin ääressä. Mutta eihän se toki itse ongelmaa poistanut, sen poisti vasta loparit töistä.

Pakko yhtyä tuohon "Lääkärillä ei yleensä ole mitään käsitystä mistä selkäkipusi johtuu"-juttuun. Ensinnäkin hoitoketju luonnollisesti yleensä alkaa paikallisessa terveyskeskuksessa yleislääkärillä, jonka pitää tietää lähes joka lääketieteen alasta jotain, ja selkä ensimmäisenä kuvataan paikallisessa röntgenissä, joka hyvin harvassa terveyskeskuksessa on mikään huipputason magneettikuvauslaite, tai edes se "viipaleröntgeni"(mikä tämän nimi nyt oikein onkaan, se magneettikuvaustuubin näköinen vehje, mut röntgeni kumminkin).

Ensimmäisellä(ensimmäisillä, itsellä jo n. 15v. ajan) käynnillä tietenkin määrätään niitä nappeja, sirdaludia tahi noriflexiä yleensä. Tai jos vähän pahemmin jumissa, niin piikki pyllyyn noriflexiä ja kipulääkettä + tunnin odottelu, ja sitten viikon nappikuuri jos tarvetta.

Jatkotutkimuksiin, kuulemma pääsee jos kiputilat selässä ovat toistuvia ja terveyskeskus konsteilla ei aiheuttajaa löydy. Magneettikuvauksiin ei niiden varsin kovien jonojen ja etenkin kustannusten vuoksi ihan ensimmäisenä ihmistä lähetetä, vaikka niillä laitteilla sekä erikoissairaanhoidossa(=jonkin sortin selkäspesialisti, ja tässä luottaisin ammattilaiseen enemmän kuin mihinkään "woodoopappiin", kunhan sellaisen itse vielä joku päivä pääsisi näkemään) vika varsin usein löytyykin, ja saadaan korjattua.

Omalla kohdalla fysioterapeutti sano ettei tätä (minun) rankaa millään hieronnalla/muilla fysioterapeuttien konsteilla hoideta kuntoon, vaan laittoi suositteen lääkärille että lähetetään erikoissairaanhoitoon, noin kuukausi sitten viimeksi. Lääkäri nyt halusi vielä kerran(Moneskohan kymmenes kerta tämä jo on. No, onpahan varmistettu.) varmistautua asiasta ettei tule turhaa lähetettä ammattilaisen(=kallis kunnalle jossa asun) tutkittavaksi. Ja otettiinpa taas uudet kuvat ihmeteltäväksi paikallisessa terveyskeskuksessa.

Omalla kohdalla nykyisin ei enään napeista ole mitään apua(=helpotusta, eihän ne oikeasti auta), nuo noriflex piikit suoraan lihakseen pistettynä helpottavat hieman, vaan eivät nekään kovasti. Noihin relaksantteihin kasvaa toleranssi yllättävän tehokkaasti...

Toivossa on hyvä elää sanoi täi. Ehkäpä jonain päivänä vielä minäkin näen sen ammattilaisen joka tuota ruotoa ruotii. Siihen asti välttelen nauhakenkiä..

Tulipahan avauduttua aiheesta..

Kontenneuker
Noh, skolioosi. Siihen kun ei oikein hoitoa ole. Ainoastaan liikunta ja kivunpoisto tässä tapauksessa. Kuitenkin sen verran lievä ettei leikkaushoitoa tarvita.

Ei se skolioosi yleensä itsekseen tule. Sillä on aina aiheuttajansa ja yleensä se on lantiossa, eli lantio on vinossa. Tuo lantion virheasento on hyvin yleistä ihmisillä. Useimmilla virheasento on varsin pieni. Kun lantion asento tasapainotetaan ja ristiluun asento saadaan suoraksi, niin selkärankakin suoristuu. Tämä tiedetään hyvin manuaalisen hoidon aloilla.

Meidän muutamia 13-15-vuotiaita junnuja kävi just tutkimassa fysioterapeutti ja kunto-ohjaaja ja teki junnuille ryhti- sekä lihaskuntokartoituksen. Kaikilla junnuilla oli ryhdissä vikaa, vain yhdellä ei ollut skolioosia.
Eräs fysioterapeutti tutki erästä SM-liigatason koripallojoukkuetta ja lähes kaikilla oli ryhtiongelmia joka fysioterapeutin mukaan viittasi lantion virheasentoihin. Pahus, en nyt löytänyt tuota tutkuimusta...

Mutta tuossa fysiatri kertoo:
"Jalat ovat yleensä yhtä pitkät; kysymyksessä on lantion virheasento."
http://www.turunsanomat.fi/sunnuntai/?t ... :0:0:0:0:0:

Ja kuten tiedämme, lähes kaikilla ihmisillä on jaloissa havaittavissa näennäistä pituuseroa:
Jari Peltonen, Duodecim: ”Ilmeisesti lievä, alle 1,5 cm:n pituusero on melko yleinen,
eikä sitä kasvuiässä tarvitse hoitaa.”
Kannattaisi kyllä!

Kontenneuker
Paras tapa välttyä kivuilta on välttää seisomatyötä, tai muuta rankaa rasittavaa hommaa. Sellaistakin työtä on tullut tehtyä ja se oli tuskaa. Kyllä se oli työpäivän jälkeen loistavaa jos sai koko kropan ja siinä sivussa myös selän lihakset rentoutettua bongin ääressä. Mutta eihän se toki itse ongelmaa poistanut, sen poisti vasta loparit töistä.

Itse seisoin töissä pari vuotta. Ja söin kipulääkkeitä (tramal, sirlalud,..) lähes 10 vuotta. Vasta kun lantion asento korjattiin niin kivut katosivat oikeasti. Samalla ryhti parani, päänsärky poistui, sekä monet muut vaivat.

Vain virallinen lääketiede väittää ettei skolioosille voi tehdä mitään. Se on siinä usein kovin väärässä.

Nyt päästiin parantuneen mieliaiheeseen. Ensinnäkin väität että lääkärit ei tiedä mitään. Mutta hän tietää. Parantunut on ihan maallikko lääketieteen asioissa ja hänen missionsa on "si nivel on siirtynyt paikoiltaan ja sitä ei kukaan lääkäri osaa korjata, mutta kansanparantaja osaa korjata kaiken" pikkuisen varovaisuutta kannattaa olla kun lukee hänen tekstejä.

Ei kannata haukkua kaikkia lääketieteen ammatissa olevia. Sinulla oli itselläsi ensinnäkin hyvin sekalaiset oireet, turha parjata kaikkia.

parantunut

Sorry, ihme oletuksia teet.
Ei vaan olisin halunnut tietää kuka sen teki ja miten ja yhteystiedot päälle. Ja sitten olisin itse käynyt katsomassa että onko kyseinen juttu mahdollista. Tai lähettänyt jonkun potilaan sinne...

näin..

olisit lähettänyt jonkun potilaan sinne.. .?
onko sulla joku kilpaileva klinikka vai ?

ja kumman hyökkäävä olet jos joku on
saanut lääkäriltä avun..
alan epäillä enemmän ja enemmän että olet joku joka
hyötyy lääkärien ja lääkkeiden mustamaalamisesta..

hmm..

oletpas innokas menemään tutkimaan
tätä hoitoa mutta näitä
ihan kaikkia vaihtoehto "hoitoja" et jaksa ennen
tukemista edes tutkia... niissä riittää
netistä luetut kehut..
todella omituista käytöstä...

miten olisit tukinut tätä tapausta ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat