Seuraa 
Viestejä45973

Siviilipalvelusmiehillä astuu voimaan uusi laki vuonna 2008. Onko se oikeuden mukainen. Mielestäni ei, koska kaikesta huolimatta siviilipalvelus on "rangaistuksen" omainen suhteessa edelleenkin varusmiespalvelukseen.

Suomessa siviilipalvelusmiehen työpalvelus saattaa siirtyä oman kotipaikkansa ulkopuolelle, joka vie valtiolta kustannuksia. Siviiliapalveluspaikkoja on Suomessa tiivistetty, jolloin uskottaisi suomalaisen miehen siirtyvän "varusmiespalvelukseen". Tämä on väärin että pelkästään Suomen Puolustusvoimia markkinoidaan esimerkiksi "maajusille morsian" -viihdeohjelmaa, jossa vilahtaa Suomen Puolustusvoimien mainos.

Tällä markkinoinnilla etupäässä halutaan turvautua suomalaisiin nuoriin, jotka eivät osaa kyseenalastaa Suomen Puolustusvoimia. Toisaalta Suomen Puolustusvoimlla ei tulisi olla siihen edes tarvetta, koska suurin osa vielä nykypäivänä (hävytöntä kun se on) valitsee varusmiespalveluksen sitä kyseenalastamatta ja toimien massan mukana.

Asevelvollisuus tulisi parkkeerata parkkiruutuunsa kuin vanha Mosse, jolla ei ole enää käyttöä. Uudet tuulet sitä vastoin tulisi puhaltaa Suomea paremmalta maanpuolustukselta kuin talvi -ja jatkosodissa. Ihmiset kuvittelevat jonkinlaisen "isänmaan" voimalla, että Suomea pitäisi puolustaa niin kuin silloin aikoinaan, eikö heille "pakottajille" sitten pitäisi se myöskin myöntää se työ "vapaaehtoiseksi asepalveluksi", eikä liioinkaan siihen kaikkien pakottamiseksi, joka tulee vain periaatteessa "yleisen asevelvollisuuden", joka monen mielestä ei ole "yleinen", koska asevelvollisuus ei koske naisia "rauhan aikana".

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Sivari on minusta täysin velvollinen suorittamaan siviilipalveluksensa jos ei rahkeet riitä puolustamaan maataan. Tuo totaalikieltäytymisroska on minusta ihan oikeutetusti vankilakomennus.
Minulta jos kysyttäisiin sivariin ei pääsisi kuin oikeasti sellaisen sairauden omaavat, jotka eivät sen takia kykene suorittamaan asepalvelustaan ja kriisinajan sattuessa suorittaisi hommansa tukitehtävissä, eli juuri palokunnissa yms. Tosin Sivari on vapautus rauhanajan palveluksesta, ja pillin puhalluksen jälkeen ei välttämättä enään kysellä, että olisiko herra ystävällinen ja puolustaisi maataan

Vierailija

Mielestäni sivarit voitaisiin lähettää vakoojiksi ja tiedustelijoiksi vihollisen puolelle. Mahdollisesti kiinnijäätyään voisivat vedota henkensä puolesta siviilipalveluksen rauhanomaiseen luonteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sigfrid
Mielestäni sivarit voitaisiin lähettää vakoojiksi ja tiedustelijoiksi vihollisen puolelle. Mahdollisesti kiinnijäätyään voisivat vedota henkensä puolesta siviilipalveluksen rauhanomaiseen luonteeseen.

Hys hys! Paljastit vahingossa vihollisen operaation. Tavjaevkki suuttu nyt sinulle.

Nehän on lähetetty tänne vakoilemaan ja valmistelemaan maahantunkeutumista...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat