Seuraa 
Viestejä45973

Otsikon uutinen oli päivän lehdessä. Alikersanttia odottaa vähintään sakkorangaistus. Ehkä muitakin sanktioita.

Hehheh. Kun itse aikanaan olin alokkaana omassa varuskunnassani, ensimmäisissä ampumaharjoituksissa kohdalleni oli osunut viallinen rynnäkkökivääri. Ammuntaa johtanut luutnantti käski meitä aluksi säätämään aseemme kertatulelle, eli yksi laukaus kerrallaan (vaihtoehtona oli sarjatuli). Teimme kaikki kuten käskettiin.
Kun sitten ”ampukaa”-komento tuli, kiväärini alkoi sylkeä sarjatulta, vika kun oli säätimessä. Luutnantin ensikommentti oli täysillä huutaen: ”SENKIN SAATANAN MULKKU!!!”
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, minkälaiseen vastuuseen ko. luutnantti joutuisi nykysäännöillä? Minun tapauksessani hän ei pyytänyt edes anteeksi, vaikka itse totesi vian heti tapahtuman perään.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (50)

Voi kauheeta.

Toivottavasti kriishallinta toimii. Lapsethan voivat saada ikuisen vamman. Nyyhkivä mosuripoju tulee iltiksellä kotiin. Voi että!! Vanhemmillekin tarvittaisiin kriisiapua.

Ei kai joku ole menny huutamaan ja vielä armeijassa. voi hellatuutelis sentään Olisi lähestynyt kirjallisesti ja sihteerin kautta, josko olisivat pojat joutaneet vaikka lähtemään oikein pihahommiin tuvasta. Vaikka sataahan tuolla ulkona kyllä vettäkin
Piti tämä päiväkin vielä nähdä..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

armejassa on siitä omituinen tyyli
että toinen voi vittuilla ilman että sillä
on potentiaalia vastustaa sitten nyrkkiä minkä saa
päähänsä siitä vittuilusta...

mielestäni on oikein ettei käskyttäjä saa vittuilla
jos vittuilun kohde ei saa vetää hernettä nenään..

eli oikea armeja minun mielestäni olisi sellainen
että kaikki kantaa itse vastuun..

jos vittuilen voin saada pataani..
nykyäänhän ei voi edes lomilla vetää turpaa
etteikö saisi siitä sanktioita..

omena
jos vittuilen voin saada pataani..
nykyäänhän ei voi edes lomilla vetää turpaa
etteikö saisi siitä sanktioita..

Siviilissäkö sitten saa "vetää pataan" ilman sanktioita? =)

Mitä tulee tuohon juttuun niin täysin syystä alikersantti saa sanktioita. Ei tuollainen käytös kuulu armeijaan. Ainakaan itse en keksi miten tuollainen toiminta edistää koulutusta.

Käsittääkseni (H.S:n mukaan) kyseessä oli nk. apukouluttaja eli ainakin aikanaan
se tarkoitti aliupseerikoulun alikersanttia eli ns. santsaria. Heiltä on aina odotettukin
suurempaa vittumaisuutta kuin komppanioiden alikersanteilta.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Mortit eivät ole tajunneet sitä, että huutaminen onkin ainoa mitä alikessu voi tehdä. Jos sitä ei säikähdä, on aika vahvoilla

Jos karjumisesta tykkää, maanantai-iltana taitaa taas tulla uusintana legendaarinen "full-metal jacket"

Denzil Dexter
Mortit eivät ole tajunneet sitä, että huutaminen onkin ainoa mitä alikessu voi tehdä. Jos sitä ei säikähdä, on aika vahvoilla

Jos karjumisesta tykkää, maanantai-iltana taitaa taas tulla uusintana legendaarinen "full-metal jacket"

Niinpä, ei siitä karjumisesta pidä ottaa itseensä. Armeija nyt vain on semmoinen, että siellä huudetaan.

Minun aikanani tuon huutamisen sanottiin kasvattavan "kovuutta".

Näkisin, että tuo tapa "TE OLETTE SURKEIMPIA ALOKKAITA IKINÄ" on yksi armeijan tapa, jolla saadaan lopuksi se hyvä ryhmähenki aikaan. Jos tuollaista nollausta ei tehdä, niin luulen ryhmähengen jäävän puolitekoiseksi.

Jos tuollasia ei kestä, niin mitä sitä kestää stressiä ja rääkkiä tositilanteessa?

Toisaalta - onhan tuossa jonkin perä, sillä nykyiset alokkaat OVAT lihavia... Ehkä tässä tapausessa hylkeitä on loukattu.

Hellanlettas, äityliinin pikku pulla-pullukat taisi traumatisoitua kun paha setä sanoi pahasti. Äkkiä sotkuun ostamaan munkkia ja kaakaota, kyllä se itku siitä tokenee. Sieltä voi soittaa vaikka äidille.

On herkkää porukkaa nykyään......

Meilläkin oli vaikka mitä paskaa v -94 ja sillon oli jo aika paljon kielletty "simputusmuotoja". Vitutti, mut ei kukaan aloittanut itkemistä ja valivalivalitusta kuinka on itsetuntoa loukattu nyyhnyyh. Ei nää nykyajan mössöt kestä mitään.

Sarmal

Siviilissäkö sitten saa "vetää pataan" ilman sanktioita? =)

usein kyllä..
"pojat on poikia.."
"no niin ja nyt rauhotutaan... "
yms..
autoon ja toisella puolella ulos ja
sanotaan "ei sitten enään mitään rähinöintiä"
itse olen saanut poliisilta kahvit ja kehuja
kun olen tapellut yhden heidän vakionsa kanssa....

ja armejassa pitääkin hiostaa ja
saada pinna kireelle..
miten helvetissä voin muuten luottaa kaveriin silloin kun hätätilanne tulee..

*juoksee pitkin peltoo ja huutaaaaa*
"eeeih määää en keeeesstä..."

samaahan siellä tehdään valvotuksella...
vai onko sekin jo kielletty.. ?

Kun lyödään kovaa hermopainetta, tavalla tai toisella saadaan ne henkisesti heikoimmat karsittua ulos. Juuri niinku omena sanoi, miten voit luottaa taistelutoveriisi oikeassa sotatilanteessa, jos sille ei ole saanut edes ilmaissa mielipidettään selkeästi artikuloiden hänen ulkomuodostaa.

omena
ja armejassa pitääkin hiostaa ja
saada pinna kireelle..
miten helvetissä voin muuten luottaa kaveriin silloin kun hätätilanne tulee..

totta. Eräässä sotaharjoituksessa kouluttaja pisti erään aliupseerin koville, huonot unet + vähän ruokaa koko joukkueella ja kouluttaja hiillosti koko porukkaa, painetta saada asiat tehtyä ripeästi, fyysistä kuormitusta. Tämä aliupseeri romahti täysin, nyyhkytteli ja käpertyi syrjään piiloon. Muut jatkoi hommia niin kuin pitikin, vaikka V-käyrä hipoi kurssiennätystä.

Tuossa näki hyvin ettei tyypistä olisi tosipaikan tullen vetämään ryhmäänsä.

No, eihän kyse ollut tuosta 'nimittelystä', vaan tästä:

"He joutuivat samalla ääntelemään hyljemäisesti "oink-oink".

- En ole eläin, jota alikersantti tai kukaan muukaan voi loukata miten tahtoo, vaan normaali Suomen kansalainen, joka suorittaa asevelvollisuuttaan, sanoi eräs lentosotamies.

- Ääntely teki siitä (hyljeasennosta) nöyryyttävän. Olimme kuin eläimiä alikersantin käskystä, toinen sanoi."
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1465945

Näin rauhan aikana olisi edes yhdellä voinut olla rohkeutta kieltäytyä ja käskeä alikessua painumaan vittuun järjettömine käskyineen. Mutta mitä siitäkin tulisi.
Olisi itselle ollut vaikea totella. Ainakin tässä iässä

Ja sitten palataan maanpinnalle:

Aloitetaan vaikka lukemalla uutinen. Tämä tapahtuu helposti täältä

Syytekirjelmän mukaan alikersantti määräsi esimerkiksi lihaskuntoharjoituksessa ampumaradalla miehet maahan makuulle ”hyljeasentoon” ja haukkui heitä ”läskihylkeiksi”. Syytetty oli käskenyt varusmiehiä toistamaan hylkeiden tapaan ”oik-oik-oik.”Eli kyseessä on ollut liikuntakoulutus. Oliko tämä hylkeiden ääntelyn matkimisen tarkoitus mahdollisesti kehittää äänihuulia tai voisiko joku ystävällisesti kertoa kertoa minulle, että mikä oli kyseisen toiminnan liikunnallinenkoulutustavoite? Varusmiesjohtajallahan ei ole oikeutta päättää omatoimisesti millaista koulutusta hän pitää minäkin aikana vaan yksikön päällikkö on sen määritellyt viikko-ohjelmassa. Aika harvassa tilanteessa tosin tuollainen käsky on mitenkään perusteltu.

Kyllä armeijassa tietenkin pitää kokeilla sitä ”päänupin kestävyyttä”, mutta siihen pitää olla oikea paikka, aika ja tapa. Erillaiset taisteluharjoitukset ovat hyvä esimerkki tälläisistä tilanteista, mutta sielläkin käsketyt asiat pitää pystyä perustelemaan. Otetaan vaikka esimerkki: Ryhmä harjoittelee tuliasemaan siirtymistä. Koulutuksellisesti on ihan perusteltua kertoa vuorossa olevalla taistelijalle, että nyt on kiire ja pitää liikkua matalana. Tilanteen hektisyyttä voi korostaa mm. äänen korottamisella. Mutta jos koulutuksen pitäjä alkaa solvaamaan taistelijaa niin ei se kyllä mitenkään ole perusteltua koulutuksellisesti.

Hauankaivaja
Näin rauhan aikana olisi edes yhdellä voinut olla rohkeutta kieltäytyä ja käskeä alikessua painumaan vittuun järjettömine käskyineen. Mutta mitä siitäkin tulisi.
Olisi itselle ollut vaikea totella. Ainakin tässä iässä

Tuollaisessa tilanteessa jos pokka riittää niin olisi hyvä pyytää alikersantilta käskyä kirjallisesti ehkä joskus sattuu sellainenkin varusmiesjohtaja joka on tarpeeksi tyhmä kirjallisesti tunnustamaan itsensä rikokseen syylliseksi. =) Tosin kyllä tuossa tapauksessa kaivettiin kuoppaa itselle siinä mielessä, että tuollainen määrä todistaja kyllä pitäisi riittää näytöksi. =)

Jooh, tuohan on yksi karmaiseva ääriesimerkki nuorten miesten typeryydestä ja siitä etteivät taida kovin tarkasti siellä armeijan harmaissa katsoa minkälaisia ihmisiä laitetaan kouluttajiksi. Tilanteesta voi löytää hyvää armeijanvastaista propaganda-ainesta sellaiselle jota tällainen sattuu syystä tai toisesta kiinnostamaan.

Kyseinen alikersantti osoitti siis kelpaamattomuutensa sodanaikaisiin "johtotehtäviin": kun oli tarkoituksena vetää liikuntakoulutus, alikersantti päätti komentaa alokkaat vatsalleen imitoimaan hylkeitä - se oli hänen mielestään hyväkin tapa harjoittaa kuntoa.

Mitä jos kyseessä olisi ollut oikea sotatilanne?

Luutnantti alikersantille:
"Alikersantti Mulkero, valloittakaa tuo kukkulan päällä oleva konekivääripesäke ennenkuin se jauhaa meistä kaikista reikäjuustoa!".

Alikersantti sotamiehille:
"Noniin pojat vatsalleen siitä ja hyljettä matkimaan ja annetaan kukkulan valloittaa itse itsensä. Rauhaa ja rakkautta."

Tällaisella kavalalla hyljetaktiikallako hippiäiset ja viherpiipertäjät ovat tuomassa iljettävää rauhan sanomaa tuolle karvarintaisen maskuliinisuuden vihoviimeiselle linnakkeelle .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat